Safari i Sydafrika, en upplevelse som ingen annan

Att resa på safari i Sydafrika är en upplevelse som ingen annan. Många som reser på sin första safari kan inte föreställa sig spänningen i terrängbilen och förtjusningen när man får träffa på de vilda djuren i sin rätta miljö.

Tänk dig en riktigt tidig morgon. Bushen vaknar till liv och vid gryningen rullar jeepen iväg. En chaufför vid ratten och en erfaren ranger på stolen längst fram på bilen som spårar. De tittar efter avvikande rörelser från växtligheten. De stannar till och söker efter spår i marken. Tar en titt på om grenarna nyligen blivit knäckta eller om de legat där ett tag. Väljer kurs. Ni rullar vidare.

Plötsligt stannar bilen, det är alldeles tyst. Allt du hör är några fåglar som sjunger. Tanken om din egen andning alltid är så hög slår dig. Du håller inne den, vill inte lämna ett ljud ifrån dig. Något knakar bland buskarna, påtagligt. Spänningen i bilen stiger. Plötslig kommer en hel hjord med elefanter och korsar er väg. Till och med en liten babyelefant är med. De ser sig omkring och några tittar rakt emot dig. Kameran smattrar, videon rullar. Du måste vara beredd. Närvarande. Allt är över väldigt fort. Elefanterna är redan långt inne i den alltför snåriga bushen. Men du kom nära, riktigt nära. Och det här var bara början…

Det är väl inte konstigt att våra resenärer vill återvända till Sydafrika för att resa ut på safari igen. Men det finns många olika safariupplevelser, särskilt i Sydafrikas grannländer också. Allt ifrån barnvänlig safari till lyxiga lodger. Men också riktigt äventyrliga safariupplevelser där man bor enkelt i provisoriska tältläger och kanske spenderar natten under bar himmel? Så tveka inte att höra av er till oss så skräddarsyr vi just ert safariäventyr! Ett av våra mest populära reseförslag med safari är Kruger & Kapstaden.

Biljetterna bokade?

Nu gäller det att göra sig redo. Här är en lista för att både preppa och peppa er inför eran safariresa:

Förslag på resor med safari i Sydafrika

Nedan ser ni några av våra favoritresor som innehåller safari! Detta är förslag, vi skräddarsyr resan precis som du vill ha den!

Liknande inlägg

Senaste inläggen