Tid för upplevelser

Lilla Sydafrikaresan

Ta del av några av Sydafrikas guldkorn, i ett lugnare tempo. Detta är resan för er som vill ta del av det bästa Sydafrika har att erbjuda – Drakensbergen, världsberömda Krugerparken, sol och bad, vindistriktet Stellenbosch och Kapstaden. Resan börjar med ett minnesvärt besök i kåkstaden Soweto, vi fortsätter österut mot de mäktiga Drakensbergen där vi upptäcker vackra Panoramarutten med alla sina sevärdheter. Därefter väntar tre dagars spännande safari inne i världskända Krugerparken innan vi flyger vidare söderut. Här hinner vi med lite sol och bad i Hermanus och välsmakande vinprovningar i Stellenbosch. Resan avslutas i Kapstaden, en av världens vackraste städer, som erbjuder upplevelser som Taffelberget, vilda pingviner, Godahoppsudden och mycket mer.

När vill du resa?
12 nov 2024
29 nov 2024
Sammanfattning
Resans längd:
18 dagar
Pris:
39 900 kr

per person

Barnpris:
33 500 kr

per barn

I resan ingår
 • Samtliga flyg enligt program
 • 15 övernattningar i dubbelrum
 • 15 frukostar
 • 3 luncher
 • 7 middagar
 • Vinprovning
 • Utflykter enligt program
 • Svensktalande certifierad guide
Dag för dag
tis 12 nov

Dags för avfärd

Avresa från Skandinavien med nattflyg söderut till Johannesburg.

Middag (flyg) ingår.
ons 13 nov

Johannesburg – Soweto – Emalahleni

Nu börjar vårt äventyr i Sydafrika! Vår guide möter oss på flygplatsen i Johannesburg och vi kör direkt till kåkstaden Soweto där både Nelson Mandela och Desmond Tutu bodde en gång i tiden. Soweto består idag av både slumområden med fattigdom samt pampiga överklassområden och vår lokalguide, som själv bor i området, visar oss runt. Vi kommer få möjlighet att se många av de historiska platserna från apartheidperioden samt prova lokalbryggt öl. Turen arrangeras i samarbete med en lokal arrangör och vi stödjer Sowetos befolkning genom att vara här. Här äter vi en välkomstlunch och fortsätter sedan till vårt boende i Emalahleni. Vi avslutar dagen med en gemensam middag och en tidig kväll efter resans ansträngningar!

Boende på Anew Hotel Witbank ().

Frukost (flyg), lunch och middag ingår.
Körsträcka ca 225 km.
tor 14 nov

Emalahleni – Panoramarutten – Mpumalanga

På vägen till vårt boende i Mpumalanga följer vi den natursköna Panoramarutten. Lunch får vi möjlighet att äta i Graskop, som är en mysig stad känd för sina pannkakor fyllda med allt från glass till chili. Det frodiga bergsområdet bjuder på ett vackert, kuperat landskap med branta raviner, höga berg och djupa dalar. Vi stannar till för att beundra utsikten från Wonder View, beläget på 1730 m höjd. Likaså de märkliga formationerna vid Bourkes Luck Potholes som bildats av virvlande sandkorn. Sista stoppet vi gör är vid Three Rondavels, tre spetsiga bergstoppar med underbar utsikt över Blyde Dam och vårt boende Moholoholo Ya Mati. Här bor vi vackert vid Blyde River i ett lummigt skogsparti, från huvudbyggnaden sluttar gräsmattan mot floden som kantas av mäktiga träd.

Boende på Moholoholo Ya Mati ().

Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 420 km.
fre 15 nov

Intressanta möten med rehabiliterade djur

Idag beger vi oss till Moholoholo Rehab Centre där vilda, skadade djur tas om hand för att återintroduceras till naturen igen. Tillsammans med en av centrets eldsjälar får vi en rundvandring och möjlighet till närkontakt med en del av djuren. Resten av dagen är ledig för att ta det lugnt och slappna av i de vackra omgivningarna.

Frukost och middag ingår.
lör 16 nov

Mpumalanga – Mjejane River Lodge

En extra aktivitet som erbjuds idag är en vandringssafari innan frukost. Vi beger oss sedan till vår nästa lodge som ligger i ett eget naturreservat vid Krugerparkens södra del, alldeles intill en av Krugerparkens finaste floder, Crocodile River. Under eftermiddagen har vi vår första safari. Detta är för många en av resans höjdpunkter. Nu spanar vi efter ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning) och vår ranger berättar om allt vi ser, både smått och stort. Vi avslutar dagen med en välsmakande bomamiddag, en utomhus restaurang där vi sitter runt en stor lägereld och njuter av bushen.

Boende på Mjejane River Lodge ().

Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 220 km.
sön 17 nov

Safari i det vilda

Vi stiger upp samtidigt som solens värmande strålar tittar upp över trädtopparna. Efter lite värmande dryck ger vi oss iväg till Krugerparken för safari i öppna terrängbilar tillsammans med kunniga safariguider. Vi stannar till mitt ute i parken för att äta frukost med bushens symfonier som bakgrundsmusik. Tillbaka på lodgen finns sedan tid för att vila upp sig.

Under eftermiddagen beger vi oss åter ut i det lummiga landskapet, men den här gången i Mjejane Naturreservat. Det är nu när temperaturen sjunker som djuren blir mer aktiva och chansen att få se dem förbättras. Strax innan solnedgången stannar vi till och, med en drink i handen, skålar vi för allt som dagen erbjudit.

Frukost, lunch och middag ingår.
mån 18 nov

Livet leker på Mjejane River Lodge

Idag har vi ytterligare en hel dag med safari. Vi spanar efter allt som rör sig på morgon– och eftermiddagssafarin! Däremellan äter vi gott och njuter av allt lodgen har att erbjuda. Med mängder av safaribilder och spännande upplevelser avslutas dagen med en drink i solnedgången och en härlig middag.

Frukost, lunch och middag ingår.
tis 19 nov

Mjejane River Lodge – Johannesburg – Hermanus via Kapstaden

Idag lämnar vi Krugerparken och kör tillbaka till flygplatsen i Johannesburg. Härifrån flyger vi till staden som blivit framröstad som en av världens vackraste storstäder, Kapstaden. Vi väntar med att utforska denna fantastiska stad och tar oss direkt söderut till Hermanus, en pittoresk hamnstad som ligger vid Walker Bay. Staden är mest känd för de stora rätvalar som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Vårt centralt belägna hotell är byggt 1896 och är det äldsta i Hermanus. Här bor vi vackert vid vattnet med havsutsikt.

Boende på Windsor Hotel ().

Frukost ingår.
Körsträcka ca 390 km.
ons 20 nov

Valmöjligheter i Hermanus

Idag har vi en ledig dag för att utforska Hermanus på egen hand. Det finns möjlighet till sol och bad i närheten av hotellet vid Grotto Beach, en så kallad ”Blue Flag” strand. Stranden sträcker sig flera mil och är perfekt för en lång promenad. En annan strand är Onrust, där det även finns en lagun med varmare vatten än Atlanten. Varför inte göra ett spännande hajdyk? Ni kan boka en vintur till vingårdarna i Hemel-en-Aarde-dalen, paddla kajak eller kanot eller kanske prova på att rida häst längs stränderna, möjligheterna är många!

Frukost ingår.
tor 21 nov

Hermanus – Stellenbosch

Efter frukost kör vi till Stellenbosch, Sydafrikas mest kända vindistrikt. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är hänförande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar mot havet. På vägen till Stellenbosch stannar vi till i Franschhoek för att göra en vinprovning på Rickety Bridge Winery. Efter vinprovningen har vi möjlighet att strosa runt och äta lunch på egen hand, bekanta oss med det lilla samhället bland spännande arkitektur, ombonade butiker och inte minst göra ett besök på den delikata choklaterian.

Innan vi checkar in på vårt hotell gör vi en kortare stadstur med buss för att lära känna Stellenbosch, som är en vacker gammal universitetsstad med intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style. Vårt hotell är ett nationalmonument från 1692 och ligger mitt i Stellenbosch stad. På kvällen äter vi middag på Hussar Grill.

Boende på Stellenbosch Hotel ().

Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 140 km.
fre 22 nov - lör 23 nov

Rekreation i Stellenbosch

Vi har två lugna dagar i Stellenbosch som även kallas för den vackra Ekstaden, då flertalet ekar pryder hela staden. För de som vill prova mer vin rekommenderar vi att boka en tur med en lokal arrangör som kör er mellan olika gårdar.

Frukost ingår.
sön 24 nov

Stellenbosch – Kapstaden

Idag når vi äntligen Kapstaden! Efter en kort stadstur i buss checkar vi in på vårt centralt belägna hotell som ligger i populära V&A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärer och småbutikerna. Här säger vi farväl till vår guide.

Boende på Radisson RED Cape Town ().

Frukost ingår.
Körsträcka ca 60 km.
mån 25 nov - ons 27 nov

Kapstaden

Det blir inget problem att fylla våra lediga dagar i vackra Kapstaden som har så fantastiskt mycket att erbjuda. Vi föreslår att ni tar en tur ut till Robben Island där ni får möjlighet att fotografera Taffelberget från sin bästa sida. På ön satt Nelson Mandela fängslad i 18 av sina totalt 27 år i fängelse och ni kan besöka hans cell. Detta är verkligen en minnesvärd och givande upplevelse.

