Golfpärlorna i Western Cape!

Golfresa Deluxe i Western Cape

Tillsammans med Out Of Bounds Golfresor anordnar vi denna exklusiva golfresa med svensktalande guide i Western Cape. Resan börjar med fyra nätter i Kapstaden, en av världens vackraste städer. Här spelar vi golf på Clovelly Golf Course, Milnerton Golf Course och har även tid till att utforska staden på egen hand.

Vi åker vidare till Hermanus som är en vacker och pittoresk hamnstad vid Walker Bay. Här bor vi på Arabella Hotel, Golf & Spa och spelar två golfrundor på Arabella Golf Course.

Resan fortsätter ut genom vinlandskapen där vi bor på Erinvale Estate Hotel & SPA. Här spelar vi två golfrundor på Erinvales egen golfbana samt Pearl Valley Golf Course, som anses vara en av Sydafrikas absolut bästa banor. Utöver golfen så passar vi på att prova några av de viner som produceras i området och njuter vi av god mat på Ernie Els restaurang.

För er som inte spelar golf men som ändå vill följa med er partner på denna spännande resa erbjuder vi 5 000 kr i rabatt och då ingår allt enligt programmet, utom själva golfen.

När vill du resa?
1 feb 2024
14 feb 2024
Reseförslag
tor 1 feb

Avresa

Nu börjar äventyret! Idag reser vi ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning i Istanbul sammanstrålar vi och flyger vidare till Kapstaden med nattflyg.

Middag (flyg) ingår.
fre 2 feb

Välkommen till Afrika

På morgonen landar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer som ligger på Taffelbergets sluttningar med havet precis nedanför. Här möter vår guide oss och vi börjar med en kortare stadstur. På eftermiddagen checkar vi in på vårt fina hotell som är centralt beläget i V&A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna och butikerna. Resten av dagen är ledig och vi har troligtvis en tidig kväll efter resans ansträngningar.

Boende på Radisson RED Cape Town

 ().
Frukost (flyg) ingår.
lör 3 feb

Njut av livet i Kapstaden

Idag har vi en helt ledig dag som vi kan fylla med precis vad vi vill. Kapstaden har otroligt mycket att erbjuda. Varför inte ta den roterande linbanan upp för Taffelberget som sträcker sig 1000 meter över havet? Besök Greenmarket Square eller någon annan av alla de olika marknaderna för konst och hantverk. Åk ut till fängelseön Robben Island för att uppleva den lilla cell som Nelson Mandela satt fängslad i 18 år.

Många av Kapstadens fina restauranger ligger i det trendiga och fashionabla området Camps Bay med sin halvmåneformade strand, ta tillfället i akt och ät en vällagad lunch med utsikt över havet.

Frukost ingår.
sön 4 feb

Spel på Milnerton Golf Course

På förmiddagen spelar vi vår första golfrunda och det gör vi på populära Milnerton Golf Club. Golfbanan ligger vid havet och är välkänd för sin underbara utsikt över Kapstaden och med Taffelberget i bakgrunden. De flesta foton ni har sett över berget är tagna just härifrån.

Till middag rekommenderar vi GOLD Restaurant, en typisk afrikansk restaurang, där ni provar 14 olika rätter inspirerade från olika delar av den afrikanska kontinenten. Börja gärna kvällen med en interaktiv trumsession.

Frukost ingår.
mån 5 feb

Spel på Clovelly Country Club

Clovelly Golf Club är känd för att vara en av de vackraste golfbanor i Kapregionen. Golfbanan är relativt platt, men svårspelad på grund av sina smala fairways. Under golfrundan har ni en underbar utsikt över havet.

Frukost ingår.
tis 6 feb

Kapstaden – Hermanus

Dagen börjar med ett besök i en kåkstad där vi får träffa lokalbefolkningen på ett intressant vis och lära oss mer om deras liv och leverne. Vi lämnar sedan Kapstaden och kör längs den vackra kustvägen till Hermanus, en pittoresk hamnstad som ligger vid Walker Bay. Staden är mest känd för de stora rätvalar som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Delfiner och valar kan dock beskådas året om.

På eftermiddagen checkar vi in på vårt fina hotell som ligger precis vid Sydafrikas största lagun och cirka 30 minuters bilfärd från centrala Hermanus. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Boende på Arabella Hotel, Golf & Spa

 ().
Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 125 km.
ons 7 feb

Spel på Arabella Golf Club

Idag spelar vi på en av Sydafrikas bästa mästerskapsbanor, Arabella Golf Club som är designad av Peter Matkovich som har vunnit flera priser och banan passar både proffs och amatörer. Banan omges av magnifika berg och tre av hålen ligger längs med den vackra lagunen.

