UD avråder från resor till hela världen. Vi kommer att kontakta alla kunder som berörs av detta i turordning utifrån avresedatum. Du behöver inte kontakta oss, vi hör av oss. Läs mer här: Aktuell information om Coronaviruset
Lilla Sydafrikaresan
18 dagar

Lilla Sydafrikaresan

fr 29 900 SEK Visa avgångar

Lilla Sydafrikaresanfr 29 900 SEK

En temaresa i ett lite lugnare tempo med mer tid för egna aktiviteter. Denna resa inkluderar allt det bästa Sydafrika har att erbjuda – Drakensbergen, världsberömda Krugerparken, sol och bad, vindistriktet Stellenbosch och Kapstaden. Resan börjar med ett minnesvärt besök i kåkstaden Soweto. Vi fortsätter österut mot de mäktiga Drakensbergen där vi upptäcker den vackra Panorama Route med alla sina sevärdheter. Därefter väntar tre dagars spännande safari inne i Krugerparken innan vi åker vidare söderut. Här hinner vi med lite sol och bad i Hermanus och välsmakande vinprovningar i Stellenbosch. Vi avslutar i Kapstaden, en av världens vackraste städer, som erbjuder upplevelser som Taffelberget, pingviner, Godahoppsudden och mycket mer.

  • Besök en kåkstad och ge tillbaka till lokalbefolkningen
  • Bo i afrikanskinspirerade rondavels vid Krugerparken
  • Sola och bada på Hermanus vackra stränder
  • Fotografera Table Mountain från Robben Island
  • Bada med pingviner på Boulders Beach
  • Prova vin & oliver i Stellenbosch
Visa avgångar

Program

Programmet nedan avser resor säsongen 2020/21. Program för säsongen 2019/20 finner ni under respektive avgång.
noshorningar-lilla-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Avresa från Skandinavien till Istanbul där vi sammanstrålar och flyger söderut till Johannesburg med nattflyg.

Middag (flyg) ingår.

soweto-kakstad-lilla-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 2: Johannesburg – Soweto – Emalahleni (ca 125 km)
Nu börjar vårt äventyr i Sydafrika! Vår guide möter oss på flygplatsen i Johannesburg och vi kör direkt till kåkstaden Soweto där Nelson Mandela och Desmond Tutu bodde en gång i tiden. Soweto består idag av både slumområden med fattigdom samt pampiga överklassområden och vår lokalguide, som själv bor i området, visar oss runt. Vi kommer få möjlighet att se många av de historiska platserna från apartheidperioden samt prova lokalbryggt öl. Turen arrangeras i samarbete med en lokalarrangör och vi stödjer Sowetos befolkning genom att vara här. Här äter vi en välkomstlunch och fortsätter sedan till vårt boende i Emalahleni. Vi avslutar dagen med en gemensam middag och en tidig kväll efter resans ansträngningar!

Frukost (flyg), lunch och middag ingår.

Boende på Klein Bosveld Guesthouse (★★★).

drakensbergen-lilla-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Emalahleni – Panorama Route – Mpumalanga (ca 320 km)
På vägen till vårt boende i Mpumalanga följer vi den natursköna Panorama Route. Det frodiga bergsområdet bjuder på ett vackert, kuperat landskap med djupa raviner, berg och dalar. Vi stannar till för att beundra utsikten från Wonder View, beläget på 1730 m höjd. Likaså de grytformade formationerna vid Bourkes Luck Potholes som bildats av virvlande sandkorn. Sista stoppet vi gör är vid Three Rondavels, tre spetsiga bergstoppar med underbar utsikt över Blyde Dam och vårt boende Moholoholo Ya Mati. Här bor vi vackert vid Blyde River i ett lummigt skogsparti, från huvudbyggnaden sluttar gräsmattan ner mot floden som kantas av mäktiga träd.

Frukost och middag ingår.

