Några av Sydafrikas absoluta pärlor

Safari, Garden Route & Kapstaden

Välkommen på en rundresa där vi får uppleva en kombination av det afrikanska djurlivet och den vackra kuststräckan Garden Route i söder. På denna resa har vi lagt in lite extra tid vid våra stopp för att hinna med så mycket som möjligt. Vi startar med spännande safari i öppna terrängbilar där vi kommer se allt från små djur till The Big Five.

Vi fortsätter söderut längs Garden Route och R62:an, världens längsta vinrutt, vi gör stopp på väl utvalda ställen, så som Knysna, Oudtshoorn och Hermanus. Vi provar goda viner i Stellenbosch innan vi slutligen når Kapstaden, som av många är ansedd som världens vackraste stad. Här finns möjlighet att se pingvinerna utanför Simons Town som är fullständigt bedårande. Utsikten från Table Mountain får vi inte missa och inte heller ett besök till Godahoppsudden.

När vill du resa?
24 okt 2024
10 nov 2024
Sammanfattning
Resans längd:
18 dagar
Pris:
41 900 kr

per person

Barnpris:
34 900 kr

per barn

I resan ingår
 • Samtliga flyg enligt program
 • 15 övernattningar i dubbelrum
 • 15 frukostar
 • 4 luncher
 • 3 middagar
 • 6 safariturer med engelsktalande guide
 • Vinprovning
 • Utflykter enligt program
 • Svensktalande certifierad guide
Dag för dag
tor 24 okt

Äntligen dags

Avresa från Skandinavien med nattflyg söderut till Johannesburg.

Middag (flyg) ingår.
fre 25 okt

Johannesburg – Black Rhino Game Lodge

På morgonen landar vi i Johannesburg för att direkt åka till safarilodgen. Redan i eftermiddag har vi vår första safari. Detta är för många en av resans höjdpunkter. Nu spanar vi efter The Big Five (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning) och vår ranger berättar om allt vi ser, både smått och stort. Strax innan solnedgången stannar vi till mitt i bushen och avnjuter en kall sundowner drink, innan vi fortsätter vidare i mörkret med lamporna tända. Kvällen avslutas med en gemensam middag.

Boende på Black Rhino Game Lodge ().

Frukost (flyg) och middag ingår.
Körsträcka ca 260 km.
lör 26 okt

Safari i det vilda

Vi stiger upp samtidigt som solens värmande strålar tittar upp över trädtopparna. Efter lite värmande dryck ger vi oss iväg till Pilanesberg i öppna terrängbilar tillsammans med kunniga safariguider. Med bushen omkring oss och vinden i ansiktet kommer vi så nära naturen och dess lukter och ljud som är möjligt. Tillbaka på lodgen njuter vi av den uppdukade frukosten och sedan finns det tid för att vila upp sig, äta lunch och kanske ta ett dopp i poolen.

Under eftermiddagen beger vi oss åter ut i det lummiga landskapet, men den här gången i Black Rhinos Naturreservat. Det är nu när temperaturen sjunker som djuren blir mer aktiva och chansen att få se dem förbättras. Strax innan solnedgången stannar vi till, och med en drink i handen, skålar vi för allt som dagen erbjudit. När vi återkommer till vår lodge serveras en härlig middag.

Frukost, lunch och middag ingår.
sön 27 okt

Livet leker på Black Rhino Game Lodge

Idag har vi ytterligare en hel dag med safari. Vi spanar efter allt som rör sig på morgon– och eftermiddagssafarin! Däremellan äter vi gott och njuter av allt lodgen har att erbjuda. Med mängder av safaribilder och spännande upplevelser avslutas dagen med en drink i solnedgången och en härlig middag.

Frukost, lunch och middag ingår.
mån 28 okt

Black Rhino Game Lodge – Johannesburg – Port Elizabeth

Vi har idag en avslutande safaritur innan vi checkar ut och tar oss tillbaka till Johannesburgs flygplats och flyger vidare till Port Elizabeth som ligger vid havet på Sydafrikas södra kust. Härifrån och västerut kallas kuststräckan Garden Route. Vi kommer fram lagom till en sen middag som kan ätas på hotellets restaurang eller på någon av de restauranger som ligger i närheten av hotellet.

Boende på The Kelway Hotel (+).

