Fullspäckat med vinprovningar!

Vin & safari i Sydafrika

En unika vinresa till Sydafrika. Vi börjar resan med fyra underbara nätter på ett centralt beläget hotell i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Ledig tid varvas med utflykter så som vinprovningar i Sydafrikas äldsta vingårdsregion, Constantia, med anor från 1600-talet, Godahoppsudden, kulturellt besök i Langa. Vi åker vidare till det lilla pittoreska kustsamhället Hermanus där vi utforskar vinområdet Hemel en Aarde som betyder ”Himmel och jord”. Resan fortsätter till Stellenbosch, Sydafrikas mest kända vindistrikt, här njuter vi av vin, ost och charkuteriprovning.

Resan avslutas på Thanda Tented Camp där vi bor i kolonialinspirerade safaritält och varvar dagarna med spännande safari och lugna stunder vid poolen.

Läs om specialresan med Ålgrändens Ost & Deli här

När vill du resa?
8 feb 2025
24 feb 2025
Dag för dag
lör 8 feb

Redo för avfärd

Avresa från Skandinavien med nattflyg söderut till Kapstaden.

Middag (flyg) ingår.
sön 9 feb

Ankomst till Kapstaden

Idag landar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer som ligger vid Taffelbergets sluttningar med havet nedanför. När vi landat möter vår guide oss och vi börjar direkt med en kortare stadstur.

De första fem nätterna bor vi i Kapstaden på ett modernt hotell som är centralt beläget i V & A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärer och småbutikerna.

Efter incheckning går vi ner till hamnen i Waterfront för en katamarantur. Vi seglar längs med kusten där vi får en bra överblick över staden och Taffelberget samtidigt som vi avnjuter ett glas mousserande vin. Dagen avslutas med en gemensam middag på Grand Africa Café & Beach.

Boende på Radisson RED Cape Town

 ().
Frukost (flyg) och middag ingår.
mån 10 feb

Kapstaden

Idag har vi en ledig förmiddag. För de morgonpigga kan vi rekommendera att ta linbanan upp för Table Mountain som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför.

På eftermiddagen besöker vi ett diamantmuseum och fabrik och får bland annat se hur diamantslipning går till från råsten till färdigt smycke. Detta är ett utmärkt tillfälle att handla prisvärda smycken och lösa stenar till grossistpriser. Dagen avslutas med en gemensam middag på Zenzero i Camps Bay.

Frukost och middag ingår.
tis 11 feb

Vinområdet Constantia

Idag har vi en heldag ute i vinområdet Constantia som är Sydafrikas äldsta vingårdsregion med anor från 1600-talet. Vinerna från Constantia är kända för sin elegans, komplexitet och unika smakprofil, och området är en populär destination för vinentusiaster som vill uppleva Sydafrikas bästa viner. Vi besöker tre vingårdar (Groot Constantia, Steenberg och Jonkershuis) för vinprovning och lunch.

Frukost, lunch och vinprovningar ingår.
ons 12 feb

Godahoppsudden

Idag går resan till Godahoppsudden, Afrikas sydvästligaste spets, som ofta förväxlas med Afrikas sydligaste spets, Cape Agulhas. Ungefär 200 km söder om Cape Agulhas möts den Indiska Oceanens varma vatten med Atlantens kalla.

Vi tar Chapmans Peak, den otroligt vackra kustvägen, ner till Cape Point, som är naturreservatet på spetsen av udden. Längs vägen kan vi, om vi har tur, se valar och delfiner. Vid Godahoppsudden stupar klipporna 300 meter ner, dramatiskt och vackert. Ta gärna bergbanan eller en uppfriskande promenad till toppen för en magnifik panoramavy över havet, ibland bildas en lång vit linje ut mot horisonten och det ser ut som två oceaner möts.