Frukost ingår.
tor 8 feb

Spel på Arabella Golf Club

Idag har vi ytterligare en dag med golf på Arabella Golf Club.

Frukost ingår.
fre 9 feb

Hermanus – Stellenbosch, spel på Erinvale Golf Club

Idag beger vi oss ut på nya äventyr mot de vackra vindistrikten runt Stellenbosch. Här ligger vingårdarna tätt och det finns också gott om vackra golfbanor.

Vårt boende ligger strax utanför Somerset West. Vid ankomst spelar vi på mästerskapsbanan som är designad av Gary Player och är välkänd såväl i Sydafrika som internationellt. De första nio hålen är belägna i en dal med relativt platta fairways. De sista nio utgör en större utmaning med mycket kuperad terräng. Banan är känd för att erbjuda några av de bästa greenerna i landet.

Boende på Erinvale Estate Hotel & SPA

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 65 km.
lör 10 feb

Stellenbosch

Efter frukost kör vi ut i det lummiga vinlandskapet som är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar mot havet. Vi börjar med ett besök på Spier Wine Farm där vi njuter av en vin- och chokladprovning. Därefter gör vi en kortare stadstur med buss för att lära känna Stellenbosch som är en vacker gammal universitetsstad med intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style.

På kvällen har vi en gemensam middag på Ernie Els restaurang.

Frukost och middag ingår.
sön 11 feb

Spel på Erinvale Golf Club

Idag har vi ytterligare en dag med golf på Erinvale Golf Club.

Frukost ingår.
mån 12 feb

Spel på Pearl Valley Golf Course

Vi startar dagen med en golfrunda på Pearl Valley Golf Course. Golfbanan är ett mästerverk skapat av en av de mest inflytelserika männen i golfvärlden, Jack Nicklaus. Banan öppnades officiellt i november år 2003 och har sedan dess stått värd för flera mästerskap. Golfbil ingår.

Frukost ingår.
tis 13 feb

Hemresa

På eftermiddagen bär det av mot flygplatsen med fullpackade resväskor så se till att ta sista chansen att njuta av solen, kanske göra lite shopping och äta en god lunch. Några säger farväl till Sydafrika och flyger med nattflyg hem till Sverige medan de som förlängt fortsätter vidare till exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller Mauritius för några dagar med sol och avkoppling. Läs mer om våra förlängningar här!

Frukost och middag (flyg) ingår.
ons 14 feb

Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar vi idag i Skandinavien igen.

Frukost (flyg) ingår.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg t/r från Skandinavien till Sydafrika.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Transport av golfbag på samtliga flyg.
 • Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
 • 4 övernattningar i Kapstaden med frukost.
 • 3 övernattningar i Hermanus med frukost.
 • 4 övernattningar i Stellenbosch med frukost.
 • Svensktalande auktoriserad guide.
 • Kort stadstur i Kapstaden.
 • Besök i en kåkstad.
 • Middag på Arabella Hotel, Golf & Spa.
 • Chocklad- och vinprovning på Spier Wine Farm.
 • Kort stadstur i Stellenbosch.
 • Middag på Ernie Els.
 • Spel på Milnerton Golf Club inkl. transfer.
 • Spel på Clovelly Golf Club inkl. transfer.
 • Spel på Arabella Golf Club (2 rundor).
 • Spel på Erinvale Golf Club (2 rundor).
 • Spel på Pearl Valley Golf Course inkl. transfer och golfbil.
 • All dricks på restauranger och utflykter samt till hotellpersonal, busschaufförer, bärarna på flygplatsen.
 • Dricks till guide.

I priset ingår inte

 • Extra aktiviteter (med engelsktalande guide).
 • Eventuellt enkelrumstillägg, 11 100 kr/person.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar.

Minimum 14 personer, maximum 30 personer. Vid för få anmälningar kan resan ställas in.

Med reservation för ändringar i pris, program och gruppens storlek.

Vissa mindre ändringar kan förekomma gentemot de restauranger och vingårdar som ni fått i programmet beroende på tillgång, säsong, osv.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Förlängningar

Efter att ha varit på våra rundresor är man fullmatad med nya, härliga och spännande intryck. Som ett resultat av detta passar många på att förlänga sin resa för att få tid att koppla av och smälta alla upplevelser. Möjligheterna är oändliga men här har vi valt att presentera några av våra mest populära varianter.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Sara

Resespecialist

Resans längd:
14 dagar
Pris:
39 995 kr

per person

I resan ingår
 • Flyg
 • Boende
 • Måltider
 • Guide
 • Golf
Skicka bokningsförfrågan