Åk på en guidad tur till Godahoppsudden och ett besök till pingvinerna utanför Simons Town. Ta den 360 graders roterande linbanan upp för det mäktiga Table Mountain som sträcker sig 1000 meter över havet för att få en fantastisk panoramabild av staden.

Frukost ingår.
tor 28 nov

Dags att säga farväl

På eftermiddagen bär det av mot flygplatsen med fullpackade väskor, många bilder och minnen för livet. Några säger farväl till Sydafrika och flyger med nattflyg hem till Sverige medan de som förlängt fortsätter vidare till exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller Mauritius för några dagar med sol och avkoppling. Läs mer om våra förlängningar här!

Frukost och middag (flyg) ingår.
fre 29 nov

Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar vi idag i Skandinavien igen.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Skandinavien – Sydafrika.
 • Flyg Johannesburg – Kapstaden.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
 • 1 övernattning i Emalahleni med halvpension.
 • 2 övernattningar i Mpumalanga med halvpension.
 • 3 övernattningar på övernattningar på Mjejane River Lodge med helpension.
 • 2 övernattningar i Hermanus med frukost.
 • 3 övernattningar i Stellenbosch med frukost.
 • 4 övernattningar i Kapstaden med frukost.
 • Svensktalande auktoriserad guide under hela resan förutom under de lediga dagarna i Kapstaden.
 • Sowetotur med inträden och specialutbildad guide.
 • Välkomstlunch i kåkstaden Soweto, grillning.
 • Inträde till Bourkes Potholes och Three Rondawels.
 • Besök på djursjukhuset Moholoholo.
 • 2 safari i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Krugerparken.
 • 3 safaris i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Mjejane Naturreservat.
 • Vinprovning på Rickety Bridge.
 • Besök i Franschhoek.
 • Kort stadstur i buss i Stellenbosch.
 • Middag på Hussar Grill.
 • Kort stadsrundtur i buss i Kapstaden.
 • Transport från hotellet i Kapstaden till flygplatsen.
 • Dricks till portier, hotellpersonal och till busschaufförer (inte Kapstaden vid hemresa).
 • Dricks på utflykterna.
 • Dricks till guide.

I priset ingår inte

 • Extra aktiviteter (med engelsktalande guide).
 • Eventuellt enkelrumstillägg, 9 400 kr/person.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar.

Minimum 14 personer, maximum 30 personer. Vid för få anmälningar kan resan ställas in.

Med reservation för ändringar i pris, program och gruppens storlek.

Barnpriserna är baserade på att 1-2 barn under 12 år delar ett familjerum med två betalande vuxna. Priserna kan eventuellt ändras beroende på tillgång på familjerum. Kontakta oss för exakta priser och boendeförslag utifrån er familj.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Vi erbjuder extra aktiviteter med lokala arrangörer med engelsktalande guide. Hämtning och lämning vid hotellet ingår oftast, annars kostar transfer t/r ca 150 ZAR per person beroende på hur många som anmäler sig. Aktiviteterna bokas och betalas kontant med er guide på plats, om inget annat anges nedan. Observera att det finns aktiviteter som har åldersgräns. Dricks tillkommer på plats.

Förlängningar

Efter att ha varit på våra rundresor är man fullmatad med nya, härliga och spännande intryck. Som ett resultat av detta passar många på att förlänga sin resa för att få tid att koppla av och smälta alla upplevelser. Möjligheterna är oändliga men här har vi valt att presentera några av våra mest populära varianter.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Sofie

Resespecialist

Resans längd:
18 dagar
Pris:
39 900 kr

per person

Barnpris:
33 500 kr

per barn

I resan ingår
 • Samtliga flyg enligt program
 • 15 övernattningar i dubbelrum
 • 15 frukostar
 • 3 luncher
 • 7 middagar
 • Vinprovning
 • Utflykter enligt program
 • Svensktalande certifierad guide

Liknande resor

Golfresan med extra allt

Golfsafari i Sydafrika

Tag chansen att spela golf i Sydafrika! Vi erbjuder rundresor med svensktalande guide som avslutas med spännande safari på Thanda Private Game Reserve i KwaZulu-Natal.

Antal dagar:

15 dagar

Pris från:

46 995 kr

Sydafrika för djur & naturälskaren

Safari & Kapstaden

På denna underbara resa har vi fokuserat på spännande djurmöten med bland annat safari i Krugerparken, Thanda Private Game Reserve, flodkryssing i UNESCO-skyddade staden St. Lucia och lediga dagar i Kapstaden.

Antal dagar:

19 dagar

Pris från:

44 800 kr

En golfares drömresa

Golf & The Big Five längs Garden Route

Förverkliga drömmen om en nyårsgolfresa med svensktalande guide längs den vackra kuststräckan Garden Route med fokus på Fancourt Golf Estate.

Antal dagar:

15 dagar

Pris från:

57 995 kr