Stora Sydafrikaresan
23 dagar

Stora Sydafrikaresan

fr 41 900 SEK Visa avgångar

Stora Sydafrikaresanfr 41 900 SEK

Av alla våra temaresor är detta den ultimata resan för den som vill uppleva mycket. Vi startar vår resa med ett givande och intressant besök i kåkstaden Soweto. På vår färd österut mot de mäktiga Drakensbergen finner vi sevärdheter som den vackra Panorama Route, utsiktsplatsen Wonder View och spektakulära Bourkes Potholes. I Greater Kruger Park gör vi två dagars spännande safari med underbara naturupplevelser innan vi åker vidare söderut via kungadömet Swaziland mot KwaZulu-Natal. Här upplever vi mer safari på Thanda Private Game Reserve följt av några dagar med sol och bad på de vackra stränderna i Cape Vidal och Umhlanga Durban, innan vi flyger vidare till Port Elizabeth på sydkusten. Färden fortsätter västerut längs natursköna Garden Route och R62:an, världens längsta vinrutt. Vi provar goda viner i vindistriktet Stellenbosch innan vi slutligen når Kapstaden, som av många är ansedd som världens vackraste stad.

  • Besök Robben Island och vandra i Mandelas fotspår
  • Upplev ett känsloladdat besök i en kåkstad
  • Hänförs av det sagolika landskapet vid Godahoppsudden
  • "Vingårds-luffa" i Stellenbosch och låt smaklökarna dansa
  • Åk på safari och spana efter ”The Big Five” i Krugerparken
  • Testa något nytt – gör en helikoptertur över vackra Kapstaden
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Stora Sydafrikaresan men vissa avvikelser kan förekomma.
leopard-trad-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Avresa till Istanbul där vi sammanstrålar och flyger söderut till Johannesburg med nattflyg.

Middag (flyg) ingår.

soweto-kakstad-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 2: Johannesburg – Soweto – Emalahleni (ca 225 km)
Vår guide tar emot oss när vi landar i Johannesburg och äventyret börjar på riktigt! Vi startar direkt med ett besök i den välkända kåkstaden Soweto och eftersom turen ordnas i samarbete med en lokalarrangör stödjer vi Sowetos befolkning och entreprenörer genom vårt besök. Här bodde Nelson Mandela och Desmond Tutu en gång och många av de betydelsefulla upproren mot regimen ägde rum här. Vår lokalguide visar oss runt i kåkstaden och vi kommer att få se slumområden med fattigdom samt de överklassområden som finns idag. Det ges även möjlighet att prova ett lokalt öl, bryggt på plats.

Efter en gemensam välkomstlunch fortsätter vi till vårt boende i Emalahleni, som ligger ungefär två timmar från Soweto. Vi äter middag tillsammans och det blir förmodligen en tidig kväll efter resans ansträngningar!

Frukost (flyg), lunch och middag ingår.

Boende på Klein Bosveld Guesthouse (★★★).

blyde-river-canyon-drakensbergen-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Emalahleni – Mpumalanga – Panorama Route (ca 420 km)
Denna dag kör vi längs böljande sädesfält och karga slätter innan vi når det vackra, kuperade och frodiga bergsområdet i Mpumalanga. Vårt boende Moholoholo Ya Mati ligger vackert beläget vid Blyde River i ett lummigt skogsparti. Från huvudbyggnaden sluttar gräsmattan ner mot floden som kantas av mäktiga träd.

Innan vi kommer fram till vårt boende upptäcker vi den natursköna Panorama Route. Lunch äter vi i Graskop, som är en mysig stad känd för sina pannkakor fyllda med allt från glass till chili! Området bjuder på ett mycket vackert landskap med djupa raviner, berg och dalar. De mest kända sevärdheterna är Wonder View, Bourkes Luck Potholes och Three Rondavels. Wonder View är en plats med stupande klippor där vi från 1730 m höjd njuter av en underbar utsikt. Där floderna Treur och Blyde möts fascineras vi av Bourkes Luck Potholes som är grytformade formationer som bildats av virvlande sandkorn. Three Rondavels är precis som det låter, tre spetsiga bergstoppar med underbar utsikt över Blyde Dam och vi kan även se vårt boende, Moholoholo.

Frukost och middag ingår.

