Vanliga frågor / FAQ

Bokningar

Givetvis hjälper vi er med ert landarrangemang om ni själva har bokat era flygbiljetter.

Har ni hittat boende själva kikar vi gärna på det och ger er tips och råd samt är behjälpliga med flygbiljetter, utflykter samt hyrbil.

Vi hjälper er gärna att boka flygbiljetter.

Många utflykter kan man boka på plats. Vi brukar rekommendera att man bokar dom utflykter man verkligen känner att man vill göra innan man reser ner så man inte riskerar att utflykten är fullbokad när man är på plats.

En resa kan man köpa på många olika sätt nuförtiden. Bokningsmotorer som följer varje flygsökning du gör på internet. Hotellsidor som lockar med erbjudande och tävlar mot varandra. Löften om bästa-pris-garantier och så vidare. Men är det alltid det lägsta priset som är det viktigaste? Eller värdesätter du trygghet, kvalitet och en resa där du verkligen får valuta för pengarna? Om något skulle gå fel, vill du inte hellre kunna kontakta en människa av kött och blod framför ett automatiserat callcenter? Det tycker vi. Därför fortsätter vi på Sydafrikaresor att fokusera på det personliga samtalet med skräddarsydda förslag och med en hög servicenivå. Med vår hjälp kan ni koppla av. För tryggheten – den får du på köpet!

Betalningar

Ja. Vi ställer ut garanter till Kammarkollegiet.

Vi tar VISA och Mastercard. Önskar man betala med AMEX hänvisar vi till Betalo.se

Inför resan

Passet ska vara giltigt 6 månader efter hemresedatumet samt att man ska ha minst två tomma sidor i passet till stämplar. Passet måste även vara maskinläsbart.

Det krävs inget visum till Sydafrika för vistelser under 90 dagar.

Vi får inte råda gällande vaccinationer så vi ber alltid våra kunder att kontakta en vaccinationsklinik för att få rätt svar utifrån ens egna behov.

Under resan

Nej. Vi hjälper våra kunder under våra öppettider annars hänvisar vi till våra leverantörer på plats.

På restauranger lägger man ca 10 % i dricks. Har ni safari brukar lodgerna ha tydliga riktlinjer hur mycket man bör lägga i dricks men ca R100-R200 per par/familj för ranger och har man en tracker med sig lika mycket till denne.

Resa med barn

Barn i alla åldrar kan resa till Sydafrika. Det man ska tänka på är att man väljer en safarilodge där barn är välkomna. På lodgerna kan det av säkerhetsskäl finnas regler kring om barn får eller inte får följa med på safariturerna. Det är alltid upp till rangern att bestämma detta på plats.

Destinationer - Sydafrika

Ja det är säkert att köra bil i Sydafrika. Vi rekommenderar vägar som vi själva har kört och upplevelser som vi många gånger själva provat på som vi vet är trygga och säkra för våra kunder.

Sydafrika är 1 h före oss under Sveriges vinterhalvår. Detta för att vi vrider tillbaka klockan och dom inte gör det.

Sydafrika i sig har inte Malaria men några av grannländerna har högrisk för Malaria och då blir områdena som gränsar till dessa länder lågriskområden. I Sydafrika är Mpumalanga och Krugerparken öster om Johannesburg lågriskområden tillsammans med östkusten, KwaZulu Natal.

Kostnadsläget i Sydafrika är bra jämfört med Sverige. Man kan unna sig roliga upplevelser, prova goda viner och god mat utan att det kostar så mycket. Det är generellt sett relativt billigt i Sydafrika och man räknar med att det mesta kostar ungefär en tredjedel av vad det kostar hemma i Sverige.

Sydafrikas klimat är omvänt vad vi har i Sverige dvs dom har sommar när vi har vinter. Bästa tiden att resa dit är oktober till slutet av april. Då är det överlag varmt och soligt i landet med någon liten skur. I Kapstaden och längs sydkusten är det torrare väder och på östkusten är det mer subtropiskt klimat.

Ja. De flesta ställena tar kort som VISA och Mastercard.

Ja man kör på vänster sida i Sydafrika.

Valutan i Sydafrika heter Sydafrikanska Rand.

Som turist pratar man engelska när man reser runt i Sydafrika. I Sydafrika talar man 11 olika språk. Det vanligaste för lokalbefolkningen är Afrikaans, Zulu, Xhosa och Engelska.

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev:Nyheter, restips, erbjudanden i inkorgen?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.