Fullspäckat med vinprovningar!

Vin & Safari Deluxe

En unik vinresa till Sydafrika. Vi börjar resan med fem nätter på ett centralt beläget hotell i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Ledig tid varvas med utflykter så som vinprovningar i Sydafrikas äldsta vingårdsregion Constantia, en tur till Godahoppsudden och ett besök i Langa. Vi åker vidare till  Stellenbosch, Sydafrikas mest kända vindistrikt. Här njuter vi av vin- och ostprovning.

Resan fortsätter till KwaZulu-Natal där vi upplever tre dagars spännande safari på Thanda Private Game Reserve innan vi avslutar resan med sol och bad på det kolonialinspirerade hotellet The Oyster Box Hotel.

När vill du resa?
8 feb 2025
24 feb 2025
Sammanfattning
Resans längd:
17 dagar
Pris:
49 900 kr

per person

I resan ingår
 • Samtliga flyg enligt program
 • 14 övernattningar i dubbelrum
 • 14 frukostar
 • 8 luncher
 • 6 middagar
 • 6 safariturer med engelsktalande guide
 • Vinprovningar
 • Utflykter enligt program
 • Svensktalande certifierad guide
Dag för dag
lör 8 feb

Redo för avfärd

Avresa från Skandinavien med nattflyg söderut till Kapstaden.

Middag (flyg) ingår.
sön 9 feb

Ankomst till Kapstaden

Idag landar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer som ligger vid Taffelbergets sluttningar med havet nedanför. När vi landat möter vår guide oss och vi börjar direkt med en kortare stadstur.

De första fem nätterna bor vi i Kapstaden på ett modernt hotell som är centralt beläget i området V&A Waterfront med gångavstånd till trendiga restauranger, trevliga affärer och mindre butikerna för bland annat konst och smycken.

Efter incheckning går vi ner till hamnen i Waterfront för en katamarantur. Vi seglar längs med kusten där vi får en bra överblick över staden och Taffelberget samtidigt som vi avnjuter en gin & tonic. Dagen avslutas med en gemensam middag på Sevruga Restaurant.

Boende på Radisson RED Cape Town ().

Frukost (flyg) och middag ingår.
mån 10 feb

Kapstaden

Förmiddagen är fri för egna aktiviteter. För de morgonpigga kan vi rekommendera att ta linbanan upp för Taffelberget som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför.

På eftermiddagen besöker vi ett diamantmuseum och fabrik där vi bland annat får se hur diamantslipning går till från råsten till färdigt smycke. Detta är ett utmärkt tillfälle att handla prisvärda smycken och lösa stenar till grossistpriser. Dagen avslutas med en gemensam middag på Grand Africa Café & Beach i Waterfront

Frukost och middag ingår.
tis 11 feb

Vinområdet Constantia

Vi har idag en heldag i vinområdet Constantia som är Sydafrikas äldsta vingårdsregion med anor från 1600-talet. Vinerna från Constantia är kända för sin elegans, komplexitet och unika smakprofil, och området är ett spännande område för vinentusiaster som vill uppleva Sydafrikas bästa viner. Vi besöker tre vingårdar (Groot Constantia, Steenberg och Glen Constatia) för vinprovning och lunch.

Frukost och lunch ingår.
ons 12 feb

Godahoppsudden

Idag går resan till Godahoppsudden, Afrikas sydvästligaste spets, som ofta förväxlas med Afrikas sydligaste spets, Cape Agulhas. Ungefär 200 km söder om Cape Agulhas möts den Indiska Oceanens varma vatten med Atlantens kalla.

Vi åker längs Chapmans Peak, den otroligt vackra kustvägen, ner till Cape Point, som är naturreservatet på spetsen av udden. Längs vägen kan vi, om vi har tur, se valar och delfiner. Vid Godahoppsudden stupar klipporna 300 meter ner, dramatiskt och vackert. Ta gärna bergbanan eller en uppfriskande promenad till toppen för en magnifik panoramavy över havet, ibland bildas en lång vit linje ut mot horisonten och det ser ut som två oceaner möts.

