Bokningar

Givetvis hjälper vi er med ert landarrangemang om ni själva har bokat era flygbiljetter.

Har ni hittat boende själva kikar vi gärna på det och ger er tips och råd samt är behjälpliga med flygbiljetter, utflykter samt hyrbil.

Vi hjälper er gärna att boka flygbiljetter.

Utflykter på rundresor bokas och betalas kontant till guiden på plats, om inget annat anges. På våra skräddarsydda resor ger vi förslag på utflykter och bokar ofta det innan avresa.

En resa kan man köpa på många olika sätt nuförtiden. Bokningsmotorer som följer varje flygsökning du gör på internet. Hotellsidor som lockar med erbjudande och tävlar mot varandra. Löften om bästa-pris-garantier och så vidare. Men är det alltid det lägsta priset som är det viktigaste? Eller värdesätter du trygghet, kvalitet och en resa där du verkligen får valuta för pengarna? Om något skulle gå fel, vill du inte hellre kunna kontakta en människa av kött och blod framför ett automatiserat callcenter? Det tycker vi. Därför fortsätter vi på Sydafrikaresor att fokusera på det personliga samtalet med skräddarsydda förslag och med en hög servicenivå. Med vår hjälp kan ni koppla av. För tryggheten – den får du på köpet!

Betalningar

Ja, vi ställer erforderliga resegarantier till Kammarkollegiet.

Vill ni betala med kort så tar vi VISA och Mastercard på vår betalningssida www.sydafrikaresor.se/betala. Önskar ni betala med andra kort finns det betaltjänster som Betalo.com. De tar en avgift för dessa tjänster, och inget vi samarbetar med eller tar ansvar för.

Det går även att betala med bankgiro, betalningsuppgifterna för detta hittar ni på er faktura.

Inför resan

För svenska medborgare krävs det inte något visum till Sydafrika för vistelser under 90 dagar.

Passet ska vara giltigt 6 månader efter hemresedatumet samt att man ska ha minst två tomma sidor i passet till stämplar. Passet måste även vara maskinläsbart.

Vi får inte ge rekommendationer gällande vaccinering. Vår uppmaning är att låta en vaccinationsklinik ge rekommendationer utifrån den enskilda resenärens behov. Min Doktor erbjuder en kostnadsfri, individuellt utformad digital vaccinationsrådgivning där kunniga sjuksköterskor besvarar era frågor och funderingar inom ett dygn.

Under resan

Nej. Vi hjälper våra kunder under våra öppettider, övrig tid hänvisar vi till våra leverantörer på plats.

På restauranger bör du lägga cirka 10 % i dricks. Gör du safari brukar lodgerna ha tydliga riktlinjer gällande dricks men räkna med cirka R100-R200 per par/familj för rangern som guidar er. Har ni dessutom en så kallad tracker, spårare, med i jeepen förväntas du ge lika mycket till denne.

Resa med barn

Ja, barn i alla åldrar får vara med på safari! Vi hjälper er att hitta rätt så ni kommer till en park och ett boende där barn är välkomna.

Destinationer - Sydafrika

Ja det är säkert att köra bil i Sydafrika. Vi rekommenderar vägar som vi själva har kört och upplevelser som vi många gånger själva provat på som vi vet är trygga och säkra för våra kunder.

Sydafrika är 1 h före oss under Sveriges vinterhalvår. Detta för att vi vrider tillbaka klockan och dom inte gör det.

Sydafrika i sig har inte malaria men vissa grannländer är högriskområde för smittan och då klassas de sydafrikanska områden som gränsar till dessa länder lågriskområden. I Sydafrika är Mpumalanga och Krugerparken öster om Johannesburg lågriskområden tillsammans med delar av östkusten, KwaZulu-Natal.

Kostnadsläget i Sydafrika är fördelaktigt jämfört med Sverige. Du kan unna dig att prova goda viner och äta gott utan att det behöver kosta så mycket. Det är generellt sett relativt billigt i Sydafrika, du kan räkan med cirka halva kostnaden mot vad det kostar hemma i Sverige.

Sydafrikas klimat är omvänt vad vi har i Sverige, det vill säga att de har sommar när vi har vinter i Sverige. Bästa och mest populära tiden att resa är oktober till slutet av april. Under denna period är det överlag varmt och soligt i landet, regn kan förekomma under de mest fuktiga perioderna och allra helst i landets östra delar med mer subtropiskt klimat. I Kapstaden och längs sydkusten är det generellt sett torrare väder.

Ja. De flesta ställena tar kort som VISA och Mastercard.

Ja man kör på vänster sida i Sydafrika.

Valutan i Sydafrika heter sydafrikanska rand, förkortningen är ZAR.

Som turist pratar man engelska när man reser runt i Sydafrika. I Sydafrika talar man 11 olika språk. Det vanligaste för lokalbefolkningen är Afrikaans, Zulu, Xhosa och Engelska.