Boende på Moholoholo Ya Mati (★★★)Moholoholo Ya Mati★★★Ya Mati är det nyaste lägret på Moholoholo och ligger vackert beläget vid Blyde River, nere i ett lummigt skogsparti. Från huvudbyggnad....

noshorning-moholoholo-rehab-center-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 4: Mpumalanga
Idag beger vi oss till Moholoholo Rehab Centre där vilda, skadade djur tas om hand för att återintroduceras till naturen igen. Tillsammans med en av centrets eldsjälar får vi en rundvandring och möjlighet till närkontakt med en del av djuren. Resten av dagen är ledig för att ta det lugnt och slappna av i de vackra omgivningarna.

Frukost och middag ingår.

elefant-safari-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5: Mpumalanga – Mjejane River Lodge (ca 240 km)
En extra aktivitet som erbjuds idag är en vandringssafari innan frukost. Vi beger oss sedan till Mjejane River Lodge som är den första av de två safarilodger vi bor på. Denna gemytliga oas ligger i ett eget naturreservat vid Krugerparkens södra del, alldeles intill Crocodile River som är en av Krugerparkens finaste floder. Vi avslutar dagen med en välsmakande bomamiddag, en utomhus restaurang där vi sitter runt en stor lägereld och njuter av bushen.

Frukost och middag ingår.

Boende på Mjejane River Lodge (★★★★)Mjejane River Lodge★★★★Högt upp på flodbanken på en av Krugerparkens största floder, Crocodile River, omgiven av den afrikanska vildmarken ligger Mjejane Rive....

buffel-safari-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 6: Krugerparken – Mjejane Naturreservat
Idag är det dags för en av resans höjdpunkter – Krugerparken. Vi stiger upp med den magiska soluppgången för att åka in till Krugerparken. Med öppna Landrovers tar våra kunniga safariguider oss ut på game drive i Krugerparken där vi har möjlighet att ställa frågor och lära oss om allt från små djur till ”The Big Five” (lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel). Vi äter en välsmakande frukost mitt ute i bushen med naturen som bakgrundsmusik.

Vi har sedan ledig tid för att njuta av den underbara lodgen – vi kan svalka oss i poolen eller bara sitta på uteplatsen och njuta av den vilda naturen. På eftermiddagen gör vi en spännande safari i ett härligt kuperat landskap på Mjejane Naturreservat. Med gnistrande stjärnor och rytande lejon i fjärran avslutar vi dagen med en välsmakande middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

marknad-swaziland-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 7: Mjejane River Lodge – Swaziland (ca 175 km)
Med mängder av bilder och spännande upplevelser fortsätter vi vidare mot gränsen till kungadömet Swaziland som har ett mycket vackert kuperat landskap. I Swaziland möts vi av glada, vinkande barn. Vi startar med ett besök på den lokala swazimarknaden där det ges tillfälle att äta lunch och köpa billig kuriosa och presenter att ta med sig hem.

Vi besöker sedan Mantenga Cultural Village, ett levande museum där vi får en guidad tur med en engelsktalande guide. Här får vi uppleva swazifolkets kultur på nära håll och se hur befolkningen levde på 1850-talet. Turen avslutas med uppvisning av traditionell dans. Vårt hotell ligger utanför huvudstaden Mbabane, ovanför Ezulwini Valley, med en vacker utsikt över bergen och dalen nedanför.

Frukost ingår.

Boende på Mountain Inn (★★★)Mountain Inn★★★Detta hotell ligger utanför Mbabane och ovanför Ezulwini Valley med en vacker utsikt över bergen och dalen nedanför. Det finns tre type....

thanda-private-game-tented-camp-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 8: Swaziland – Thanda Private Game Reserve (ca 255 km)
Vi fortsätter söderut till Thanda Private Game Reserve där det bergiga och gröna landskapet skiljer sig en del från vad vi tidigare upplevt. Reservatet ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson och är 14 000 hektar stort. Thandas viltreservat anses av många som en av Afrikas bästa privatägda safariparker och här finns ”The Big Five”.