Nästa stopp blir i Simons Town där vi äter lunch innan vi stannar till vid den lilla nationalparken, Boulders Beach. Här har hundratals glasögonpingviner sina häckningsplatser och de som vill kan ta sig ett dopp på den mysiga lilla stranden bredvid. Vi är åter i Kapstaden under sen eftermiddag, kvällen är fri för eget program.

Frukost och lunch ingår.
tor 13 feb

En härlig dag i Kapstaden

Dagen är ledig för valfria aktiviteter. Utforska någon av de långa, vita stränderna vid Atlantkusten och njut av värmen eller fynda hantverk på marknaden vid Greenmarket Square. För den som vi ta del av Sydafrikas starka historia föreslår vi denna dag ett besök på Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse. Här får ni bland annat möjlighet att se den lilla cell som var Nelson Mandelas.

Frukost ingår.
fre 14 feb

Kapstaden - Stellenbosch via Franschhoek

Idag har vi en händelserik dag framför oss! Dagen börjar med ett besök i en kåkstad där vi får träffa lokalbefolkningen på ett intressant vis och lära oss mer om deras liv och leverne. Vi lämnar därefter Kapstaden och kör österut mot de vackra vindistrikten.

Vinturen inleds med att vi åker till det lilla samhället Franschhoek för picknicklunch på Grande Provence. Efter lunch åker vi vidare till Haute Cabriere för vinprovning och här får vi se hur sabrering går till.

Vi lämnar därefter Franschhoek och kör mot Stellenbosch. Innan vi checkar in på vårt hotell här gör vi en kortare rundtur i vår buss för att lära känna staden som är en vacker gammal universitetsstad med typisk Cape Dutch-arkitektur. Vårt boende de kommande nätterna är vingården Lanzerac, vackert beläget i utkanten Stellenbosch.

Boende på Lanzerac ().

Frukost och lunch ingår.
Körsträcka ca 89 km.
lör 15 feb

Stellenbosch

Dagen är ledig för egna aktiviteter i vinlandskapet. Slappna av vid poolen, läs en bra bok i skuggan eller bara njut av de vackra omgivningarna. Kanske vill ni ut på ytterligare vinprovningar? Det finns även möjlighet att cykla bland vingårdarna.

På kvällen samlas vi för att gemensamt åka till centrala Stellenbosch där vi avnjuter en middag på Helena´s Restaurant.

Frukost och middag ingår.
sön 16 feb

Gastronomiska dagar i vindistriktet

Vi börjar dagen med ett besök på Mitre´s Edge där vi har en vin-och ostprovning. Resten av dagen spenderas i härheten av Paarl, närmare bestämt på Spice Route. Detta är en gård som erbjuder mycket mer än bara vinprovning. Med Spice Routes så kallade ”Passport” har ni möjlighet att på egen hand också prova choklad, charkuterier, öl och gin hos de verksamheter som är samlade på gården. Vi äter lunch tillsammans på en av gårdens restauranger.

Frukost och lunch ingår.
mån 17 feb

Stellenbosch – Kapstaden – Durban – Thanda Private Game Reserve

Idag går vi upp tidigt för att ta oss till flygplatsen, där vi flyger vidare till Durban som är en av Sydafrikas viktigaste hamnstäder. Vi åker norrut till vårt boende som anses av många vara en av Afrikas bästa privatägda safariparker.

Thanda Private Game Reserve ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson och är 14 000 hektar stort. Vi bor i kolonialinspirerade safaritält och helpension samt utvalda drycker (lokala öl och spritsorter samt husets röda och vita vin) ingår. Här ingår även sex safariturer i öppna Landrovers med utbildad guide och spårare samt en föreläsning om noshörningar. Alla tält har ett soldrivet system som gör att det finns varmt vatten och belysning. För övrigt är campen fri från elektricitet så här får vi en äkta afrikansk safariupplevelse. Lägret är inte inhägnat så det kan mycket väl hända att djuren stryker igenom på natten!

