Fira nyår i bushen!

Nyårsresa i Sydafrika

Resan inleds med en lärorik tur till Soweto varpå vi åker mot de mäktiga Drakensbergen till Mpumalanga som betyder ”platsen där solen går upp”. Här besöker vi sevärdheter längs vackra Panorama Route så som utsiktsplatsen Wonder View och spektakulära Bourkes Potholes. Vi kommer sedan ner till låglandet och en av landets största sevärdheter, Krugerparken. Efter tre dagars safari med rytande lejon, zebraränder och viftande elefantöron åker vi vidare in till eSwatini och tar del av detta lands spännande historia och natur.

Resan fortsätter till Indiska oceanen och den UNESCO-skyddade staden St. Lucia som ligger intill den marina nationalparken St. Lucia Wetlands. Här finns det tid för sol och bad innan resan avslutas med fyra dagar i Kapstaden, en av världens vackraste städer!

När vill du resa?

Engelsktalande guide

42 900 kr

27 dec 2024
10 jan 2025
Sammanfattning
Resans längd:
16 dagar
Pris:
42 900 kr

per person

Barnpris:
35 600 kr

per barn

I resan ingår
 • Samtliga flyg enligt program
 • 13 övernattningar i dubbelrum
 • 13 frukostar
 • 3 luncher
 • 6 middagar
 • 6 safariturer med engelsktalande guide
 • Utflykter enligt program
 • Svensktalande certifierad guide
Dag för dag
fre 27 dec

Avresa

Avresa från Skandinavien med nattflyg söderut till Johannesburg.

Middag (flyg) ingår.
lör 28 dec

Johannesburg – Soweto – Emalahleni

På flygplatsen i Johannesburg väntar vår guide på oss och vårt äventyr tillsammans börjar! Vi startar med ett besök i den välkända kåkstaden Soweto. Turen ordnas i samarbete med en lokalarrangör och på så vis stödjer vi Sowetos befolkning och entreprenörer. Under turen kommer vi gå runt med en lokalguide som bor i kåkstaden. Vi får se hur många sydafrikaner lever idag, samt lära oss mer om landets historia och utveckling.

Till lunch grillar vi på sydafrikanskt vis, så kallad braai. Vi fortsätter sedan till vårt boende i Emalahleni, ca två timmar från Soweto. Efter en gemensam middag har vi förmodligen en tidig kväll efter resans ansträngningar

Boende på Klein Bosveld Guest House ().

Frukost (flyg), lunch och middag ingår.
Körsträcka ca 125 km.
sön 29 dec

Emalahleni – Mpumalanga – Panorama Route

Idag upplever vi den natursköna Panoramarutten.  Det frodiga bergsområdet i Mpumalanga bjuder på ett vackert, kuperat landskap med höga berg och djupa dalar. Vi stannar till för att beundra utsikten från Wonder View, beläget på 1730 m höjd. Likaså de märkliga formationerna vid Bourkes Luck Potholes som bildats av virvlande sandkorn. Sista stoppet vi gör är vid Three Rondavels, tre spetsiga bergstoppar med underbar utsikt över Blyde Dam och vårt boende Moholoholo Ya Mati. Till lunch får vi möjlighet att äta pannkakor fyllda med allt från glass till chili.

Ya Mati ligger vackert vid Blyde River i ett lummigt skogsparti, från huvudbyggnaden sluttar gräsmattan mot floden som kantas av mäktiga träd. Hotellet erbjuder en utomhuspool, restaurang, bar och tillgång till Wi-Fi i de allmänna utrymmena.

Boende på Moholoholo Ya Mati ().

Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 425 km.
mån 30 dec

Intressanta möten med rehabiliterade djur

Idag beger vi oss till Moholoholo Rehab Centre där vilda, skadade djur tas om hand för att återintroduceras till naturen igen. Tillsammans med en av centrets eldsjälar får vi en rundvandring och möjlighet till närkontakt med en del av djuren. Resten av dagen är ledig för att ta det lugnt och slappna av i de vackra omgivningarna.

Frukost och middag ingår.
tis 31 dec

Mpumalanga – Mjejane River Lodge

En extra aktivitet som erbjuds idag är en vandringssafari innan frukost. Vi beger oss sedan till vår nästa lodge som ligger i ett eget naturreservat vid Krugerparkens södra del, alldeles intill en av Krugerparkens finaste floder, Crocodile River. Under eftermiddagen har vi vår första safari. Detta är för många en av resans höjdpunkter. Nu spanar vi efter ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning) och vår ranger berättar om allt vi ser, både smått och stort. Vi avslutar dagen med en välsmakande bomamiddag, en utomhus restaurang där vi sitter runt en stor lägereld och njuter av bushen.

Boende på Mjejane River Lodge ().

Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 220 km.
ons 1 jan

Safari i det vilda

Vi stiger upp samtidigt som solens värmande strålar tittar upp över trädtopparna. Efter lite värmande dryck ger vi oss iväg till Krugerparken för safari i öppna terrängbilar tillsammans med kunniga safariguider. Vi stannar till mitt ute i terrängen för att äta frukost med bushens symfonier som bakgrundsmusik. Tillbaka på lodgen finns sedan tid för att vila upp sig.

Under eftermiddagen beger vi oss åter ut i det lummiga landskapet, men den här gången i Mjejane Naturreservat. Det är nu när temperaturen sjunker som djuren blir mer aktiva och chansen att få se dem förbättras. Strax innan solnedgången stannar vi till och, med en drink i handen, skålar vi för allt som dagen erbjudit.

Frukost, lunch och middag ingår.
tor 2 jan

Livet leker på Mjejane River Lodge

Idag har vi ytterligare en hel dag med safari. Vi spanar efter allt som rör sig på morgon– och eftermiddagssafarin! Däremellan äter vi gott och njuter av allt lodgen har att erbjuda. Med mängder av safaribilder och spännande upplevelser avslutas dagen med en drink i solnedgången och en härlig middag.

Frukost, lunch och middag ingår.
fre 3 jan

Mjejane River Lodge – eSwatini

Tidig morgon beger vi oss ut på en avslutande safari. Efter frukost checkar vi ut och reser vidare till det lilla kungadömet eSwatini, ett vackert bergigt land helt omringat av Sydafrika. När vi kommer fram startar vi med ett besök på eSwatinimarknaden. Här finns det möjlighet att äta lunch och köpa presenter att ta med sig hem till släkt och vänner.

På eftermiddagen besöker vi Mantenga Cultural Village, ett levande museum där vi får uppleva eSwatinifolkets kultur på nära håll och se hur befolkningen levde på 1850-talet. Här får vi en guidad tur med en engelsktalande guide. Vi avslutar turen med en uppvisning av traditionell dans. Vårt hotell ligger utanför huvudstaden Mbabane, ovanför Ezulwini Valley, med en vacker utsikt över bergen och dalen nedanför.

Boende på Mountain View ().

Frukost ingår.
Körsträcka ca 150 km.
lör 4 jan

eSwatini – St. Lucia

Vi lämnar eSwatini och åker nu in i Sydafrika på nytt till provinsen KwaZulu-Natal. Zulu-folket som bor här är kända för sin stolthet och lever fortfarande mycket efter gamla traditioner.

Sydafrikaresor sponsrar skolprojektet Star for Life och för varje resenär skänker vi 100 kr. Tyvärr är skolan stängd för sommarlov men vi får möjlighet att gå omkring i byn runt skolan för att se hur folk bor och lever i området. Under rundvandringen berättar vår kunniga guide om Star For Life projektet, folkets traditioner och den spännande zulukulturen på ett mycket interaktivt och intressant vis.

Vi fortsätter sedan söderut till St. Lucia som är en UNESCO-skyddad liten stad i en marin nationalpark vid Indiska oceanen. Vi kommer fram på eftermiddagen och checkar in på vårt hotell där vi bor två nätter för att njuta av det tropiska klimatet. Boendet är inspirerat av den traditionella Zulukulturen som genomsyrar regionen.

Boende på AmaZulu Lodge ().

Frukost ingår.
Körsträcka ca 325 km.
sön 5 jan

St. Lucia

Ledig dag till diverse aktiviteter. Ni kan sola & bada på St. Lucias vackra strand eller boka någon av de många aktiviteterna som finns att välja mellan. Vi rekommenderar en heldagsutflykt till Cape Vidal, udden i den marina nationalparken iSimangaliso Wetland Park. Det är ca tre mil ut till udden och på vägen kan ni se antiloper, giraffer och en mängd andra djur. På udden kan ni sedan njuta av de enorma milslånga orörda sandstränderna och en picknicklunch. Här finns det möjlighet att bada och ev. snorkla.

På seneftermiddagen samlas vi för att åka på en två timmars flodkryssning i solnedgången. Floden är full av krokodiler, flodhästar och en mängd fågelarter.

Frukost ingår.
mån 6 jan

St. Lucia – Durban – Kapstaden

Idag åker vi till Durbans flygplats och flyger vidare till Kapstaden. Här börjar vi med en kort stadstur i buss för att få en överblick över staden, för att sedan checka in på vårt hotell som ligger mitt i Kapstadens Waterfront med hundratals av restauranger och affärer inom gångavstånd.

Boende på Radisson RED Cape Town ().

Frukost ingår.
Körsträcka ca 215 km.
tis 7 jan - tor 9 jan

Kapstaden

Vi har nu några lediga dagar i en stad som har fantastiskt mycket att erbjuda. Kapstaden är en av världens vackraste städer med Table Mountain i bakgrunden och havet nedanför.