Vi bor i kolonialinspirerade safaritält. Alla tält har ett soldrivet system som gör att det finns varmt vatten och belysning. Förövrigt är campen fri från elektricitet så vi får en äkta afrikansk safariupplevelse! Här får vi uppleva fyra safariturer i öppna Landrovers med utbildad guide och spårare samt en föreläsning om noshörningar ingår också. Efter lunch är det tid för en spännande eftermiddagssafari. Strax innan solnedgången stannar vi till mitt i parken och avnjuter en drink, vi kör sedan vidare med strålkastarna tända. Om vädret tillåter äter vi vår välsmakande middag utomhus.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Thanda Tented Camp (★★★★)Thanda Tented Camp★★★★Thanda Game Reserve är belägen drygt 20 kilometer norr om Hluhluwe i Zululand. Nationalparken som är privatägd är hela 14 000 hektar st....

lejon-safari-thanda-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 9: Thanda Private Game Reserve
Vi stiger upp samtidigt med solen och efter lite värmande dryck beger vi oss iväg ut i parken på safari. Efter safarin återvänder vi till lodgen för frukost och har sedan möjlighet att vila upp oss lite eller kanske ta ett dopp i poolen. Någon gång under förmiddagen kommer en noshörningsexpert som lär oss mer om noshörningar, deras beteenden och hur man jobbar för att bevara noshörningen. Efter föreläsningen kommer vi bland annat kunna skilja på svarta och vita noshörningar samt bestämmer ålder och kön.

Senare under dagen beger vi oss ut i det frodiga landskapet för att söka efter djuren igen. Chansen att få se djuren är nu betydligt bättre än under den heta dagen, eftersom dem vaknar till liv när temperaturen börjar sjunka. Väl tillbaka på lodgen äter vi en utsökt middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

star-for-life-tented-camp-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 10: Thanda Private Game Reserve – St. Lucia (ca 95 km)
Tidig morgon beger vi oss ut på en avslutande safari. Frukosten smakar alldeles förträffligt efter en spännande safari och vi packar sedan ihop det sista och checkar ut. Vår nästa destination är St. Lucia, en UNESCO-skyddad liten stad i en marin nationalpark, våtlandsreservatet i Simangaliso, norr om Durban vid Indiska oceanen.

Innan vi kommer fram till St. Lucia besöker vi en Star for Life skola. Sydafrikaresor sponsrar skolprojektet Star for Life i Sydafrika, för varje resenär skänker vi 100 kr till Star for Life. Ibland är skolan tyvärr stängd för helg/sommarlov men vi får alltid möjlighet att gå runt i byn för att se hur folk bor och lever i området. Under rundvandringen berättar vår kunniga guide om skolan, hur man lever i byarna, folkets traditioner och den spännande zulukulturen på ett mycket interaktivt och intressant vis. Detta är så långt från turiststråket man kan komma.

I St. Lucia checkar vi in på vårt hotell där vi skall bo de närmaste två nätterna för att njuta av det tropiska klimatet. Hotellet ligger på strandbanken till St. Lucias reservat med utsikt över floden. Sitt gärna på terrassen och njut av solnedgången!

Frukost ingår.

Boende på Elephant Lake Hotel (★★★)Elephant Lake Hotel★★★På strandbanken till St. Lucias reservat med utsikt över floden är The Elephant Lake Hotel beläget med sina 58 rum. I restaurangen erbj....

cape-vidal-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 11: St. Lucia
Hela dagen är fri till diverse aktiviteter. Man kan sola och bada vid poolen, strosa runt i den mysiga staden eller boka någon av de aktiviteter som finns att välja mellan. Vi rekommenderar att ni åker på en heldagsutflykt till Cape Vidal. Det är ca 3 mil till udden och på vägen kan man se antiloper och giraffer och en mängd andra djur. Till denna udde åker man för att njuta av de enorma orörda sandstränderna som är milslånga och inbjuder till bad och snorkling. Ekosystemet här är mycket känsligt och guiden berättar hur hela systemet fungerar. Här ute får ni en picknicklunch och det finns möjlighet att bada, snorkla samt njuta av de stora sanddynerna och de fina stränderna. Det finns även flera andra spännande aktiviteter så som nattsafari eller hästridning längs stranden.

På kvällen samlas vi åter för en två timmars kryssning i den glödande solnedgången. Floden är full av krokodiler, flodhästar och en mängd färgsprakande fågelarter och vi njuter av en fridfull, härlig kväll i natursköna omgivningar.

Frukost ingår.

durban-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 12: St. Lucia – Umhlanga (ca 225 km)
Idag fortsätter vi till vårt boende i Umhlanga, strax utanför Durban. Umhlanga är en liten by med vackra stränder, mysiga restauranger och affärer. På vårt hotell finns pool och vi har gångavstånd till många restauranger och butiker samt badstranden och den lockande strandpromenaden. Det finns inget annat område utanför Indien som har en så stor indisk befolkning som Durban, så passa på att testa traditionell indisk mat!