Vi kommer fram lagom till lunch och har vår första safari under eftermiddagen. Detta är för många en av resans höjdpunkter. Nu spanar vi efter ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning) och vår ranger berättar om allt vi ser, både smått och stort. Strax innan solnedgången stannar vi till mitt i bushen och avnjuter en kall sundowner drink, innan vi fortsätter vidare i mörkret med lamporna tända. Om vädret tillåter så avslutas kvällen med en Boma middag under bar himmel.

Boende på Thanda Tented Camp ().

Frukost, lunch och middag ingår.
Körsträcka ca 260 km.
tis 18 feb

Thanda Private Game Reserve

I soluppgången beger vi oss ut i parken för en morgonsafari. Efter safarin återvänder vi till lodgen för frukost och har möjlighet att vila, kanske ta ett dopp i poolen. Under dagen kommer en noshörningsexpert som bland annat lär oss att skilja på svarta och vita noshörningar samt hur man bestämmer ålder och kön. Han kommer också berätta om deras beteenden samt hur Thanda arbetar för att bevara arten.

Under eftermiddagen beger vi oss åter igen ut i det lummiga landskapet för att söka efter djur. När temperaturen börjat sjunka vaknar djuren till liv och chansen att få se dem är bättre än mitt på dagen. Efter safarin och drinken i solnedgången åker vi tillbaka till lodgen för att äta middag.

Frukost, lunch och middag ingår.
ons 19 feb

Thanda Private Game Reserve

Vi fortsätter vårt safariäventyr och spanar efter allt som rör sig under morgon– och eftermiddagssafari. Däremellan äter vi gott och njuter av allt lodgen har att erbjuda. Med mängder av safaribilder och spännande upplevelser avslutas dagen med en drink i solnedgången och en härlig middag.

Frukost, lunch och middag ingår.
tor 20 feb

Thanda Private Game Reserve - Umhlanga

Vår sista safaritur, för den här gången, inleder dagen. Väl tillbaka på lodgen äter vi den uppdukade frukosten och packar sedan ihop våra saker och åker tillbaka söderut mot Umhlanga som är beläget strax norr om Durban. Här väntar dagar med sol, bad och avkoppling på The Oyster Box Hotel.

Durban är den stad utanför Indien med största indisk population, självklart vi på att prova traditionella indisk curry till lunch en av dagarna här.

Boende på The Oyster Box Hotel ().

Frukost och lunch ingår.
Körsträcka ca 260 km.
fre 21 feb - lör 22 feb

Lyxig avkoppling

Under dessa dagar skräddarsyr vi vårt eget program. Dagarna kan ni välja att spendera på stranden intill Indiska Oceanen eller vid poolen. Hotellet erbjuder ett brett utbud av faciliteter så som gym, bibliotek, biosalong och spa. Prova även gärna deras uppskattade afternoon tea.

För den äventyrlige, som vill upptäcka mer av området vi befinner oss i kan vi rekommenderar en heldagstur till Sani Pass som utgör gränsen mellan Sydafrika och kungadömet Lesotho. Sani Pass kan endast passeras med fyrhjulsdrivna bilar. Det är en slingrig och fantastiskt vacker väg som tar en genom bergen upp till passet. Väl uppe besöker vi Afrikas högst belägna pub som bjuder på en fantastisk utsikt. Detta är en heldagstur som bokas till separat.

Frukost ingår.
sön 23 feb

Dags att summera

På eftermiddagen bär det av mot flygplatsen med fullpackade väskor, många bilder och minnen för livet. Några säger farväl till Sydafrika och flyger med nattflyg hem till Sverige medan ni som valt att förlänga resan fortsätter vidare till exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller Mauritius för några dagar med sol och avkoppling. Läs mer om våra förlängningar här!

Frukost och middag (flyg) ingår.
mån 24 feb

Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar vi idag i Skandinavien igen. Förhoppningsvis har ni många fina minnen med er hem i bagaget.