Åk på en guidad tur till Godahoppsudden och ett besök till pingvinerna utanför Simons Town. Ta den 360 graders roterande linbanan upp för det mäktiga Table Mountain som sträcker sig 1000 meter över havet för att få en fantastisk panoramabild av staden. Ni vill självklart inte missa att besöka Nelson Mandelas cell på Robben Island, ön där han satt fängslad i 18 av sina totalt 27 år i fängelse.

Frukost ingår.
fre 10 jan

Hemresa

Idag har vi sista chansen till shopping innan vi på sen eftermiddag tar oss till flygplatsen med fullpackade resväskor. Några säger farväl till Sydafrika och flyger med nattflyg hem till Sverige medan de som förlängt fortsätter vidare till exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller Mauritius för några dagar med sol och avkoppling. Läs mer om våra förlängningar här!

Frukost och middag (flyg) ingår.
lör 11 jan

Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar vi idag i Skandinavien igen.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Skandinavien – Sydafrika.
 • Flyg Durban – Kapstaden.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
 • 1 övernattning i Emalahleni med halvpension.
 • 2 övernattningar i Mpumalanga med halvpension.
 • 3 övernattningar på Mjejane River Lodge med helpension.
 • 1 övernattning i eSwatini med frukost.
 • 2 övernattningar i St. Lucia med frukost.
 • 4 övernattningar i Kapstaden med frukost.
 • Engelsktalande auktoriserad guide under hela resan förutom under de lediga dagarna i Kapstaden.
 • Sowetotur med inträden och specialutbildad guide.
 • Välkomstlunch i kåkstaden Soweto.
 • Inträde till Bourkes Potholes och Three Rondawels.
 • Besök på djursjukhuset Moholoholo.
 • 2 safaris i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Krugerparken.
 • 4 safaris i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Mjejane Naturreservat.
 • Sundowner på eftermiddagssafaris.
 • Besök på eSwatinimarknad.
 • Kulturell upplevelse på Mantenga Cultural Village i eSwatini.
 • Besök i en lokalby i anslutning till en Star for Life skola i KwaZulu-Natal.
 • Flodkryssning i St. Lucia.
 • Kort stadsrundtur i buss i Kapstaden.
 • Transport från hotellet i Kapstaden till flygplatsen.
 • Dricks till portier, hotellpersonal och till busschaufförer (inte Kapstaden vid hemresa).
 • Dricks på utflykterna.
 • Dricks till guide.

I priset ingår inte

 • Extra aktiviteter (med engelsktalande guide).
 • Eventuellt enkelrumstillägg, 6 900 kr/person.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar.

Minimum 14 personer, maximum 30 personer. Vid för få anmälningar kan resan ställas in.

Med reservation för ändringar i pris, program och gruppens storlek.

Barnpriserna är baserade på att 1-2 barn under 12 år delar ett familjerum med två betalande vuxna. Priserna kan eventuellt ändras beroende på tillgång på familjerum. Kontakta oss för exakta priser och boendeförslag utifrån er familj.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Vi erbjuder extra aktiviteter med lokala arrangörer med engelsktalande guide. Hämtning och lämning vid hotellet ingår oftast, annars kostar transfer t/r ca 150 ZAR per person beroende på hur många som anmäler sig. Aktiviteterna bokas och betalas kontant med er guide på plats, om inget annat anges nedan. Observera att det finns aktiviteter som har åldersgräns. Dricks tillkommer på plats.

Förlängningar

Efter att ha varit på våra rundresor är man fullmatad med nya, härliga och spännande intryck. Som ett resultat av detta passar många på att förlänga sin resa för att få tid att koppla av och smälta alla upplevelser. Möjligheterna är oändliga men här har vi valt att presentera några av våra mest populära varianter.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Sofie

Resespecialist

Resans längd:
16 dagar
Pris:
42 900 kr

per person

Barnpris:
35 600 kr

per barn

I resan ingår
 • Samtliga flyg enligt program
 • 13 övernattningar i dubbelrum
 • 13 frukostar
 • 3 luncher
 • 6 middagar
 • 6 safariturer med engelsktalande guide
 • Utflykter enligt program
 • Svensktalande certifierad guide

Liknande resor

Familjeresa Sydafrika. En resa för alla åldrar

Familjeresa i Sydafrika

Den här underbara resan riktar sig till familjer som tillsammans under skolloven vill uppleva spännande safari och vackra Kapstaden!

Antal dagar:

11 dagar

Pris från:

30 900 kr

Ett smakprov av Sydafrika

Mat, Vin & The Big Five

Denna populära resa passar er som i lugnt tempo vill få ett smakprov av Sydafrika - safari, vin och mat!

Antal dagar:

13 dagar

Pris från:

38 900 kr

Några av Sydafrikas absoluta pärlor

Safari, Garden Route & Kapstaden

Detta är den perfekta resan för er som vill uppleva några av Sydafrikas absoluta pärlor - safari, upplevelsefyllda kuststräckan Garden Route och vackra Kapstaden.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

41 900 kr