Vi kör vidare till Simons Town och äter lunch innan vi stannar till vid den lilla nationalparken, Boulders Beach. Här har hundratals glasögonpingviner sina häckningsplatser och de som vill kan ta sig ett dopp på den mysiga lilla stranden bredvid. Vi är åter i Kapstaden på sen eftermiddag.

Frukost och lunch ingår.
tor 13 feb

En härlig dag i Kapstaden

Dagen är ledig för valfria aktiviteter. Vi rekommenderar att ni tar båten ut till Robben Island, fängelseön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 år, där man får tillfälle att se Nelson Mandelas lilla cell. Från båten ges det ett bra tillfälle att fotografera Kapstaden med det vackra Table Mountain i bakgrunden.

Slappna av på en av de långa vita stränderna på Atlantsidan och njut av värmen eller fynda hantverk på marknaden vid Greenmarket Square som har öppet alla dagar. Vi föreslår även ett besök på Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse. Här får man möjlighet att se den lilla cell som var Nelson Mandelas.

Frukost ingår.
fre 14 feb

Kapstaden - Stellenbosch via Franschhoek

Idag beger vi oss ut på nya äventyr. Dagen börjar med ett besök i en kåkstad där vi får träffa lokalbefolkningen på ett intressant vis och lära oss mer om deras liv och leverne. Vi lämnar sedan Kapstaden och kör österut mot de vackra vindistrikten.

På vägen till Stellenbosch stannar vi till i Franschhoek för att göra en vinprovning och picknick lunch på Grande Provence. Efter vinprovningen har vi möjlighet att strosa runt och bekanta oss med det lilla samhället bland spännande arkitektur, ombonade butiker och inte minst göra ett besök på den delikata choklaterian.

Innan vi checkar in på vårt hotell gör vi en kortare stadstur med buss för att lära känna Stellenbosch, som är en vacker gammal universitetsstad med intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style. Vårt boende i Stellenbosch är beläget bland gamla träd och vinrankor, mitt i den storslagna naturen som utgör vindistriktet.

Boende på Lanzerac

 ().
Frukost, lunch och vinprovning ingår.
Körsträcka ca 89 km.
lör 15 feb

Stellenbosch

Dagen är ledig för egna aktiviteter i vinlandskapet. Slappna av vid poolen, läs en bra bok i skuggan eller bara njut av de vackra omgivningarna. Varför inte åka ut på vinprovningar med ett lokalt företag? Det finns även möjlighet att cykla bland vingårdarna.

Frukost ingår.
sön 16 feb

Gastronomiska dagar i vindistriktet

Dagen spenderas i vindistriktet Paarl, med ett besök på Spice Route. Vi kommer äta lunch tillsammans på en av gårdens restauranger. Detta är en vingård som erbjuder så mycket mer än bara vinprovning, med Spice Routes Passport har vi möjlighet att på egen hand också prova choklad, charkuterier, öl och gin.

Frukost och lunch ingår.
mån 17 feb

Thanda Private Game Reserve

Idag går vi upp tidigt för att ta oss till flygplatsen, där vi flyger vidare till Durban som är en av Sydafrikas viktigaste hamnstäder. Vi åker norrut till vårt boende som anses av många vara en av Afrikas bästa privatägda safariparker.

Thanda Private Game Reserve ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson och är 14 000 hektar stort. Vi bor i kolonialinspirerade safaritält och helpension samt utvalda drycker (lokala öl och spritsorter samt husets röda och vita vin) ingår. Här ingår även sex safariturer i öppna Landrovers med utbildad guide och spårare samt en föreläsning om noshörningar. Alla tält har ett soldrivet system som gör att det finns varmt vatten och belysning. För övrigt är campen fri från elektricitet så här får vi en äkta afrikansk safariupplevelse. Lägret är inte inhägnat så det kan mycket väl hända att djuren stryker igenom på natten!

