Upplev de magnifika Victoriafallen på nära håll

Har ni drömt om att uppleva Victoriafallen? I samband med er rundresa i Sydafrika kan ni passa på att förlänga med några dagar i Zimbabwe. Som ett resultat av det får ni njuta av den spektakulära utsikten över de världsberömda vattenfallen. Som alltså räknas till en av världens sju naturunderverk!

Istället för att flyga hem med resten av gruppen efter avslutad rundresa så stannar ni kvar på ett hotell för natten. Efter en tidig frukost kommer en transfer och hämtar er till flygplatsen innan ni flyger till Victoriafallen i Zimbabwe. Vid klart väder finns det chans att ni får en fin utsikt över vattensprayen när ni närmar er Victoriafallen.

Väl framme blir ni hämtade av en engelsktalande lokalguide som kör er de sista 12 km in till stan och direkt till ett av Victoriafallens fina hotell. Men vi erbjuder hotell i tre olika prisklasser – välj mellan 3, 4 eller 5 stjärnigt hotell. Nu väntar några spännande, upplevelsefyllda dagar.

Vad sägs om en två timmars kryssning i solnedgången på Zambezifloden (”The Mighty”). Zambezi är full av krokodiler, flodhästar, elefanter och en mängd fågelarter. Det är en mysig tur där ni får se dessa djur på riktigt nära håll. Under tiden äter och dricker ni lite gott.

Efter en läcker frukost blir ni hämtade av er guide som tar er till nationalparken. Ni går en rundtur på ca 1,5 timmar genom regnskogen och de olika utsiktsplatserna. Härifrån har ni den bästa utsikten över vattenfallen som är hela 1700 meter breda och räknas till en av världens sju naturunderverk! Guiden berättar om hur vattenfallen har formats, hur det var under kolonialtiden och hur det gick till när Doktor Livingstone upptäckte fallen och gav dem sitt namn efter sin älskade monark. Ta med kamera och regnrock, det är konstant fuktigt i luften från den enorma vattensprayen som stiger flera kilometer upp i luften och faller som små regndroppar ner över landskapet och gör området runtomkring väldigt grönt och lummigt. Fascinerande!

Men för den som inte fått nog av upplevelser erbjuder vi dessutom en helikopterturer över vattenfallen, elefantridning, microlight flygningar. Eller varför inte världens vågligaste bungy jump från bron som förbinder Zimbabwe och Zambia? Alternativt tar man en promenad genom den lokala marknaden eller ligger vid poolen och tar det lugnt de sista dagarna.

Ett tips inför resans sista middag är att prova en sexrätters avsmakningsmeny på Victoriafallens mest anrika hotell, The Victoria Falls Hotel. Här har engelska monarker och kändisar från hela världen ätit och bott. The Livingstone Room är hotellets ”fine dining” restaurang och något finare klädsel är nödvändig. Är inte detta det perfekta avslutet på en rundresa, så säg.

Liknande inlägg

Senaste inläggen