Boende på Moholoholo Ya Mati (★★★)Moholoholo Ya Mati★★★Ya Mati är det nyaste lägret på Moholoholo och ligger vackert beläget vid Blyde River, nere i ett lummigt skogsparti. Från huvudbyggnad....

luftballong-lilla-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 4: Mpumalanga
Idag har vi en helt ledig dag till att göra precis vad vi vill. Kanske ligga vid poolen med en bra bok eller boka en vandringssafari innan frukost.

Frukost och middag ingår.

moholoholo-rehab-center-lilla-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5: Mpumalanga – Sefapane Main Lodge (ca 105 km)
Idag börjar vi med att besöka Moholoholo Rehab Centre, ett djursjukhus där vilda, skadade djur tas om hand för att kunna återintroduceras till naturen igen. En av centrets eldsjälar berättar mer om detta fantastiska projekt under en interaktiv rundvandring.

Vi kör sedan till Sefapane Main Lodge, en privat safaricamp som är belägen vid Krugerparken. Naturen runt lodgen liknar en tropisk trädgård och omringas av lysande färger och ljud ifrån fågellivet. Lodgen erbjuder ett spa, stor utomhuspool, restaurang, bar och även en poolbar!

Vi bor i mysiga runda bungalows med halmtak, s.k. rondawels med egen veranda, som ger en genuin Afrikakänsla. Dagen avslutas med en välsmakande middag i lodgens restaurang.

Frukost och middag ingår.

Boende på Sefapane Main Lodge (★★★★).

leopard-krugerparken-lilla-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 6: Safari i Kruger National Park
Efter en tidig väckning åker vi på safari i Sydafrikas mest kända nationalpark, Krugerparken, som sträcker sig över ett område på nästan 2 000 000 hektar och är en av de djurrikaste safariparkerna i världen. Vi åker i öppna Landrovers och har möjlighet att ställa frågor till våra kunniga safarirangers och lära oss om allt vi ser, från små djur till ”The Big Five” (noshörning, lejon, elefant, leopard och buffel). Vi stannar under turen och äter en medhavd frukost med bushen runt omkring oss. Vi återvänder till lodgen med många häftiga bilder och minnen för livet. Vi har sedan resten av dagen att vila och ta det lugnt i de vackra omgivningarna.

Frukost och middag ingår.

lejon-lilla-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 7: Kruger National Park
Ytterligare en helt ledig dag. Vi har idag möjlighet att boka till fler safariupplevelser. Lodgen erbjuder både morgon- och kvällssafari (när temperaturen är lägre och chansen att få se djuren är betydligt bättre än under den heta dagen), heldagssafari samt flodsafari, vandringssafari (bush walk med beväpnad guide), m.m.

Frukost och middag ingår.

hermanus-lilla-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 8: Sefapane Main Lodge – Johannesburg (ca 485 km) – Hermanus via Kapstaden (ca 105 km)
Idag lämnar vi Krugerparken och kör tillbaka till flygplatsen i Johannesburg. Härifrån flyger vi till staden som blivit framröstad som en av världens vackraste storstäder, Kapstaden. Vi väntar med att utforska denna fantastiska stad och tar oss direkt söderut till Hermanus, en pittoresk hamnstad som ligger vid Walker Bay. Staden är mest känd för de stora rätvalar som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Vårt centralt belägna hotell är byggt 1896 och är det äldsta i Hermanus. Här bor vi vackert vid vattnet med havsutsikt.

Frukost ingår.

Boende på Windsor Hotel (★★★).

bouchard-finlayson-lilla-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 9: Hermanus
Vi börjar dagen med ett besök på ett utvecklingsprojekt i Hermanus kåkstad, Zwelihle. Här får vi på ett interaktivt sätt uppleva folkets kultur på nära håll och se hur ett afrikanskt samhälle fungerar idag. Detta är så långt från turiststråken man kan komma. Turen avslutas med lunch.

Därefter får vi chans att på egen hand utforska Hermanus där det finns många små gallerior, marknader och souvenirbutiker. Vi kommer att erbjuda en vintur för er som vill prova viner från några av de utmärkta vingårdarna som ligger i dalen Hemel-En-Aarde Valley.