Centrala Durban når vi enklast med taxi. Vi rekommenderar uShaka Marine World där man kan besöka Sea World. På uShaka Village Walk, en open air galleria, finns det även möjlighet att shoppa. Varför inte äta middag på Cargo Hold Restaurant, en restaurang som ser ut som aktern av ett skepp, där man äter omgiven av ett stort hajakvarium. För de våghalsiga finns möjlighet att besöka Moses Mabhida Stadium, stadion från fotbolls-VM. Här kan man, vid klart väder, ta sig upp med lift till utsiktsplatsen (en båge som sträcker sig över hela stadion) och därifrån få en underbar 360 graders utsikt över staden. Ta med kameran!

Frukost ingår.

Boende på Protea Hotel Umhlanga (★★★).

garden-route-knysna-blyde-river-canyon-drakensbergen-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 13: Umhlanga – Port Elizabeth – Knysna (ca 275 km)
Idag tar vi oss tidig morgon till Durbans flygplats för att flyga vidare mot Port Elizabeth, som populärt kallas PE och ligger på Sydafrikas södra kust vid Nelson Mandela Bay.

Vår resa fortsätter längs den vackra Garden Route och vi kör mot de fantastiska skogarna i Tsitsikamma National Park. Namnet Tsitsikamma betyder ”porlande vatten” och i detta skyddade skogsområde kommer vi att uppleva gigantiska träd, slingrande floder och stupande raviner. Lagom till lunch kommer vi fram till nationalparken vid Storms River Mouth. Här finns Sydafrikas unika ”fynbos”, ett buskagelandskap, som är otroligt vackert.

Vi fortsätter sedan till Blaauwkrantzbron, där man kan göra världens högsta bungyjump (hela 216 meter ovanför floden!). Självklart går det att förboka ett hopp! Vi kör sedan vidare till vårt centrala hotell i Knysna. Ett tips för kvällens middag är en stor skaldjurstallrik med havets alla läckerheter!

Frukost ingår.

Boende på Graywood Hotel (★★★)Graywood Hotel★★★Hotellet ligger bra till med gångavstånd både till Knysna Waterfront och staden. Alla rum har eget badrum. Det finns även TV, telefon o....

knysna-blyde-river-canyon-drakensbergen-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 14: Knysna
Idag åker vi med båt ut över Knysnas lagun till det oförstörda naturreservatet Featherbed Nature Reserve. Här åker vi i en jeep med släp upp till toppen av de sandstensklipporna som sträcker sig högt ovanför lagunen, Knysna Heads. Här uppifrån tar vi oss sedan ner till fots tillsammans med en specialutbildad guide som kan allt om parkens unika växt- och djurliv. Som belöning för våra ansträngningar kan vi ta något att dricka under de stora milkwoodträden när vi kommer ner.

Efter båtturen beger vi oss till 34 Degrees South, en restaurang i Knysnas Waterfront, där vi njuter av några färska ostron och ett glas mousserande vin. Det skulle vara en synd att missa dessa läckerheter eftersom Knysna tidigare var Afrikas största ostronodling och skeppade ostron till alla världens hörn.

Vi har resten av dagen ledig till att upptäcka mysiga Knysna på egen hand. Staden erbjuder mängder av restauranger, kaféer, småbutiker, marknadsstånd, mm.

Frukost ingår.

cango-caves-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 15: Knysna – Oudtshoorn (ca 120 km)
Färden går idag vidare till Oudtshoorn. På vägen dit passerar vi det vackra Outeniquapasset – bergstopparna som delvis täcks av molnen är förtrollande vackra att se! Oudtshoorn är strutsarnas huvudstad och ligger i Karoo, en halvöken, där somrarna är stekande heta och vintrarna iskalla. Detta är det perfekta klimatet för strutsarna och det är därför det bor fler strutsar här än någon annanstans i världen. Vi besöker en strutsfarm där en lokalguide lär oss mer om dessa intressanta djur och det finns även strutsstek att smaka under lunchen.

Efter lunchen finns det möjlighet att på egen bekostnad besöka de kända droppstensgrottorna Cango Caves där man går en guidad tur och upplever den unika miljön. Grottorna är hela 5,3 km långa varav 1,2 km är öppen för allmänheten.

Frukost ingår.