Frukost ingår.
Körsträcka ca 260 km.
tis 29 okt

Nu upplever vi Garden Route

Vår resa fortsätter längs den gröna, frodiga och klippiga kusten. Vi åker västerut mot Tsitsikamma National Park med dess fantastiska natur och skogar. Tsitikamma betyder ”porlande vatten” och med hög fuktighet, slingrande floder, stupande raviner och gigantiska träd är denna skyddade skogsregion ett mycket vackert område. Lagom till lunch åker vi in i nationalparken vid Storms River Mouth. Detta är ett helt oförstört naturområde med Sydafrikas unika ”fynbos”, buskagelandskap, som är helt fantastiskt vackert.

Färden fortsätter till Groot River Pass och Blaauwkrantzbron som med sina 216 meter ovanför floden är världens högsta bungyjump från en bro. Om någon är sugen på att förboka och göra ett hopp tittar vi andra självklart på!  Vi åker sedan vidare till vårt hotell i Knysna. En rekommendation för kvällens middag är en välsmakande, traditionell skaldjurstallrik.

Boende på Premier Resort The Moorings ().

Frukost ingår.
Körsträcka ca 275 km.
ons 30 okt

Vackra färger och nyanser i Knysna

Efter frukost åker vi med båt ut över Knysna Lagoon till det fina naturreservatet Featherbed Nature Reserve. Vi åker sedan i en jeep med fyrhjulsdrift och släp upp till toppen av Knysna Heads, sandstensklipporna som sträcker sig högt ovanför lagunen. Härifrån har vi en underbar utsikt och vi tar en vacker promenad ner tillsammans med en specialutbildad guide som berättar mer om parkens unika växt- och djurliv. När vi kommer ner kan vi ta något att dricka under de stora milkwoodträden innan vi åker tillbaka till Knysna.

Efter båtturen beger vi oss till en närliggande restaurang i Knysnas Waterfront där vi provar några färska ostron som vi sköljer ner med ett glas mousserande vin. I Knysna fanns tidigare Afrikas största ostronodling som skeppade ostron till alla världens hörn. Det vore en synd att missa dessa läckerheter från havet.

Vi har sedan eftermiddagen till att strosa runt på egen hand och upptäcka mysiga Knysna stad. Här finns mängder av mysiga kaféer och restauranger samt småbutiker och marknadsstånd för shopping. Vår guide kan ordna med transport för de som på egen bekostnad vill åka till Plettenberg Bays vackra strand och ta ett svalkande dopp i Indiska Oceanen.

Frukost ingår.
tor 31 okt

Knysna – Oudtshoorn

Färden går idag till Oudtshoorn via det vackra Outeniqua Pass där molnen ofta ligger förtrollande tätt intill bergstopparna. Strutsarnas huvudstad Oudtshoorn ligger i halvöknen Karoo där vintrarna är riktigt kalla och somrarna stekande varma. Ingenstans i världen bor det så många strutsar på samma område och vi gör en guidad tur på en strutsfarm där vi lär oss mer om dessa fascinerande djur. Självklart finns det tillfälle att smaka strutsstek under lunchen.

Vi besöker sedan de kända droppstensgrottorna Cango Caves som är hela 5,3 km långa, varav 1,2 km är öppen för allmänheten. Här går vi på en guidad tur och bekantar oss med den tidskrävande processen när grottor av den här storleken bildas. Därefter checkar vi in på vårt hotell som ligger centralt i Oudtshoorn, härifrån är det gångavstånd till flera restauranger i stan.

Boende på Queen´s Hotel by BON Hotels ().

Frukost ingår.
Körsträcka ca 180 km.
fre 1 nov

Oudtshoorn – Hermanus

Vårt nästa stopp är den vackra, pittoreska hamnstaden Hermanus som ligger vid Walker Bay. Staden är känd för de stora rätvalarna som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Vi kan varmt rekommendera att ni börjar dagen med en surikatsafari, när solen stiger upp över bergstopparna intas en värmande kopp kaffe eller te innan man beger sig ut i halvöknen för att vänta in de nyfikna surikaterna. Plötsligt dyker det upp ett litet, sött ansikte ur en håla och smygande kommer surikaten fram och vänder sig mot solen för att värma upp sin lilla mage inför dagens äventyr. Efter en stund samlas fler och fler av dessa bedårande krabater för att gotta sig i solens strålar. En kul upplevelse man inte ska missa!

