Tid för upplevelser

Lilla Sydafrikaresan

Denna rundresa i ett lugnare tempo kommer inte få dig att sakna något. Den innehåller allt men ger ändå mycket tid för egna aktiviteter. Detta är resan för er som vill ha det bästa Sydafrika har att erbjuda – Drakensbergen, världsberömda Krugerparken, sol och bad, vindistriktet Stellenbosch och Kapstaden. Resan börjar med ett minnesvärt besök i kåkstaden Soweto, vi fortsätter österut mot de mäktiga Drakensbergen där vi upptäcker vackra Panorama Route med alla sina sevärdheter. Därefter väntar tre dagars spännande safari inne i världskända Krugerparken innan vi flyger vidare söderut. Här hinner vi med lite sol och bad i Hermanus och välsmakande vinprovningar i Stellenbosch. Resan avslutas i Kapstaden, en av världens vackraste städer, som erbjuder upplevelser som Taffelberget, vilda pingviner, Godahoppsudden och mycket mer.

När vill du resa?
17 nov 2022
4 dec 2022
Dag för dag
tor 17 nov

Dags för avfärd

Avresa från Skandinavien till Istanbul där vi sammanstrålar och flyger söderut till Johannesburg med nattflyg.

Middag (flyg) ingår.
fre 18 nov

Johannesburg – Soweto – Emalahleni

Nu börjar vårt äventyr i Sydafrika! Vår guide möter oss på flygplatsen i Johannesburg och vi kör direkt till kåkstaden Soweto där både Nelson Mandela och Desmond Tutu bodde en gång i tiden. Soweto består idag av både slumområden med fattigdom samt pampiga överklassområden och vår lokalguide, som själv bor i området, visar oss runt. Vi kommer få möjlighet att se många av de historiska platserna från apartheidperioden samt prova lokalbryggt öl. Turen arrangeras i samarbete med en lokalarrangör och vi stödjer Sowetos befolkning genom att vara här. Här äter vi en välkomstlunch och fortsätter sedan till vårt boende i Emalahleni. Vi avslutar dagen med en gemensam middag och en tidig kväll efter resans ansträngningar!

Boende på Klein Bosveld Guesthouse

 ().
Frukost (flyg), lunch och middag ingår.
Körsträcka ca 225 km.
lör 19 nov

Emalahleni – Panorama Route – Mpumalanga

På vägen till vårt boende i Mpumalanga följer vi den natursköna Panorama Route. Lunch äter vi i Graskop, som är en mysig stad känd för sina pannkakor fyllda med allt från glass till chili. Det frodiga bergsområdet bjuder på ett vackert, kuperat landskap med branta raviner, höga berg och djupa dalar. Vi stannar till för att beundra utsikten från Wonder View, beläget på 1730 m höjd. Likaså de märkliga formationerna vid Bourkes Luck Potholes som bildats av virvlande sandkorn. Sista stoppet vi gör är vid Three Rondavels, tre spetsiga bergstoppar med underbar utsikt över Blyde Dam och vårt boende Moholoholo Ya Mati. Här bor vi vackert vid Blyde River i ett lummigt skogsparti, från huvudbyggnaden sluttar gräsmattan ner mot floden som kantas av mäktiga träd.

 

Boende på Moholoholo Ya Mati

 ().
Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 420 km.
sön 20 nov

Lugn och ro i Mpumalanga

Idag har vi en helt ledig dag till att göra precis vad vi vill. Kanske ligga vid poolen med en bra bok eller boka en vandringssafari innan frukost.

Frukost och middag ingår.
mån 21 nov

Mpumalanga – Mjejane River Lodge

Idag börjar vi med att besöka Moholoholo Rehab Centre, ett djursjukhus där vilda, skadade djur tas om hand för att kunna återintroduceras till naturen igen. En av centrets eldsjälar berättar mer om detta fantastiska projekt under en interaktiv rundvandring.

Vi beger oss sedan till vår nästa lodge som ligger i ett eget naturreservat vid Krugerparkens södra del, alldeles intill en av Krugerparkens finaste floder, Crocodile River. Dagen avslutas med en utsökt middag i lodgens boma.

