Aktuellt

Från och med den 1 oktober 2021 tar UD bort all pandemirelaterad avrådan till hela världen

UD kommer att fortsätta att avråda från resor till vissa länder och regioner baserat på säkerhetsläget men ingen av våra destinationer berörs av avrådan – till våra destinationer är det tryggt och säkert att resa. När du bokar din resa med oss är du dessutom alltid skyddad av paketreselagen. Vi har under pandemin gett våra resenärer möjlighet att omboka eller avboka sina resor och återbetalat pengar till de som så önskat. Vi har alltid gjort rätt för oss och varit en trygghet i dessa oroliga tider.

Vad gäller för våra destinationer?

Sydafrika, Zimbabwe, Botswana, Namibia, Seychellerna, Mauritius och Maldiverna har öppet för inkommande turism utan karantänskrav. För inresa krävs i dagsläget ett max 48/72/96 timmar gammalt, negativt PCR-test samt reseförsäkring som inkluderar Covid-19-relaterad vård på destinationen. Vi hjälper er gärna att teckna reseförsäkring om ni önskar. PCR-test kan tas på de flesta orter i Sverige och svar kommer inom 24-48 h. För våra resenärer erbjuder vi rabatt hos två av de största aktörerna i Sverige.

Vi har nyligen varit på plats i Sydafrika och kan ge er en korrekt bild av läget. Inga generella tips utan skarpa, betydelsefulla inblickar om hur det verkligen ser ut just nu. Kontakta oss gärna för att få en bra bild över hur situationen ser ut i det land ni planerar att besöka.

För senaste nytt om våra destinationer, läs mer här.

Bokningar

Givetvis hjälper vi er med ert landarrangemang om ni själva har bokat era flygbiljetter.

Har ni hittat boende själva kikar vi gärna på det och ger er tips och råd samt är behjälpliga med flygbiljetter, utflykter samt hyrbil.

Vi hjälper er gärna att boka flygbiljetter.

Många utflykter kan man boka på plats. Vi brukar rekommendera att man bokar dom utflykter man verkligen känner att man vill göra innan man reser ner så man inte riskerar att utflykten är fullbokad när man är på plats.

En resa kan man köpa på många olika sätt nuförtiden. Bokningsmotorer som följer varje flygsökning du gör på internet. Hotellsidor som lockar med erbjudande och tävlar mot varandra. Löften om bästa-pris-garantier och så vidare. Men är det alltid det lägsta priset som är det viktigaste? Eller värdesätter du trygghet, kvalitet och en resa där du verkligen får valuta för pengarna? Om något skulle gå fel, vill du inte hellre kunna kontakta en människa av kött och blod framför ett automatiserat callcenter? Det tycker vi. Därför fortsätter vi på Sydafrikaresor att fokusera på det personliga samtalet med skräddarsydda förslag och med en hög servicenivå. Med vår hjälp kan ni koppla av. För tryggheten – den får du på köpet!

Betalningar

Ja, vi ställer erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet

Vi tar VISA och Mastercard. Önskar du betala med AMEX eller Diners hänvisar vi till betaltjänsten Betalo.se.

Inför resan

För svenska medborgare krävs det inte något visum till Sydafrika för vistelser under 90 dagar.

Passet ska vara giltigt 6 månader efter hemresedatumet samt att man ska ha minst två tomma sidor i passet till stämplar. Passet måste även vara maskinläsbart.

Vårt samarbete med Min Doktor ger våra resenärer 10% rabatt på resevaccin. Uppge kampanjkod 0027 vid tidsbokning på Min Doktor.

Vi får inte ge rekommendationer gällande vaccinering. Vår uppmaning är att låta en vaccinationsklinik ge rekommendationer utifrån den enskilda resenärens behov. Min Doktor erbjuder en kostnadsfri, individuellt utformad digital vaccinationsrådgivning där kunniga sjuksköterskor besvarar era frågor och funderingar inom ett dygn.

Under resan

Nej. Vi hjälper våra kunder under våra öppettider, övrig tid hänvisar vi till våra leverantörer på plats.

På restauranger bör du lägga cirka 10 % i dricks. Gör du safari brukar lodgerna ha tydliga riktlinjer gällande dricks men räkna med cirka R100-R200 per par/familj för rangern som guidar er. Har ni dessutom en så kallad tracker, spårare, med i jeepen förväntas du ge lika mycket till denne.

Resa med barn

Barn i alla åldrar kan resa till Sydafrika! Vi hjälper er att hitta rätt bland lodgerna så ni kommer till en park och ett boende där barn är välkomna. Av säkerhetsskäl kan det finnas regler kring om barn får följa med eller ej på safariturerna. Det är alltid upp till rangern att bestämma detta på plats.

Destinationer - Sydafrika

Ja det är säkert att köra bil i Sydafrika. Vi rekommenderar vägar som vi själva har kört och upplevelser som vi många gånger själva provat på som vi vet är trygga och säkra för våra kunder.

Sydafrika är 1 h före oss under Sveriges vinterhalvår. Detta för att vi vrider tillbaka klockan och dom inte gör det.

Sydafrika i sig har inte malaria men vissa grannländer är högriskområde för smittan och då klassas de sydafrikanska områden som gränsar till dessa länder lågriskområden. I Sydafrika är Mpumalanga och Krugerparken öster om Johannesburg lågriskområden tillsammans med delar av östkusten, KwaZulu-Natal.

Kostnadsläget i Sydafrika är fördelaktigt jämfört med Sverige. Du kan unna dig att prova goda viner och äta gott utan att det behöver kosta så mycket. Det är generellt sett relativt billigt i Sydafrika, du kan räkan med cirka halva kostnaden mot vad det kostar hemma i Sverige.

Sydafrikas klimat är omvänt vad vi har i Sverige, det vill säga att de har sommar när vi har vinter i Sverige. Bästa och mest populära tiden att resa är oktober till slutet av april. Under denna period är det överlag varmt och soligt i landet, regn kan förekomma under de mest fuktiga perioderna och allra helst i landets östra delar med mer subtropiskt klimat. I Kapstaden och längs sydkusten är det generellt sett torrare väder.

Ja. De flesta ställena tar kort som VISA och Mastercard.

Ja man kör på vänster sida i Sydafrika.

Valutan i Sydafrika heter sydafrikanska rand, förkortningen är ZAR.

Som turist pratar man engelska när man reser runt i Sydafrika. I Sydafrika talar man 11 olika språk. Det vanligaste för lokalbefolkningen är Afrikaans, Zulu, Xhosa och Engelska.