Frukost och lunch ingår.

valskadning-hermanus-lilla-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 10: Hermanus
Idag har ni en ledig dag för att utforska Hermanus på egen hand. Det finns möjlighet till sol och bad i närheten av hotellet vid Grotto Beach, en så kallad ”Blue Flag” strand. Stranden sträcker sig flera mil och är perfekt för en lång promenad. En annan strand är Onrust, där det även finns en lagun med varmare vatten än Atlanten. Varför inte göra ett spännande vithajsdyk? Eller boka valsafari, paddla kajak eller kanot, rida häst längs stränderna...

Frukost ingår.

verlegen-stellenbosch-lilla-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 11: Hermanus – Stellenbosch (ca 95km)
Efter frukost kör vi till Stellenbosch, Sydafrikas mest kända vindistrikt. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är hänförande vackert med bergen i bakgrunden som sakta sluttar mot havet. På vägen till Stellenbosch stannar vi till i Franschhoek för att göra en vinprovning på Rickety Bridge Winery. Efter vinprovningen har vi möjlighet att strosa runt och äta lunch på egen hand, bekanta oss med det lilla samhället bland spännande arkitektur, ombonade butiker och inte minst göra ett besök på den delikata choklaterian.

Innan vi checkar in på vårt hotell gör vi en kortare stadstur med buss för att lära känna Stellenbosch, som är en vacker gammal universitetsstad med intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style. Vårt hotell ligger vackert med panoramautsikt över de närliggande bergskedjorna, vingårdarna och De Zalze Golf Estate, ungefär sex kilometer utanför Stellenbosch stad. På kvällen äter vi middag på en mysig lokalrestaurang, Oppie Dorp Restaurant.

Frukost och middag ingår.

Boende på Protea Hotel Stellenbosch (★★★★).

franschhoek-lilla-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 12: Stellenbosch
Idag tar vi det lugnt i Stellenbosch som även kallas för den vackra Ekstaden, då flertalet ekar pryder hela staden. För de som vill prova mer vin rekommenderar vi att boka en tur med en lokalarrangör som kör er mellan olika gårdar.

Frukost ingår.

kapstaden-lilla-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 13: Stellenbosch – Kapstaden (ca 60km)
Idag når vi äntligen Kapstaden! Efter en kort stadstur i buss checkar vi in på vårt centralt belägna hotell som ligger i populära V & A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärer och småbutikerna. Här säger vi farväl till vår guide.

Frukost ingår.

Boende på Radisson RED Cape Town (★★★★).

kapstaden-camps-bay-lilla-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 14 - 16: Kapstaden
Det blir inget problem att fylla våra lediga dagar i vackra Kapstaden som har så fantastiskt mycket att erbjuda. Vi föreslår att ni tar en tur ut till Robben Island där ni får möjlighet att fotografera Table Mountain från sin bästa sida! På ön satt Nelson Mandela fängslad i 18 av sina totalt 27 år i fängelse och ni kan besöka hans cell. Detta är verkligen en minnesvärd och givande upplevelse.

Vi föreslår även att ni tar linbanan upp för Table Mountain, en av de officiella ”New7Wonders of Nature”, som stoltserar med sina 1000 meter över havet.

Frukost ingår.

flygfoto-kapstaden-lilla-sydafrikaresan-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 17: Hemresa
På eftermiddagen bär det av mot flygplatsen med fullpackade väskor, många bilder och minnen för livet. Vi flyger med nattflyg hem till Sverige.

Frukost och middag (flyg) ingår.

Dag 18: Hemkomst
Hemkomst till Skandinavien.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Lilla Sydafrikaresan.
DatumReslängdProgramPris frBarnpris frKontakta oss
2020-11-0518 dagarLäs program !
?
Denna avgången avviker från standardprogrammet!

Se undantagen under Priset inkluderar.
29 900:-24 900:-Mer infoBoka
2020-11-2618 dagarLäs program29 900:-24 900:-Mer infoFullbokad
2021-02-0418 dagarLäs program29 900:-24 900:-Mer infoBoka
2021-03-0418 dagarLäs program29 900:-24 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.