Boende på Mjejane River Lodge

 ().
Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 240 km.
tis 22 nov

Safari i Kruger National Park

Efter en tidig väckning åker vi på safari i Sydafrikas mest kända nationalpark, Krugerparken, som sträcker sig över ett område på nästan 2 000 000 hektar och är en av de djurrikaste safariparkerna i världen. Vi åker i öppna Landrovers och har möjlighet att ställa frågor till våra kunniga safarirangers och lära oss om allt vi ser, från små djur till The Big Five. Vi stannar under turen och äter en medhavd frukost med bushen runt omkring oss. Resten av dagen är fri, vi kan vila och ta det lugnt i de vackra omgivningarna.

Under eftermiddagen beger vi oss åter ut i det lummiga landskapet, men den här gången i Mjejane Naturreservat. När temperaturen sjunker är djuren som mest aktiva och chansen att få se dem förbättras. När vi återkommer till vår lodge serveras en härlig middag.

Frukost, lunch och middag ingår.
ons 23 nov

Livet leker på Mjejane River Lodge

Idag har vi ytterligare en hel dag med safari. Vi spanar efter allt som rör sig på morgon– och eftermiddagssafarin! Däremellan äter vi gott och njuter av allt lodgen har att erbjuda. Med mängder av safaribilder och spännande upplevelser avslutas dagen med en härlig middag.

Frukost, lunch och middag ingår.
tor 24 nov

Mjejane River Lodge – Johannesburg – Hermanus via Kapstaden

Idag lämnar vi Krugerparken och kör tillbaka till flygplatsen i Johannesburg. Härifrån flyger vi till staden som blivit framröstad som en av världens vackraste storstäder, Kapstaden. Vi väntar med att utforska denna fantastiska stad och tar oss direkt söderut till Hermanus, en pittoresk hamnstad som ligger vid Walker Bay. Staden är mest känd för de stora rätvalar som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Vårt hotell ligger centralt i Hermanus.

Boende på Baleia Guest Lodge

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 415 km.
fre 25 nov

Verkligheten knackar på

Vi börjar dagen med ett besök på ett utvecklingsprojekt i Hermanus kåkstad, Zwelihle. Här får vi på ett interaktivt sätt uppleva folkets kultur på nära håll och se hur ett afrikanskt samhälle fungerar idag. Detta är så långt från turiststråken man kan komma. Turen avslutas med lunch. Därefter får vi chans att på egen hand utforska Hermanus där det finns många små gallerior, marknader och souvenirbutiker. Vi kommer att erbjuda en vintur för er som vill prova viner från några av de utmärkta vingårdarna som ligger i dalen Hemel-En-Aarde Valley.

Frukost och lunch ingår.
lör 26 nov

Valmöjligheter i Hermanus

Idag har ni en ledig dag för att utforska Hermanus på egen hand. Det finns möjlighet till sol och bad i närheten av hotellet vid Grotto Beach, en så kallad ”Blue Flag” strand. Stranden sträcker sig flera mil och är perfekt för en lång promenad. En annan strand är Onrust, där det även finns en lagun med varmare vatten än Atlanten. Varför inte göra ett spännande vithajsdyk? Ni kan boka valsafari, paddla kajak eller kanot eller kanske prova på att rida häst längs stränderna, möjligheterna är många!

Frukost ingår.
sön 27 nov

Hermanus – Stellenbosch

Efter frukost kör vi till Stellenbosch, Sydafrikas mest kända vindistrikt. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är hänförande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar mot havet. På vägen till Stellenbosch stannar vi till i Franschhoek för att göra en vinprovning på Rickety Bridge Winery. Efter vinprovningen har vi möjlighet att strosa runt och äta lunch på egen hand, bekanta oss med det lilla samhället bland spännande arkitektur, ombonade butiker och inte minst göra ett besök på den delikata choklaterian.

Innan vi checkar in på vårt hotell gör vi en kortare stadstur med buss för att lära känna Stellenbosch, som är en vacker gammal universitetsstad med intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style. Vårt hotell är ett nationalmonument från 1692 och ligger mitt i Stellenbosch stad. På kvällen äter vi middag på Hussar Grill.

Boende på Stellenbosch Hotel

 ().
Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 140 km.
mån 28 nov

Rekreation i Stellenbosch

Idag tar vi det lugnt i Stellenbosch som även kallas för den vackra Ekstaden, då flertalet ekar pryder hela staden. För de som vill prova mer vin rekommenderar vi att boka en tur med en lokalarrangör som kör er mellan olika gårdar.

