Upptäck Kenya med Zelmerlöw & Björkman Foundation och dess grundare Måns Zelmerlöw
7 dagar

Upptäck Kenya med stiftelsen Zelmerlöw & Björkman Foundation och dess grundare Måns Zelmerlöw

fr 19 900 SEK Visa avgångar

Upptäck Kenya med Zelmerlöw & Björkman Foundation och dess grundare Måns Zelmerlöwfr 19 900 SEK

Följ det viktiga arbetet som Zelmerlöv & Björkman Foundation gör på nära håll. På denna resa får du möta både elever och lärare och verkligen se vilken skillnad utbildning och kultur kan göra. Hur ditt engagemang sprider ringar på vattnet och ger andra människor en bättre vardag och en ljusare framtid. En resa som denna ger oss viktiga perspektiv och lämnar våra hjärtan fyllda med glädje och framtidstro.

På denna unika resa får vi följa med Måns Zelmerlöw till Nairobi för att se stiftelsens arbete på plats. Ni besöker deras skola och gör intressanta utflykter. Sydafrikaresors VD och grundare, Tomas Polacek, tillika styrelsemedlem i Zelmerlöw & Björkman Foundation, följer också med på resan. Även stiftelsens generalsekreterare Kasper Skarrie får vi stifta bekantskap med.

Bokar ni denna resa bidrar ni inte bara till att stötta Zelmerlöw & Björkman Foundations arbete i Kenya, ni får också ett minne för livet!

  • ”Slumwalk” i Ngong Hills
  • Skolbesök på Kenswed Academy
  • Naturupplevelser i Ngong Hills
  • Flodhästsafari på Lake Naivasha vid Hells Gate
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Upptäck Kenya med Zelmerlöw & Björkman Foundation och dess grundare Måns Zelmerlöw men vissa avvikelser kan förekomma
upptack-kenya-med-mans-zelmerlow-temaresor-kenya-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa från Skandinavien
Idag startar äventyret och ni reser från Skandinavien till Kenya.

Middag (flyg) ingår.

nairobi-upptack-kenya-med-mans-zelmerlow-temaresor-kenya-sydafrikaresor

Dag 2: Ankomst till Nairobi
Vid ankomst till Jomo Kenyatta Airport i Nairobi blir ni mötta av vår representant som tar er med till ert hotell, The Smith Hotel, som ligger beläget i lugna omgivningar en bit utanför centrala Nairobi. Transfern tar ca 1,5 timme från flygplatsen. Resten av dagen är ledig. Ni samlas på kvällen för en gemensam middag, lär känna varandra och går igenom programmet för de kommande dagarna.

Frukost och middag ingår.

Boende på The Smith Hotel (★★★).

skola-upptack-kenya-med-mans-zelmerlow-temaresor-kenya-sydafrikaresor

Dag 3: Besök på Kenswed Academy
Idag är det dags att besöka Zelmerlöw & Björkman Foundations skolverksamhet Kenswed Academy. Ni möter elever och lärare och får se goda exempel på hur utbildning kan förändra. Ni får ta del av kulturella yttringar så som musik och dans. Lunch äter ni gemensamt på skolan. Efter lunchen åker ni upp för Ngong Hills med bil för en fantastisk naturupplevelse.

För den som vill prova på hur det är att löpträna med världseliten får möjlighet att göra det tillsammans med den kenyanske löparen Isaak Macharia Wanjohi som bland annat deltog i OS 2008 och har ett personbästa på 28:28 på 10 km.

Under eftermiddagens ges det möjlighet att vara med och hjälpa till med enklare sysslor på skolan så som att måla om eller installera datorer. På kvällen samlas ni för en gemensam middag tillsammans med Isaac och hans hustru Veronica Nyaruai Wanjohi och ni får stifta bekantskap med dem.

Frukost, lunch på skolan och middag ingår.

slumwalk-nairobi-upptack-kenya-med-mans-zelmerlow-temaresor-kenya-sydafrikaresor

Dag 4: Slumwalk i Kibera
Efter en rejäl frukost lämnar ni hotellet för att åka till Kibera som är Östafrikas största slumområde. Här får ni uppleva den bakgrund som 75 % av eleverna på Zelmerlöw & Björkman Foundations skola Kenswed Academy kommer ifrån. På ett område lika stort som presidentens trädgård bor 1 miljon invånare. Vi tar vårt avstamp vid en secondary school i slummen, Olympiq. Därifrån går vi en ledd vandring genom slumområdet. Vi gör olika sorters hembesök och ser olika sorters hjälparbete från samverkansorganisationer.

Vi avslutar vid ett projekt som Zelmerlöw & Björkman Foundation stödjer med material; här får både flickor och pojkar möjlighet till olika fritidsaktiviteter, bl.a. fotboll, löpning och bild. Det kommer vara en genuin upplevelse som är mycket svår att få till i andra sammanhang.

Efter detta åker ni vidare till ett köpcentrum för att äta lunch på egen hand. Eftermiddagen är fri och det finns möjlighet att ex. gå på en masai marknad på Yaya Center för den som önskar. På kvällen samlas ni för en gemensam middag.

Frukost och middag ingår.

zebra-zebror-safari-upptack-kenya-med-mans-zelmerlow-temaresor-kenya-sydafrikaresor

Dag 5: Heldagsutflykt till Hells Gate
Idag beger ni er tidigt iväg från Nairobi för en heldagsutflykt till Hells Gate National Park som är belägen nordväst om Nairobi och är en av landets minsta nationalparker. Här finns flera varma källor, ett rikt fågel- och djurliv samt en lång och spektakulär ravin, Hells Gate Gorge. Parken är en av få nationalparker i Kenya där besökare tillåts att vandra och cykla fritt. Vid ankomst till Hells Gate National park kör ni mot ravinen, nu har ni chans att se bufflar, zebror, antiloper och babianer. När ni kommer fram till ravinen går ni en guidad promenad.

Ni åker sedan vidare till Lake Naivasha där ni äter lunch på trevliga Naivasha sopa Lodge, beläget direkt intill sjön. Har ni tur kanske några giraffer gör er sällskap i trädgården under lunchen! Efter lunchen gör ni en tur på sjön Lake Naivasha där ni åker på flodhästsafari.

Efter en spännande dag åker ni tillbaka mot Nairobi och är tillbaka under kvällen.

Frukost och lunch ingår.

lejon-safari-upptack-kenya-med-mans-zelmerlow-temaresor-kenya-sydafrikaresor

Dag 6: Hemresa
Dagen är idag ledig för egna aktiviteter. På eftermiddagen/kvällen hämtar transferbussen upp och åker tillbaka till Nairobis flygplats där ni checkar in för hemresa. De som bokat förlängning av resan åker tidigt på morgonen från Nairobi mot Tasvo.

Frukost och middag (flyg) ingår.

Dag 7: Hemresa
Ni landar i Sverige på morgonen. Förhoppningsvis med minnet fullt av härliga intryck från resan!

Frukost (flyg) ingår.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Upptäck Kenya med Zelmerlöw & Björkman Foundation och dess grundare Måns Zelmerlöw
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
2018-03-107 dagarLäs program19 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resan tittade även på dessa