Vi åker västerut på R62:an genom halvöknen i riktning mot Kapstaden. Landskapet är dramatiskt och ömsom kargt, ömsom frodigt.  Vi kommer fram lagom till lunch, som vi äter på Bientang´s Cave, en trevlig fisk och skaldjursrestaurang som ligger insprängd i klipporna vid stranden. Här delar vi på stora skaldjurstallrikar samtidigt som vi njuter av utsikten över havet.

Vårt centralt belägna hotell är byggt 1896 och är det äldsta i Hermanus. Här bor vi vackert vid vattnet med havsutsikt.

Boende på Windsor Hotel ().

Frukost och lunch ingår.
Körsträcka ca 365 km.
lör 2 nov

Spana efter valar i Hermanus

Ni har en ledig dag att fylla med precis vad ni vill. Under förmiddagen erbjuds en adrenalinhöjande hajdyk. När solen just stigit upp blir ni hämtade och åker till dykcentrat i Gaansbaii (ca 40 min). Här bjuds det på frukost och efter en genomgång går ni ombord på båten för att åka till Dyer Islands och de fascinerande hajarna. Nedsänkta under vattenytan i en bur kommer ni under några minuter att se sanningen i vitögat när de mäktiga bestarna glider förbi. Inget dykcertifikat behövs för detta. Väl tillbaks på dykcentrat serveras en välsmakande picknicklunch innan ni åker tillbaka till hotellet.

Idag är det även ett perfekt tillfälle för att strosa runt bland butiker, gallerior och mysiga caféer eller slå sig ner på en uteservering för att spana ut över klipporna och det mäktiga havet. Det är en alldeles förtrollande syn att se lekfulla delfiner och med lite tur även majestätiska rätvalar som visar upp sig i det virvlande vattnet. Ni kan boka in en golfrunda eller kanske en tur till några närbelägna vingårdar i dalen Hemel-En-Aarde Valley. För de som föredrar öl finns även ett mikrobryggeri där man kan prova olika ölsorter.

Frukost ingår.
sön 3 nov

Hermanus – Stellenbosch

Efter frukost åker vi till Stellenbosch för en dag full av vinupplevelser i det vackra lummiga landskapet. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar mot Indiska Oceanen. På Simonsig gör vi en vinprovning och får också se hur sabrage går till innan vi fortsätter till Boschendal. Här äter vi en härlig picknicklunch ute i den vackra parken och njuter av gårdens viner.

På eftermiddagen ankommer vi till vårt hotell som är ett nationalmonument från 1692 och ligger mitt i Stellenbosch stad.

Boende på Stellenbosch Hotel ().

Frukost och lunch ingår.
Körsträcka ca 120 km.
mån 4 nov

Charmfyllt i Stellenbosch

En helt ledig dag i Sydafrikas näst äldsta stad. Staden är en gammal universitetsstad som pryds av ekar och intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style. Vi rekommenderar att ni bokar en tur med en lokal arrangör som kör er mellan olika vingårdar.

Frukost ingår.
tis 5 nov

Stellenbosch – Kapstaden

Idag når vi Kapstaden och börjar med en kort stadstur i buss för att få en överblick över staden innan vi checkar in på vårt hotell som är beläget i V&A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärer och småbutikerna.

Boende på Radisson RED Cape Town ().

Frukost ingår.
Körsträcka ca 50 km.
ons 6 nov - fre 8 nov

Variation i Kapstaden

En resa till Sydafrika är inte komplett utan ett besök i Kapstaden som är omgivet av mäktiga Taffelberget, Signal Hill och Lion´s Head med havet nedanför. Här har vi nu några lediga dagar och det finns oändligt mycket att göra. Välj mellan Godahoppsudden och ett besök till pingvinerna utanför Simons Town, åk upp till Taffelbergets topp, bekanta er med Robben Island eller Camps Bays fina strand. Shoppa, njut av alla intressanta restauranger och må riktigt väl!

Frukost ingår.
lör 9 nov

Dags att vända hemåt

På eftermiddagen bär det av mot flygplatsen med fullpackade resväskor så se till att ta sista chansen att njuta av solen, kanske göra lite shopping och äta en god lunch innan dess. Några säger farväl till Sydafrika och flyger med nattflyg hem till Sverige medan de som förlängt fortsätter vidare till exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller Mauritius för några dagar med sol och avkoppling. Läs mer om våra förlängningar här!