Frukost (flyg) ingår.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Skandinavien – Sydafrika.
 • Inrikesflyg Kapstaden – Durban.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
 • 5 övernattningar i Kapstaden med frukost.
 • 3 övernattningar i Stellenbosch med frukost.
 • 3 övernattningar på Thanda Private Game Reserve med all inclusive.
 • 3 övernattningar i Umhlanga med frukost.
 • Kort stadstur i Kapstaden.
 • Katamaranturen Gin & Tonic Cruise i Kapstaden.
 • Middag på Sevruga Restaurant.
 • Inträde till Shimansky diamantmuseum.
 • Middag på Grand Africa Café & Beach.
 • Heldagstur till Constantia, inkl vinprovningar och lunch.
 • Heldagstur till Godahoppsudden inkl. inträde till Boulders Beach och Cape Point.
 • Lunch på Seaforth Restaurant.
 • Besök i en kåkstad.
 • Picknicklunch på Grande Provence.
 • Vinprovning på Haute Cabrière.
 • Besök i Franschhoek.
 • Kort stadstur i Stellenbosch.
 • Middag på Helena´s Restaurant.
 • Vin-och ostprovning på Mitre´s Edge.
 • Passport Spice Route.
 • Lunch på Jewell´s Restaurant på Spice Route.
 • 6 safari i öppna fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Thanda Private Game Reserve.
 • En föreläsning om noshörningar på Thanda Private Game Reserve.
 • Currylunch på Oyster Box Hotel.
 • Svensktalande auktoriserad guide under hela resan förutom under lediga dagar i Kapstaden.
 • All dricks på restauranger och utflykter samt till hotellpersonal, busschaufförer, bärarna på flygplatsen.
 • Dricks till guide.

I priset ingår inte

 • Extra aktiviteter (med engelsktalande guide).
 • Eventuellt enkelrumstillägg, 15 400 kr/person.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar. Anmälningsavgiften betalas inom 10 dagar efter anmälan. Slutbetalning ska vara Sydafrikaresor tillhanda senast 15 dagar före avresa.

Minimum 14 personer, maximum 30 personer. Vid för få anmälningar kan resan ställas in.

Med reservation för ändringar i pris, program och gruppens storlek. Vissa mindre ändringar kan förekomma.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Vi erbjuder extra aktiviteter med lokala arrangörer med engelsktalande guide. Hämtning och lämning vid hotellet ingår oftast, annars kostar transfer t/r ca 150 ZAR per person beroende på hur många som anmäler sig. Aktiviteterna bokas och betalas kontant med er guide på plats, om inget annat anges nedan. Observera att det finns aktiviteter som har åldersgräns. Dricks tillkommer på plats.

Förlängningar

Efter att ha varit på våra rundresor är man fullmatad med nya, härliga och spännande intryck. Som ett resultat av detta passar många på att förlänga sin resa för att få tid att koppla av och smälta alla upplevelser. Möjligheterna är oändliga men här har vi valt att presentera några av våra mest populära varianter.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Sara

Resespecialist

Resans längd:
17 dagar
Pris:
49 900 kr

per person

I resan ingår
 • Samtliga flyg enligt program
 • 14 övernattningar i dubbelrum
 • 14 frukostar
 • 8 luncher
 • 6 middagar
 • 6 safariturer med engelsktalande guide
 • Vinprovningar
 • Utflykter enligt program
 • Svensktalande certifierad guide

Liknande resor

Några av Sydafrikas absoluta pärlor

Safari, Garden Route & Kapstaden

Detta är den perfekta resan för er som vill uppleva några av Sydafrikas absoluta pärlor - safari, upplevelsefyllda kuststräckan Garden Route och vackra Kapstaden.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

41 900 kr

Golfresan med extra allt

Golfsafari i Sydafrika

Tag chansen att spela golf i Sydafrika! Vi erbjuder rundresor med svensktalande guide som avslutas med spännande safari på Thanda Private Game Reserve i KwaZulu-Natal.

Antal dagar:

15 dagar

Pris från:

46 995 kr

Golfpärlorna i Western Cape!

Golfresa Deluxe i Western Cape

Följ med på denna golfresa deluxe med svensktalande guide, här spelar ni på fantastiska golfbanor i Western Cape, äter middag på Ernie Els Restaurang och provar vin i Stellenbosch. Resan har allt en golfare kan drömma om!

Antal dagar:

14 dagar

Pris från:

44 995 kr