Fullspäckat med vinprovningar!

Vin & safari i Sydafrika

Tillsammans med Ålgrändens Ost & Deli i Helsingborg anordnar vi denna unika resa till Sydafrika. Vi börjar resan med fyra underbara nätter på ett centralt beläget hotell i en av världens vackraste städer, Kapstaden. Ledig tid varvas med utflykter så som vinprovningar i Sydafrikas äldsta vingårdsregion, Constantia, med anor från 1600-talet, Godahoppsudden, kulturellt besök i Langa. Vi åker vidare till det lilla pittoreska kustsamhället Hermanus där vi utforskar vinområdet Hemel en Aarde som betyder ”Himmel och jord”. Resan fortsätter till Stellenbosch, Sydafrikas mest kända vindistrikt, här njuter vi av vin, ost och charkuteriprovning. Resan avslutas på Thanda Tented Camp där vi bor i kolonialinspirerade safaritält och varvar dagarna med spännande safari och lugna stunder vid poolen.

På resan har vi vår svensktalande guide Nico samt Peter från Ålgrändens Ost & Deli.

När vill du resa?
29 jan 2024
11 feb 2024
Dag för dag
mån 29 jan

Redo för avfärd

Avresa till Istanbul där vi flyger söderut till Kapstaden med nattflyg.

Middag (flyg) ingår.
tis 30 jan

Ankomst till Kapstaden

Idag landar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer som ligger vid Taffelbergets sluttningar med havet nedanför. När vi landat möter vår guide oss och vi börjar direkt med en kortare stadstur.

De första fyra nätterna bor vi i Kapstaden på ett modernt hotell som är centralt beläget i V & A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärer och småbutikerna.

Efter incheckning går vi ner till hamnen i Waterfront för en katamarantur. Vi seglar längs med kusten där vi får en bra överblick över staden och Taffelberget samtidigt som vi avnjuter ett glas mousserande vin. Dagen avslutas med en gemensam middag i Waterfront.

Boende på Radisson RED Cape Town

 ().
Frukost (flyg) och middag på hotellet ingår.
ons 31 jan

Kapstaden

Idag har vi en ledig förmiddag. För de morgonpigga kan vi rekommendera att ta linbanan upp för Table Mountain som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför. Vi rekommenderar även ett besök på Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse. Här får man möjlighet att se den lilla cell som var Nelson Mandelas.

På eftermiddagen besöker vi ett diamantmuseum och fabrik och får bland annat se hur diamantslipning går till från råsten till färdigt smycke. Detta är ett utmärkt tillfälle att handla prisvärda smycken och lösa stenar till grossistpriser. Dagen avslutas med en gemensam middag i Camps Bay.

Frukost och middag ingår.
tor 1 feb

Vinområdet Constantia

Idag har vi en heldag ute i vinområdet Constantia som är Sydafrikas äldsta vingårdsregion med anor från 1600-talet. Vinerna från Constantia är kända för sin elegans, komplexitet och unika smakprofil, och området är en populär destination för vinentusiaster som vill uppleva Sydafrikas bästa viner. Vi besöker fyra vingårdar för vinprovning och lunch.

Frukost, lunch och vinprovningar ingår.
fre 2 feb

Godahoppsudden

Idag går resan till Godahoppsudden, Afrikas sydvästligaste spets, som ofta förväxlas med Afrikas sydligaste spets, Cape Agulhas. Ungefär 200 km söder om Cape Agulhas möts den Indiska Oceanens varma vatten med Atlantens kalla.

Vi tar Chapmans Peak, den otroligt vackra kustvägen, ner till Cape Point, som är naturreservatet på spetsen av udden. Längs vägen kan vi, om vi har tur, se valar och delfiner. Vid Godahoppsudden stupar klipporna 300 meter ner, dramatiskt och vackert. Ta gärna bergbanan eller en uppfriskande promenad till toppen för en magnifik panoramavy över havet, ibland bildas en lång vit linje ut mot horisonten och det ser ut som två oceaner möts.

Vi kör vidare till Simons Town och äter lunch innan vi stannar till vid den lilla nationalparken, Boulders Beach. Här har hundratals glasögonpingviner sina häckningsplatser och de som vill kan ta sig ett dopp på den mysiga lilla stranden bredvid. Vi är åter i Kapstaden på sen eftermiddag.

Frukost och lunch ingår.
lör 3 feb

Hermanus

Vårt nästa stopp är den vackra, pittoreska hamnstaden Hermanus som ligger vid Walker Bay. Staden är känd för de stora rätvalarna som kommer hit för att leka under andra halvan av året. På vägen dit gör vi ett besök i kåkstaden Langa där vi får lära oss mer om lokalbefolkningen och deras liv.

Vi kommer fram lagom till lunch, som vi äter på Bientang´s Cave, en trevlig fisk och skaldjursrestaurang som ligger insprängd i klipporna vid stranden. Här delar vi på stora skaldjurstallrikar samtidigt som vi njuter av utsikten över havet.