Vi kommer fram lagom till lunch och har vår första safari under eftermiddagen. Detta är för många en av resans höjdpunkter. Nu spanar vi efter ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning) och vår ranger berättar om allt vi ser, både smått och stort. Strax innan solnedgången stannar vi till mitt i bushen och avnjuter en kall sundowner drink, innan vi fortsätter vidare i mörkret med lamporna tända. Om vädret tillåter så avslutas kvällen med en Boma middag under bar himmel.

Boende på Thanda Tented Camp

 ().
Frukost, lunch och middag ingår.
Körsträcka ca 260 km.
tis 18 feb

Thanda Private Game Reserve

I soluppgången beger ni er ut i parken för en morgonsafari. Efter safarin återvänder ni till lodgen för frukost och har möjlighet att vila, kanske ta ett dopp i poolen. Under dagen kommer en noshörningsexpert som bland annat lär er att skilja på svarta och vita noshörningar samt hur man bestämmer ålder och kön. Han kommer också berätta om deras beteenden samt hur man jobbar för att bevara arten.

Under eftermiddagen beger ni er åter ut i det lummiga landskapet för att söka efter djur. När temperaturen börjat sjunka vaknar djuren till liv och chansen att få se dem är bättre än mitt på dagen. Efter safarin och drinken i solnedgången åker ni tillbaka till lodgen för att äta middag.

Frukost, lunch och middag ingår.
ons 19 feb

Thanda Private Game Reserve

Idag har vi ytterligare en hel dag med safari. Vi spanar efter allt som rör sig på morgon– och eftermiddagssafarin, däremellan äter vi gott och njuter av allt lodgen har att erbjuda. Med mängder av safaribilder och spännande upplevelser avslutas dagen med en drink i solnedgången och en härlig middag.

tor 20 feb

Thanda Private Game Reserve - Umhlanga

Idag har vi vår sista safari, väl tillbaka på lodgen äter vi den uppdukade frukosten och packar sedan ihop våra saker och  kör vidare till Umhlanga som ligger norr om Durban för några dagar med sol och bad på The Oyster Box Hotel.

Durban har en större indisk befolkning än någon annan stad utanför Indien, så vi passar självklart på att prova traditionella indisk curry till lunch.

Boende på The Oyster Box Hotel

 ().
Frukost och lunch ingår.
Körsträcka ca 260 km.
fre 21 feb - lör 22 feb

Lyxig avkoppling

Här skräddarsyr vi vårt eget program, dagarna kan vi spendera på stranden för sol och bad. Vi kan även utnyttja hotellets faciliteter så som fitnesscentret, biblioteket, titta på film i deras egen biosalong, boka en SPA-behandling eller upplev deras The Palm Court High Tea.

Vi rekommenderar att boka en heldagstur till Sani Pass  som utgör gränsen mellan Sydafrika och Lesotho och kan endast passeras med fyrhjulsdrivna bilar. Det är en slingrig och fantastiskt vacker väg som tar en genom bergen upp till passet. Väl uppe besöker vi Afrikas högst belägna pub som bjuder på en fantastisk utsikt.

Frukost ingår.
sön 23 feb

Dags att summera

På eftermiddagen bär det av mot flygplatsen med fullpackade väskor, många bilder och minnen för livet. Några säger farväl till Sydafrika och flyger med nattflyg hem till Sverige medan de som förlängt fortsätter vidare till exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller Mauritius för några dagar med sol och avkoppling. Läs mer om våra förlängningar här!

Frukost och middag (flyg) ingår.
mån 24 feb

Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar vi idag i Skandinavien igen. Förhoppningsvis har ni många fina minnen med er hem i bagaget.

