Tomas Polacek

Tomas startade Sydafrikaresor 2003 men dessförinnan spenderade han flera år på plats i landet. Den första resan till Sydafrika gick i en speciell tid, året var 1995 och Tomas kom dit bara några månader efter att ANC hade vunnit valet och Nelson Mandela hade utsetts till landets president. Dagen efter Tomas ankomst vann dessutom rugbytokiga Sydafrika VM på hemmaplan vilket kom att föra samman folket ytterligare. Den framåtanda som bubblade i Sydafrika vid denna tid lockade Tomas att bosätta sig här under fem år.

Den första resan var unik på sitt vis men därefter har många resor i tjänsten också kombinerats med privata äventyr tillsammans med familjen. Att Sydafrika är ett så tacksamt land att resa för både stora och små tycker Tomas är en av många fördelar med landet. Vare sig det är en bröllopsresa, en generationsresa för barn och barnbarn eller en golfresa så finns det fantastiska möjligheter runt om i landet. Reser ni med yngre barn anpassar vi valet och safarilodge därefter, vi rekommenderar er att hälsa på pingvinerna i Simon’s Town eller Betty’s Bay eller varför inte spendera en avkopplande dag på någon av de många vingårdarna kring Kapstaden. Det kan låta motsägelsefullt men de allra flesta vingårdar i Sydafrika är mycket välkomnande mot barn med lekplatser, stora grönytor och alternativa vinprovningar. Ett roligt äventyr att dela för hela familjen!

Det bästa Tomas vet med att resa till södra Afrika är att uppleva den afrikanska bushen. Det kan vara i ett privat reservat som exempelvis Thanda eller i en nationalpark som Krugerparken, oavsett var i landet det utspelar sig handlar safari för Tomas om att uppleva stillheten och känslan av att vara nära platsen där mänskligheten började. Lugnet som infinner sig under en tidig morgonsafari när djur och natur sakta vaknar till liv är … hjälp, vad? Hittar inte rätt ord.

Tomas menar att de två främsta anledningarna till att välja att boka sin resa genom en resebyrå är trygghet och service. Den som bokar sin resa genom en resebyrå kan släppa allt och låta resebyrån ta hand om det praktiska inför och under resan!

Tomas favoritresor

Några av Tomas favoritresor!

Liknande inlägg

Senaste inläggen