Sydafrika, landet som har allt

Resor till Sydafrika är oförglömliga upplevelser som ingen borde missa. Sydafrika är en magisk plats, fylld med överraskningar och med ett stort utbud av både välkända och dolda pärlor. Kapstaden och de omkringliggande områdena med vingårdar i kombination med safari är något ni aldrig glömmer. Landet är stort och bjuder på bred variation. Inte minst landskapet som skiftar från de imponerande Drakensbergen och vildmarkerna ner till den över 200 mil långa kusten med vita sandstränder. Med pulserande storstäder, rofyllda vingårdar, vilt strövande djur och häpnadsväckande naturscenerier påminner Sydafrika inte om något annat land i Afrika. Det står lika mycket för det moderna, som för det som ”alltid varit”.

I världsstaden Kapstaden kombineras den urbana pulsen med urtida landskap. Samtidigt strövar The Big Five runt i buschen, som själva sinnebilden för det vilda Afrika. Sandstränderna är breda och inbjudande, men vattnet kan vara kyligt även när solen gassar hela dagen. Många väljer därför att njuta vid poolkanten, eller svalka sig på havet med surfing eller oceansafari. Kanske lockar ett dyk med vithajar? Oavsett vad ni är ute efter finns det massor att hitta på i landet.

Sydafrika passar lika bra för förstagångsresenären som för den mer erfarna. Det är ett perfekt resmål för familjer med barn i alla åldrar då det finns en mängd aktiviteter för både stora och små. Det är ingen hemlighet att Sydafrika är ett av världens mest varierade och vackra land – en mosaik av vänliga människor, spännande kulturer, skiftande färger, livliga dofter och inte minst den långa, komplexa historien som format landet.

De flesta som besöker Sydafrika åker hit för att få uppleva dess natur- och djurliv. Sydafrika har många djurarter som utmärker sig, exempelvis världens största, minsta, längsta och snabbaste däggdjur. Förutom natur- och djurlivet är det många som åker hit för den kulinariska upplevelsen med god mat och fantastiska viner. I Sydafrika finns det många välkända restauranger varav de flesta ligger i och runt Kapstaden. Vindistrikten ligger i den västra delen av landet där de utsökta vinerna produceras och sedan avnjuts över hela världen inklusive Sverige. Upptäck Sydafrika, ni också. Det blir garanterat en resa ni aldrig glömmer!

Skräddarsydda resor till Sydafrika

Tillsammans med våra kunder skräddarsyr vi resor just efter kundens önskemål. Låt reseförslagen nedan inspirera er och kontakta oss för ett förslag till just er drömresa!

Rundresor med guide till Sydafrika

På alla våra rundresor följer våra kunniga och uppskattade guider med under resan och ser till att ni är i goda händer hela vägen.

Våra Sydafrika-tips!

Fördjupa er i Sydafrika