Frukost (flyg) ingår.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Skandinavien – Sydafrika.
 • Inrikesflyg Kapstaden – Durban.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
 • 5 övernattningar i Kapstaden med frukost.
 • 3 övernattningar i Stellenbosch med frukost.
 • 3 övernattningar på Thanda Private Game Reserve med all inclusive.
 • 3 övernattningar i Umhlanga med frukost.
 • Kort stadstur i Kapstaden.
 • Katamaranturen Champagne Cruise i Kapstaden.
 • Middag på Grand Africa Café & Beach.
 • Inträde till Shimansky diamantmuseum.
 • Middag på Zenzero.
 • Heldagstur till Constantia, inkl vinprovningar och lunch.
 • Heldagstur till Godahoppsudden inkl. inträde till Boulders Beach och Cape Point.
 • Lunch på Seaforth Restaurant.
 • Besök i en kåkstad.
 • Picknicklunch på Grande Provence.
 • Vinprovning på Grande Provence.
 • Besök i Franschhoek.
 • Kort stadstur i Stellenbosch.
 • Passport Spice Route.
 • Lunch på Jewell´s Restaurant på Spice Route.
 • 6 safari i öppna fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Thanda Private Game Reserve.
 • En föreläsning om noshörningar på Thanda Private Game Reserve.
 • Currylunch på Oyster Box Hotel.
 • Svensktalande auktoriserad guide under hela resan förutom under lediga dagar i Kapstaden.
 • All dricks på restauranger och utflykter samt till hotellpersonal, busschaufförer, bärarna på flygplatsen.
 • Dricks till guide.

I priset ingår inte

 • Extra aktiviteter (med engelsktalande guide).
 • Eventuellt enkelrumstillägg, 15 400 kr/person.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar. Anmälningsavgiften betalas inom 10 dagar efter anmälan. Slutbetalning ska vara Sydafrikaresor tillhanda senast 15 dagar före avresa.

Minimum 14 personer, maximum 28 personer. Vid för få anmälningar kan resan ställas in.

Med reservation för ändringar i pris, program och gruppens storlek. Vissa mindre ändringar kan förekomma.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Vi erbjuder extra aktiviteter med lokala arrangörer med engelsktalande guide. Hämtning och lämning vid hotellet ingår oftast, annars kostar transfer t/r ca 150 ZAR per person beroende på hur många som anmäler sig. Aktiviteterna bokas och betalas kontant med er guide på plats, om inget annat anges nedan. Observera att det finns aktiviteter som har åldersgräns. Dricks tillkommer på plats.

Förlängningar

Efter att ha varit på våra rundresor är man fullmatad med nya, härliga och spännande intryck. Som ett resultat av detta passar många på att förlänga sin resa för att få tid att koppla av och smälta alla upplevelser. Möjligheterna är oändliga men här har vi valt att presentera några av våra mest populära varianter.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Sara

Resespecialist

Resans längd:
17 dagar
Pris:
49 900 kr

per person

I resan ingår
 • Flyg
 • Boende
 • Måltider
 • Guide
 • Vinprovningar
Skicka bokningsförfrågan

Liknande resor

Golfpärlorna i Western Cape!

Golfresa Deluxe i Western Cape

Följ med på denna golfresa deluxe med svensktalande guide, här spelar ni på fantastiska golfbanor i Western Cape, äter middag på Ernie Els Restaurang och provar vin i Stellenbosch. Resan har allt en golfare kan drömma om!

Antal dagar:

14 dagar

Pris från:

44 995 kr

Fira nyår i bushen!

Nyårsresa i Sydafrika

På denna underbara resa kombinerar vi bland annat safari i Krugerparken med kultur i kungariket eSwatini, UNESCO-skyddade staden St. Lucia och lediga dagar i Kapstaden.

Antal dagar:

16 dagar

Pris från:

42 900 kr

Det bästa av Sydafrika

Stora Sydafrikaresan

Den ultimata resan för er som vill uppleva Sydafrikas absoluta höjdpunkter. Den perfekta mixen av naturupplevelser, djurmöten, kulturinslag, nya smaker och gott vin. Varför välja när man kan få allt?

Antal dagar:

23 dagar

Pris från:

48 900 kr