Golf och The Big Five längs Garden Route.
En golfares drömresa

Golf & The Big Five längs Garden Route

Tillsammans med Out Of Bounds Golfresor anordnar vi denna exklusiva nyårsgolfresa med svensktalande guide längs den vackra kuststräckan Garden Route. Resan börjar i Kapstaden och avslutas med två oförglömliga safarinätter vid Kenton-on-Sea, utanför Port Elizabeth. Garden Route är en av de absolut bästa golfdestinationerna i världen tack vare det behagliga klimatet och dess magnifika vyer. Alla golfbanor som vi spelar på rankas på Sydafrikas ”Topp 50”! De första dagarna tillbringar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer där vi besöker Godahoppsudden och även har tid att själva utforska staden. Resan fortsätter till Hermanus, en vacker och pittoresk hamnstad vid Walker Bay. Staden är mest känd för de stora rätvalar som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Utöver golfen så njuter vi av god mat och passar på att prova några av de viner som produceras i området.

Vårt nästa stopp är en av resans höjdpunkter, Fancourt är ansedd som en av Sydafrikas absolut främsta golfanläggningar och här spelar vi på två av Fancourts fantastiska banor, Montagu och Outeniqua. I Knysna fanns tidigare Afrikas största ostronodling och självklart provar vi dessa havets läckerheter. Vi åker även båt över Knysna-lagunen till Featherbed Nature Reserve. Här bor vi på vackra Simola Golf and Country Estate.

Vi avslutar vårt äventyr på Kariega Private Game Reserve. Här upplever vi två morgon- och två kvällssafaris i öppna Landrovers – tillsammans med våra kunniga guider kommer vi riktigt nära de vilda djuren i The Big Five!

För er som inte spelar golf men som ändå vill följa med er partner på denna spännande resa erbjuder vi 4 000 kr i rabatt och då ingår allt enligt programmet, utom själva golfen.

När vill du resa?
29 dec 2024
12 jan 2025
Sammanfattning
Resans längd:
15 dagar
Pris:
57 995 kr

per person

I resan ingår
 • Samtliga flyg enligt program
 • 12 övernattningar i dubbelrum
 • 12 frukostar
 • 4 luncher
 • 3 middagar
 • Vinprovning
 • Green fee enligt program
 • 4 safariturer med engelsktalande guide
 • Utflykter enligt program
 • Svensktalande certifierad guide
Dag för dag
sön 29 dec

Avresa

Avresa från Skandinavien med nattflyg söderut till Kapstaden.

Middag (flyg) ingår.
mån 30 dec

Välkommen till Afrika

På morgonen landar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer som ligger på Taffelbergets sluttningar med havet precis nedanför. Här möter vår guide oss och vi tar oss direkt till utsiktsplatsen Signal Hill. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över Kapstaden – välkommen till Afrika! Vår stadstur fortsätter med sevärdheter som Houses of Parliament, City Hall, Castle of Good Hope och Slave Lodge samt de traditionella Malay-kvarteren med sina trånga gator och moskéer.

Vi checkar sedan in på vårt fina hotell som är centralt beläget i V&A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärer och småbutikerna. Resten av dagen är ledig och vi har troligtvis en tidig kväll efter resans ansträngningar.

Boende på Radisson RED ().

Frukost (flyg) ingår.
tis 31 dec

Njut av livet i Kapstaden

Idag har vi en helt ledig dag som vi kan fylla med precis vad vi vill. Kapstaden har otroligt mycket att erbjuda. Varför inte ta ta den roterande linbanan upp för Taffelberget som sträcker sig 1000 meter över havet? Besök Greenmarket Square eller någon annan av alla de olika marknaderna för konst och hantverk. Eller kliv på båten till fängelseön Robben Island för att uppleva den lilla cell som Nelson Mandela satt fängslad i 18 år.

Många av Kapstadens fina restauranger ligger i det trendiga och fashionabla området Camps Bay med sin halvmåneformade strand, ta tillfället i akt och ät en vällagad lunch här, precis vid de långa vita stränderna.

Vi firar in det nya året i Kapstaden med en gemensam Nyårsaftonsmiddag med dryckespaket.