Vårt hotell är vackert beläget ovanför hamnområdet i den gamla delen av Hermanus med gångavstånd till alla små gallerior, marknader, souvenirbutiker, restauranger och affärer.

Boende på Auberge Burgundy

 ().
Frukost och lunch ingår.
Körsträcka ca 140 km.
sön 4 feb

Vinområdet Hemel en Aarde

Idag har vi en heldag ute i vinområdet Hemel en Aarde som betyder ”Himmel och Jord”. Området har ett svalt klimat, vilket skapar perfekta förhållanden för odling av premiumdruvor. Här besöker vi fyra vingårdar för vinprovning och lunch.

Frukost, lunch och vinprovningar ingår.
mån 5 feb

Stellenbosch via Franschhoek

Efter frukost kör vi till Stellenbosch, Sydafrikas mest kända vindistrikt. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är hänförande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar mot havet. På vägen till Stellenbosch stannar vi till i Franschhoek för att göra en vinprovning och lunch på Haute Cabriere. Efter vinprovningen har vi möjlighet att strosa runt och äta lunch på egen hand, bekanta oss med det lilla samhället bland spännande arkitektur, ombonade butiker och inte minst göra ett besök på den delikata choklaterian.

Innan vi checkar in på vårt hotell gör vi en kortare stadstur med buss för att lära känna Stellenbosch, som är en vacker gammal universitetsstad med intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style. Vårt boende i Stellenbosch är beläget bland gamla träd och vinrankor, mitt i den storslagna naturen som utgör vindistriktet. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Boende på Marianne Wine Estate

 ().
Frukost, lunch, middag och vinprovning ingår.
Körsträcka ca 135 km.
tis 6 feb

Stellenbosch

Idag åker vi ut i det vackra, lummiga landskapet. Här ligger vingårdarna tätt och området är hänförande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar mot Atlanten. Vi börjar med en ost- och vinprovning innan vi fortsätter till Boschendal Wine Estate, en av de äldsta vinproducenterna i Sydafrika med anor från 1685. Här intar vi en härlig picknicklunch under de hundraåriga ekarna omgärdade av vinrankor.

Frukost, lunch och ost- och vinprovning ingår.
ons 7 feb

Spice Route

Dagen spenderas i vindistriktet Paarl, med ett besök på Spice Route. Vi kommer äta lunch tillsammans på en av gårdens restauranger. Detta är en vingård som erbjuder så mycket mer än bara vinprovning, med Spice Routes Passport har vi möjlighet att på egen hand också prova choklad, charkuterier, öl och gin.

Frukost och lunch ingår.
tor 8 feb

Thanda Private Game Reserve

Idag går vi upp tidigt för att ta oss till flygplatsen, där vi flyger vidare till Durban som är en av Sydafrikas viktigaste hamnstäder. Vi åker norrut till vårt boende som anses av många vara en av Afrikas bästa privatägda safariparker.

Thanda Private Game Reserve ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson och är 14 000 hektar stort. Vi bor i kolonialinspirerade safaritält och helpension samt utvalda drycker (lokala öl och spritsorter samt husets röda och vita vin) ingår. Här ingår även sex safariturer i öppna Landrovers med utbildad guide och spårare samt en föreläsning om noshörningar. Alla tält har ett soldrivet system som gör att det finns varmt vatten och belysning. För övrigt är campen fri från elektricitet så här får vi en äkta afrikansk safariupplevelse. Lägret är inte inhägnat så det kan mycket väl hända att djuren stryker igenom på natten!

Vi kommer fram lagom till lunch och har vår första safari under eftermiddagen. Detta är för många en av resans höjdpunkter. Nu spanar vi efter ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning) och vår ranger berättar om allt vi ser, både smått och stort. Strax innan solnedgången stannar vi till mitt i bushen och avnjuter en kall sundowner drink, innan vi fortsätter vidare i mörkret med lamporna tända. Om vädret tillåter så avslutas kvällen med en Boma middag under bar himmel.

Boende på Thanda Tented Camp

 ().
Frukost, lunch och middag ingår.
Körsträcka ca 260 km.
fre 9 feb

Thanda Private Game Reserve

I soluppgången beger ni er ut i parken för en morgonsafari. Efter safarin återvänder ni till lodgen för frukost och har möjlighet att vila, kanske ta ett dopp i poolen. Under dagen kommer en noshörningsexpert som bland annat lär er att skilja på svarta och vita noshörningar samt hur man bestämmer ålder och kön. Han kommer också berätta om deras beteenden samt hur man jobbar för att bevara arten.

Under eftermiddagen beger ni er åter ut i det lummiga landskapet för att söka efter djur. När temperaturen börjat sjunka vaknar djuren till liv och chansen att få se dem är bättre än mitt på dagen. Efter safarin och drinken i solnedgången åker ni tillbaka till lodgen för att äta middag.