Frukost ingår.
tis 29 nov

Stellenbosch – Kapstaden

Idag når vi äntligen Kapstaden! Efter en kort stadstur i buss checkar vi in på vårt centralt belägna hotell som ligger i populära V&A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärer och småbutikerna. Här säger vi farväl till vår guide.

Boende på Radisson RED Cape Town

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 60 km.
ons 30 nov - fre 2 dec

Kapstaden

Det blir inget problem att fylla våra lediga dagar i vackra Kapstaden som har så fantastiskt mycket att erbjuda. Vi föreslår att ni tar en tur ut till Robben Island där ni får möjlighet att fotografera Taffelberget från sin bästa sida. På ön satt Nelson Mandela fängslad i 18 av sina totalt 27 år i fängelse och ni kan besöka hans cell. Detta är verkligen en minnesvärd och givande upplevelse.

Vi föreslår även att ni tar linbanan upp för Taffelberget, en av de officiella ”New7Wonders of Nature”, som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Utforska också Kapstadens alla moderna restauranger och barer, prisnivån är tilltalande låg för middagar av högsta klass.

Frukost ingår.
lör 3 dec

Dags att säga farväl

På eftermiddagen bär det av mot flygplatsen med fullpackade väskor, många bilder och minnen för livet. Vi flyger med nattflyg hem till Sverige.

Förläng gärna din rundresa med exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller några dagar med sol och avkoppling på Mauritius. Läs mer om våra förlängningar här!

Frukost och middag (flyg) ingår.
sön 4 dec

Hemkomst

Hemkomst till Skandinavien.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Skandinavien – Sydafrika.
 • Flyg Johannesburg – Kapstaden.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
 • 1 övernattning i Emalahleni med halvpension.
 • 2 övernattningar i Mpumalanga med halvpension.
 • 3 övernattningar på Mjejane River Lodge med helpension.
 • 3 övernattningar i Hermanus med frukost.
 • 2 övernattningar i Stellenbosch med frukost.
 • 4 övernattningar i Kapstaden med frukost.
 • Svensktalande auktoriserad guide under hela resan förutom under de lediga dagarna i Kapstaden.
 • Sowetotur med inträden och specialutbildad guide.
 • Välkomstlunch i kåkstaden Soweto, grillning.
 • Inträde till Bourkes Potholes och Three Rondawels.
 • Besök på djursjukhuset Moholoholo.
 • 2 safaris i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Krugerparken.
 • 2 safaris i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Mjejane Naturreservat.
 • Besök på utvecklingsprojekt i Zwelihle inklusive lunch.
 • Vinprovning på Rickety Bridge.
 • Besök i Franschhoek.
 • Kort stadstur i buss i Stellenbosch.
 • Middag på Hussar Grill.
 • Kort stadsrundtur i buss i Kapstaden.
 • Transport från hotellet i Kapstaden till flygplatsen.
 • Dricks till portier, hotellpersonal och till busschaufförer (inte Kapstaden vid hemresa).
 • Dricks på utflykterna.
 • Dricks till guide.

I priset ingår inte

 • Extra aktiviteter (med engelsktalande guide).
 • Eventuellt enkelrumstillägg, 7 700 kr/person.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar.

Minimum 14 personer, maximum 30 personer. Vid för få anmälningar kan resan ställas in.

Med reservation för ändringar i pris, program och gruppens storlek.

Barnpriserna är baserade på att 1-2 barn under 12 år delar ett familjerum med två betalande vuxna. Priserna kan eventuellt ändras beroende på tillgång på familjerum. Kontakta oss för exakta priser och boendeförslag utifrån er familj.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Vi erbjuder extra aktiviteter med lokala arrangörer med engelsktalande guide. Hämtning och lämning vid hotellet ingår oftast, annars kostar transfer t/r ca 150 ZAR per person beroende på hur många som anmäler sig. Aktiviteterna bokas och betalas kontant med er guide på plats, om inget annat anges nedan. Observera att det finns aktiviteter som har åldersgräns. Dricks tillkommer på plats.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Sofie

Resespecialist

Resans längd:
18 dagar
Pris:
34 700 kr

per person

Barnpris:
26 900 kr

per barn

I resan ingår
 • Flyg
 • Boende
 • Måltider
 • Guide
Skicka bokningsförfrågan