Boende på Hlangana Lodge (★★★★)Hlangana Lodge★★★★Ett lyxigt pensionat beläget i en stor vacker exotisk trädgård. Här finns en pool och en härlig veranda för att koppla av på efter en d....

surikater-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 16: Oudtshoorn
En helt ledig dag i den mysiga lilla staden och vi kan tipsa om en upplevelse man inte ska missa! Starta dagen med en surikatsafari! När solen börjar stiga upp över bergstopparna beger man sig ut i Karoohalvöknen för att invänta de nyfikna ansikten som plötsligt dyker upp ur en håla och försiktigt vänder sig mot solen för att värma upp sina små magar. Efter ett tag samlas fler och fler av dessa söta djur för att gotta sig i solen. Förtjusande!

Frukost ingår.

vinodling-stellenbosch-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 17: Oudtshoorn – Stellenbosch (ca 400 km)
Idag fortsätter vi ytterligare västerut i riktning mot Kapstaden längs R62:an, världens längsta vinrutt med ett landskap som är ömsom kargt, ömsom frodigt. Vi kommer till vindistriktet Robertson där vi stannar till i Viljoensdrift för att hämta en picknicklunch som vi njuter av medan vi åker på en timmes kryssning på Breede River.

Natten spenderar vi i vackra Stellenbosch, Sydafrikas näst äldsta stad. Staden är en gammal universitetsstad som pryds av ekar och intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style. Vårt hotell ligger vackert med panoramautsikt över de närliggande bergskedjorna, vingårdarna och De Zalze Golf Estate, ungefär sex kilometer utanför Stellenbosch stad.

Frukost och lunch ingår.

Boende på Protea Hotel Stellenbosch (★★★★).

kapstaden-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 18: Stellenbosch – Kapstaden (ca 70 km)
Idag har vi sovmorgon innan vi gemensamt åker in till Stellenbosch för en kort stadstur från bussen. I Stellenbosch har vi möjlighet att shoppa, strosa och äta lunch på egen hand. Staden är promenadvänlig med många mysiga butiker, caféer och restauranger. Efter lunch kör vi iväg ut i det vackra lummiga landskapet för en eftermiddag av vinupplevelser. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sakta sluttar ner mot Indiska oceanen. Vi börjar med ett besök på Lanzerac där vi njuter av en intressant vin- och chokladprovning. Därefter åker vi till Simonsig för ytterligare en vinprovning och får även se hur sabrering går till.

När vi på seneftermiddagen kommer till en av världens vackraste städer, Kapstaden, har vi en kort stadsrundtur i buss innan vi checkar in på vårt fina hotell som är centralt beläget i V & A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärer och småbutikerna.

Frukost ingår.

Boende på Radisson RED Cape Town (★★★★).

soluppgang-kapstaden-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 19 - 21: Kapstaden
En resa till Sydafrika är inte komplett utan ett besök i Kapstaden. Vi har nu några lediga dagar som vi kan fylla med ett besök uppe på Table Mountain eller till Robben Island, där Nelson Mandela satt fängslad i 18 år. Vi kan även rekommendera en 25 minuters helikoptertur längs med Atlanten, över Chapmans Peak och runt det majestätiska Taffelberget.

Frukost ingår.

flygbild-kapstaden-stora-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 22: Hemresa
Sista chansen till shopping ges och på eftermiddagen bär det av med fullpackade resväskor mot flygplatsen. Vi flyger med nattflyg hem till Sverige.

Frukost och middag (flyg) ingår.

Dag 23: Hemkomst
Hemkomst till Skandinavien.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Stora Sydafrikaresan.
DatumReslängdProgramPris frBarnpris frKontakta oss
2020-10-1723 dagarLäs program !
?
Denna avgången avviker från standardprogrammet!

Se undantagen under Priset inkluderar.
41 900:-32 400:-Mer infoBoka
2020-11-0723 dagarLäs program !
?
Denna avgången avviker från standardprogrammet!

Se undantagen under Priset inkluderar.
41 900:-32 400:-Mer infoBoka
2020-12-1923 dagarLäs program !
?
Denna avgången avviker från standardprogrammet!

Se undantagen under Priset inkluderar.
41 900:-32 400:-Mer infoBoka
2021-01-0923 dagarLäs program !
?
Denna avgången avviker från standardprogrammet!

Se undantagen under Priset inkluderar.
41 900:-32 400:-Mer infoBoka
2021-01-3023 dagarLäs program41 900:-32 400:-Mer infoBoka
2021-02-2023 dagarLäs program41 900:-32 400:-Mer infoBoka
2021-03-0623 dagarLäs program41 900:-32 400:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.