Frukost och Nyårsaftonsmiddag ingår.
ons 1 jan

En dag vid Godahoppsudden

Idag åker vi den vackra kustvägen via Chapmans Peak mot Afrikas sydvästligaste spets, Godahoppsudden. Målet är spetsen av udden, naturreservatet Cape Point. Vägen dit är kantad av branta stup och vågar man titta ner kan man ibland se valar och delfiner i havet nedanför. Vid Cape Point stupar klipporna dramatiskt ca 300 meter ner och det ser ut som Atlantens kalla vatten möts med Indiska Oceanens varma eftersom det bildas en lång vit linje ut mot horisonten. Stället där de egentligen möts är Cape Agulhas.

Vi kör vidare till Simons Town, en mysig liten stad som även fungerar som flottbas. Här äter vi lunch bestående av klassiska fish & chips på en underbar fiskrestaurang nere vid stranden. Vi besöker sedan Boulders Beach nationalpark, där hundratals av de stora afrikanska pingvinerna har sina häckningsplatser, otroligt roliga att se.

Frukost och lunch på Seaforth Restaurant ingår.
tor 2 jan

Kapstaden – Hermanus – spel på Hermanus Golf Club

Idag beger vi oss längs den vackra kustvägen till Hermanus, en pittoresk hamnstad som ligger vid Walker Bay. Staden är mest känd för de stora rätvalar som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Delfiner och valar kan dock beskådas året om. Här spelar vi vår första golfrunda på Hermanus Golf Club som ligger med en magnifik utsikt över havet och med bergen i bakgrunden.

Vi checkar sedan in på vårt hotell som är vackert beläget ovanför hamnområdet i den gamla delen av Hermanus med gångavstånd till alla små gallerior, marknader, souvenirbutiker, restauranger och affärer.

Boende på Auberge Burgundy Guest House/Harbour House ().

Frukost ingår.
Körsträcka ca 140 km.
fre 3 jan

Spel på Arabella Golf Club

Idag spelar vi på en av Sydafrikas bästa mästerskapsbana, Arabella Golf Club som är designad av Peter Matkovich och har vunnit flera priser och passar både proffs och amatörer. Banan omges av magnifika berg och tre av hålen ligger längs med den vackra lagunen. Alla 18 hål är spektakulära – tredje hålet kallas Sydafrikas tuffaste par fyra medan sista hålet är så vackert att man blir tårögd!

Frukost ingår.
lör 4 jan

Hermanus – Fancourt

Vi som är morgonpigga kan passa på att strosa runt eller slå oss ner på en uteservering för att spana ut över klipporna och det mäktiga havet. Det är en alldeles förtrollande syn att se lekfulla delfiner och med lite tur även majestätiska valar som visar upp sig i det virvlande vattnet.

Vi samlas innan lunch för att göra ett besök på Spookfontein, en vingård i den vackra Hemel-En-Aarde Valley dalen. Lunch intas på Bientang´s Cave Restaurant & Wine Bar, en trevlig fisk- och skaldjursrestaurang som är insprängd i klipporna vid stranden, här njuter vi av maten och utsikten över havet.

Mätta och med ny energi beger vi oss mot golfarnas mecka, Fancourt. Sedan öppningen 1991 har Fancourt Hotel & Country Club Estate etablerat sig som en av Sydafrikas främsta golfanläggningar. Hotellet är en fin blandning av modern njutning och klassisk elegans. Här finns mycket att göra – butiker, tennisbanor, ett gym, en inomhus-och en utomhuspool, spa samt en mängd restauranger.

Boende på Fancourt ().

Frukost och lunch på Bientang´s Cave Restaurant & Wine Bar ingår.
Körsträcka ca 405 km.
sön 5 jan

Spel på Fancourt Montagu Golf Course

Idag spelar vi på Fancourt Montagu. Gary Player är hjärnan bakom designen och här spelar vi golf i en mycket vacker och varierande miljö och terräng.

Frukost ingår.
mån 6 jan

Spel på Fancourt Outeniqua Golf Course

Idag spelar vi golf i vackra omgivningar på Fancourts välkända och mycket uppskattade bana, Fancourt Outeniqua. Banan har fått namnet efter bergskedjan med samma namn och är magnifik året runt. Här finns en mängd olika tees att utgå ifrån, vilket gör det lättare, oberoende av spelskicklighet, att hitta en nivå som passar den enskilde golfaren.