Frukost och middag (flyg) ingår.
sön 10 nov

Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar vi idag i Skandinavien igen.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Skandinavien – Sydafrika.
 • Flyg Johannesburg – Port Elizabeth.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
 • 3 övernattningar på Black Rhino Game Lodge med helpension.
 • 1 övernattning i Port Elizabeth med frukost.
 • 2 övernattningar i Knysna med frukost.
 • 1 övernattningar i Oudtshoorn med frukost.
 • 2 övernattningar i Hermanus med frukost.
 • 2 övernattningar i Stellenbosch med frukost.
 • 4 övernattningar i Kapstaden med frukost.
 • Svensktalande auktoriserad guide under hela resan förutom under de lediga dagarna i Kapstaden.
 • 3 safariturer med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Pilanesberg.
 • 3 safariturer med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Black Rhinos Naturreservat.
 • Sundowner på eftermiddagssafaris.
 • Inträde till Storms River Mouth National Park.
 • Stopp på Blaauwkrantzbron.
 • Besök i Featherbed Nature Reserve.
 • Restaurangbesök med mousserande vin och ostron i Knysna.
 • Strutsfarmsbesök i Oudtshoorn.
 • Besök på Cango Caves i Oudtshoorn.
 • Lunch på Bientangs Cave Restaurant i Hermanus.
 • Vinprovning på Simonsig.
 • Picknicklunch på Boschendal inkl. halvflaska vin.
 • Kort stadsrundtur i buss i Kapstaden.
 • Transport från hotellet i Kapstaden till flygplatsen.
 • Dricks till portier, hotellpersonal och till busschaufförer (inte Kapstaden vid hemresa).
 • Dricks på utflykterna.
 • Dricks till guide.

I priset ingår inte

 • Extra aktiviteter (med engelsktalande guide).
 • Eventuellt enkelrumstillägg, 8 800 kr/person.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar.

Minimum 14 personer, maximum 30 personer. Vid för få anmälningar kan resan ställas in.

Med reservation för ändringar i pris, program och gruppens storlek.

Barnpriserna är baserade på att 1-2 barn under 12 år delar ett familjerum med två betalande vuxna. Priserna kan eventuellt ändras beroende på tillgång på familjerum. Kontakta oss för exakta priser och boendeförslag utifrån er familj.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Vi erbjuder extra aktiviteter med lokala arrangörer med engelsktalande guide. Hämtning och lämning vid hotellet ingår oftast, annars kostar transfer t/r ca 150 ZAR per person beroende på hur många som anmäler sig. Aktiviteterna bokas och betalas kontant med er guide på plats, om inget annat anges nedan. Observera att det finns aktiviteter som har åldersgräns. Dricks tillkommer på plats.

Förlängningar

Efter att ha varit på våra rundresor är man fullmatad med nya, härliga och spännande intryck. Som ett resultat av detta passar många på att förlänga sin resa för att få tid att koppla av och smälta alla upplevelser. Möjligheterna är oändliga men här har vi valt att presentera några av våra mest populära varianter.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Marianne

Resespecialist

Resans längd:
18 dagar
Pris:
41 900 kr

per person

Barnpris:
34 900 kr

per barn

I resan ingår
 • Samtliga flyg enligt program
 • 15 övernattningar i dubbelrum
 • 15 frukostar
 • 4 luncher
 • 3 middagar
 • 6 safariturer med engelsktalande guide
 • Vinprovning
 • Utflykter enligt program
 • Svensktalande certifierad guide

Liknande resor

Golfresan med extra allt

Golfsafari i Sydafrika

Tag chansen att spela golf i Sydafrika! Vi erbjuder rundresor med svensktalande guide som avslutas med spännande safari på Thanda Private Game Reserve i KwaZulu-Natal.

Antal dagar:

15 dagar

Pris från:

46 995 kr

Golfpärlorna i Western Cape!

Golfresa Deluxe i Western Cape

Följ med på denna golfresa deluxe med svensktalande guide, här spelar ni på fantastiska golfbanor i Western Cape, äter middag på Ernie Els Restaurang och provar vin i Stellenbosch. Resan har allt en golfare kan drömma om!

Antal dagar:

14 dagar

Pris från:

44 995 kr

En golfares drömresa

Golf & The Big Five längs Garden Route

Förverkliga drömmen om en nyårsgolfresa med svensktalande guide längs den vackra kuststräckan Garden Route med fokus på Fancourt Golf Estate.

Antal dagar:

15 dagar

Pris från:

57 995 kr