Frukost, lunch och middag ingår.
lör 10 feb

Morgonsafari & hemresa

Vi beger oss tidigt ut i parken för en avslutande safari i Thandas viltreservat. När vi återvänder till lodgen njuter vi av den uppdukade frukosten och packar sedan ihop det sista och checkar ut.

Några säger farväl till Sydafrika och flyger med nattflyg hem till Sverige medan de som förlängt fortsätter vidare till exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller Mauritius för några dagar med sol och avkoppling. Läs mer om våra förlängningar här!

Frukost och middag (flyg) ingår.
sön 11 feb

Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar vi idag i Skandinavien igen. Förhoppningsvis har ni många fina minnen med er hem i bagaget.

Frukost (flyg) ingår.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg t/r från Köpenhamn till Sydafrika (Stockholm och Göteborg på förfrågan).
 • Inrikesflyg Kapstaden – Durban.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
 • 4 övernattningar i Kapstaden med frukost.
 • 2 övernattningar i Hermanus med frukost.
 • 3 övernattningar i Stellenbosch med frukost.
 • 2 övernattningar på Thanda Private Game Reserve med all inclusive.
 • Kort stadstur i Kapstaden.
 • Katamaranturen Champagne Cruise i Kapstaden.
 • Middag i Waterfront, Kapstaden.
 • Middag i Camps Bay, Kapstaden.
 • Inträde till Shimansky diamantmuseum.
 • Heldagstur till Constantia, inkl vinprovningar och lunch.
 • Heldagstur till Godahoppsudden inkl. inträde till Boulders Beach och Cape Point.
 • Lunch på Seaforth Restaurant.
 • Besök i en kåkstad.
 • Lunch på Bientangs Cave.
 • Heldagstur till Hemel en Aarde, inkl vinprovningar och lunch.
 • Vinprovning inkl. sabrage och lunch på Haute Carbiere.
 • Besök i Franschhoek.
 • Kort stadstur i Stellenbosch.
 • Middag på Marianne Wine Estate.
 • Ost – och vinprovning i Stellenbosch.
 • Picknicklunch på Boschendal.
 • Passport Spice Route.
 • Lunch Spice Route.
 • 4 safari i öppna fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Thanda Private Game Reserve.
 • En föreläsning om noshörningar på Thanda Private Game Reserve.
 • Svensktalande auktoriserad guide under hela resan förutom under lediga dagar i Kapstaden.
 • All dricks på restauranger och utflykter samt till hotellpersonal, busschaufförer, bärarna på flygplatsen.
 • Dricks till guide.

I priset ingår inte

 • Extra aktiviteter (med engelsktalande guide).
 • Eventuellt enkelrumstillägg, 8 500 kr/person.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar. Anmälningsavgiften betalas inom 10 dagar efter anmälan. Slutbetalning ska vara Sydafrikaresor tillhanda senast 15 dagar före avresa.

Minimum 14 personer, maximum 28 personer. Vid för få anmälningar kan resan ställas in.

Med reservation för ändringar i pris, program och gruppens storlek. Vissa mindre ändringar kan förekomma.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Vi erbjuder extra aktiviteter med lokala arrangörer med engelsktalande guide. Hämtning och lämning vid hotellet ingår oftast, annars kostar transfer t/r ca 150 ZAR per person beroende på hur många som anmäler sig. Aktiviteterna bokas och betalas kontant med er guide på plats, om inget annat anges nedan. Observera att det finns aktiviteter som har åldersgräns. Dricks tillkommer på plats.

Förlängningar

Efter att ha varit på våra rundresor är man fullmatad med nya, härliga och spännande intryck. Som ett resultat av detta passar många på att förlänga sin resa för att få tid att koppla av och smälta alla upplevelser. Möjligheterna är oändliga men här har vi valt att presentera några av våra mest populära varianter.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Sara

Resespecialist

Resans längd:
14 dagar
Pris:
43 400 kr

per person

I resan ingår
 • Flyg
 • Boende
 • Måltider
 • Guide
 • Vinprovningar
Skicka bokningsförfrågan

Liknande resor

Golfpärlorna i Western Cape!

Golfresa Deluxe i Western Cape

Följ med på denna golfresa deluxe med svensktalande guide, här spelar ni på fantastiska golfbanor i Western Cape, äter middag på Ernie Els Restaurang och provar vin i Stellenbosch. Resan har allt en golfare kan drömma om!

Antal dagar:

14 dagar

Pris från:

39 995 kr

Det bästa av Sydafrika

Stora Sydafrikaresan

Den ultimata resan för er som vill uppleva Sydafrikas absoluta höjdpunkter. Den perfekta mixen av naturupplevelser, djurmöten, kulturinslag, nya smaker och gott vin. Varför välja när man kan få allt?

Antal dagar:

23 dagar

Pris från:

45 900 kr

Resan du alltid drömt om

Sydafrikas skatter

Upplev det bästa som Sydafrika har att erbjuda i form av kulturella upplevelser, spektakulär natur, god mat, fantastiska viner, och spännande safari!

Antal dagar:

17 dagar

Pris från:

44 900 kr