Frukost ingår.
tis 7 jan

Fancourt – Knysna

Idag fortsätter vi till Knysna, en kuststad belägen där Knysnafloden mynnar ut i den Indiska oceanen. Efter Fancourts lyx och elegans kommer det vara svårt att matcha denna hotellstandard men vi gör ett försök. Här bor vi på ytterligare en golfresort, Simola Golf and Country Estate, med otroligt vackra vyer över Knysna, lagunen och med Indiska Oceanen i horisonten.

Vi börjar med lite ledig tid för att kunna strosa runt i centrala Knysna och äta lunch på egen hand. Här finns mängder av mysiga caféer, restauranger, småbutiker och den lilla marknaden i Waterfront där man kan handla kuriosa samt diverse handgjorda souvenirer. Efter lunch åker vi ut över Knysnas lagun med båt till Featherbed Nature Reserve. Här åker vi upp till Knysna Heads i en jeep med släp. Knysna Heads är namnet på de sandstensklipporna som kantar lagunens öppning. Här uppifrån tar vi oss sedan ner igen till fots tillsammans med en specialutbildad guide. Vi kan unna oss en välförtjänt drink under de stora milkwoodträden när vi kommer ner.

Efter båtturen tillbaka till Knysna tar vi oss till Knysnas Waterfront där vi sköljer ner ett glas mousserande vin tillsammans med några färska ostron. Detta var en gång Afrikas största ostronproducent och det vore dumt att missa dessa läckerheter från havet.

Boende på Simola Hotel, Country Club & Spa ().

Frukost ingår.
Körsträcka ca 75 km.
ons 8 jan

Spel på Simola Golf Course

Idag spelar vi golf på Simola Golf Course. Att hålla ner huvudet och fokusera på bollen kan bli en svår uppgift eftersom banan är oerhört naturskön med spektakulära scenerier. Jack Nicklaus, som ligger bakom designen, insåg vikten av att bevara den naturliga miljön i så hög utsträckning som möjligt. Golfbil ingår.

Frukost ingår.
tor 9 jan

Knysna – Kariega Private Game Reserve

Idag upplever vi en av resans höjdpunkter – safari på Kariega Private Game Reserve, ett privatägt reservat på ca 10 000 hektar. Vi kommer fram lagom till lunch och har under eftermiddagen vår första safaritur. I varje fordon finns en specialutbildad guide som berättar om djuren och allt vi ser på vägen, från smått till The Big Five. Efter safarin åker vi tillbaka till lodgen för att äta en utsökt middag.

Boende på Kariega Game Reserve - Main Lodge ().

Frukost, lunch och middag ingår.
Körsträcka ca 405 km.
fre 10 jan

Kariega Private Game Reserve

Dagen börjar med att vi väcks tidigt av våra guider för att åka ut på morgonsafarin. Vi samlas i huvudbyggnaden, får lite kaffe och te med rusks (söta skorpor) och beger oss sedan ut på safari. Detta är tiden då djuren är som mest aktiva, chanserna att se dem är störst under tidig morgon och sen eftermiddag. Efter några timmar återvänder vi till lodgen och den uppdukade frukostbuffén låter oss väl smaka.

En del av parken har inga rovdjur, i denna del finns det t.ex. antiloper, zebror, giraffer och andra djur. Här kan ni paddla kanot, cykla på mountainbike eller prova på walking safari med guide. Inför kvällens safari samlas vi på nytt och bege oss ut på nästa äventyr i parken. Efteråt ges det lite tid till att duscha och göra sig i ordning inför middagen. På kvällen somnar vi sedan efter några oförglömliga dagar med ljudet av bushen som bakgrundsmusik.

Frukost, lunch och middag ingår.
lör 11 jan

Kariega Private Game Reserve – Port Elizabeth

Idag har vi en avslutande safari. Efter att vi njutit av den uppdukade frukostbuffén checkar vi ut, med fullpackade resväskor och härliga minnen åker vi till Port Elizabeths flygplats.

Några säger farväl till Sydafrika och flyger med nattflyg hem till Sverige medan de som förlängt fortsätter vidare till exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller Mauritius för några dagar med sol och avkoppling. Läs mer om våra förlängningar här!

