Välmående i vackra omgivningar

Vingårdarna och vinområden i Sydafrika bjuder på välmående i vackra omgivningar. Perfekt att njuta några dagar i vindistrikten på din resa till Sydafrika.

Se dig om i det kuperade landskapet. Känn lugnet. Sänk axlarna. Sedan slappna av. Här råder en annan tid. Ett annat tempo, eller rent av inget tempo alls. Slå av på takten och njut av de färgrika omgivningarna. Bland gröna kullar, blommande lila jakarandaträd och vinrankor med bergen som kuliss. I Sydafrikas vindistrikt handlar mycket om vin, men inte allt. För lika mycket som du kan njuta av de välrenommerade vingårdarnas utbud läggs stor vikt på kulinariska upplevelser och rekreation. För den vinintresserade tillhör Sydafrika den del av vinvärlden som kallas Nya världen. Men Sydafrika är ett vinland som på allvar börjat utmana traditionella stormakter i konsten att skapa bra vin. Och nu är det alltså din tur att få uppleva det, i sin rätta miljö.

En dag på vingårdarna i Sydafrika

Men börja dagen med en lång härlig frukost innan du gör nånting annat. Ta sedan en promenad i den friska luften. Besök någon av de historiska stadskärnorna. Låt lunchen bestå av lokala delikatesser kombinerat med gårdens vin. Avrunda däremot med en chokladprovning på nästa ställe. Eftermiddagen spenderas sedan vid poolen eller med en skön spabehandling. Men på kvällen äter du middag utomhus. Och förförs av solnedgången som färgar himlen i ett otroligt ljus. Imorgon repeterar du.

Det mest kända av Sydafrikas vindistrikt är Stellenbosch, men många av våra resenärer passar sedan på att uppleva de lite mindre områdena Paarl och Franschhoek också. Särskilt de som vill förlusta sig lite extra bland just högkvalitativa viner. Områdena passar perfekt också som en dagstur från Kapstaden. Men din resespecialist vet vilket vindistrikt som passar din resa allra bäst, utifrån vem du reser med och vad ni vill ha för upplevelser.