Frukost och middag (flyg) ingår.
Körsträcka ca 145 km.
sön 12 jan

Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar vi idag i Skandinavien igen.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg t/r från Skandinavien till Sydafrika.
 • Inrikesflyg Port Elizabeth – Johannesburg.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan dock ändras.
 • Transport av golfbag på samtliga flyg.
 • Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
 • 3 övernattningar i Kapstaden med frukost.
 • 2 övernattningar i Hermanus med frukost.
 • 3 övernattningar på Fancourt med frukost.
 • 2 övernattningar på Simola med frukost.
 • 2 övernattningar på Kariega Private Game Reserve med helpension.
 • Svensktalande auktoriserad guide.
 • Kort stadstur i Kapstaden.
 • Nyårsaftonsmiddag med dryckespaket i Kapstaden.
 • Heldagstur till Godahoppsudden inkl. inträde till Boulders Beach och Cape Point.
 • Lunch på Seaforth Restaurant.
 • Vinprovning på Spookfontein i Hermanus.
 • Lunch på Bientang´s Cave Restaurant & Wine Bar inkl. ett glas vin/öl i Hermanus.
 • Inträde till Featherbed Nature Reserve i Knysna.
 • Restaurangbesök med mousserande vin och ostron i Knysna.
 • 4 safari i öppna fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Kariega Private Game Reserve.
 • Spel på Hermanus Golf Club inkl. transfer.
 • Spel på Arabella Golf Club inkl. transfer.
 • Spel på Fancourt Montagu Golf Course inkl. transfer.
 • Spel på Fancourt Outeniqua Golf Course inkl. transfer.
 • Spel på Simola Golf Course inkl. transfer och golfbil.
 • All dricks på restauranger och utflykter samt till hotellpersonal, busschaufförer, bärarna på flygplatsen.
 • Dricks till guide.

I priset ingår inte

 • Extra aktiviteter (med engelsktalande guide).
 • Eventuellt enkelrumstillägg, 12 995 kr/person.
 • Uppgradering till One bedroom Suite på Simola: 2 500 kr/person för 2 nätter (på förfrågan).
 • Uppgradering till Luxury room på Fancourt: 1 800 kr/person för 3 nätter (på förfrågan).

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar.

Minimum 14 personer, maximum 30 personer. Vid för få anmälningar kan resan ställas in.

Med reservation för ändringar i pris, program och gruppens storlek.

Vissa mindre ändringar kan förekomma gentemot de restauranger och vingårdar som ni fått i programmet beroende på tillgång, säsong, osv.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Vi erbjuder extra aktiviteter med lokala arrangörer med engelsktalande guide. Hämtning och lämning vid hotellet ingår oftast, annars kostar transfer t/r ca 150 ZAR per person beroende på hur många som anmäler sig. Aktiviteterna bokas och betalas kontant med er guide på plats, om inget annat anges nedan. Observera att det finns aktiviteter som har åldersgräns. Dricks tillkommer på plats.

Förlängningar

Efter att ha varit på våra rundresor är man fullmatad med nya, härliga och spännande intryck. Som ett resultat av detta passar många på att förlänga sin resa för att få tid att koppla av och smälta alla upplevelser. Möjligheterna är oändliga men här har vi valt att presentera några av våra mest populära varianter.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Sofie

Resespecialist

Resans längd:
15 dagar
Pris:
57 995 kr

per person

I resan ingår
 • Samtliga flyg enligt program
 • 12 övernattningar i dubbelrum
 • 12 frukostar
 • 4 luncher
 • 3 middagar
 • Vinprovning
 • Green fee enligt program
 • 4 safariturer med engelsktalande guide
 • Utflykter enligt program
 • Svensktalande certifierad guide

Liknande resor

Tid för upplevelser

Lilla Sydafrikaresan

Upplev imponerande Drakensbergen, safari i Krugerparken, sol och bad, vindistriktet Stellenbosch och vackra Kapstaden. Denna resa håller ett lugnare tempo med mer tid för egna aktiviteter.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

39 900 kr

Det bästa av Sydafrika

Stora Sydafrikaresan

Den ultimata resan för er som vill uppleva Sydafrikas absoluta höjdpunkter. Den perfekta mixen av naturupplevelser, djurmöten, kulturinslag, nya smaker och gott vin. Varför välja när man kan få allt?

Antal dagar:

23 dagar

Pris från:

48 900 kr

Sydafrika för djur & naturälskaren

Safari & Kapstaden

På denna underbara resa har vi fokuserat på spännande djurmöten med bland annat safari i Krugerparken, Thanda Private Game Reserve, flodkryssing i UNESCO-skyddade staden St. Lucia och lediga dagar i Kapstaden.

Antal dagar:

19 dagar

Pris från:

44 800 kr