Välkommen till Thanda, en av våra absoluta favoriter när det kommer till safari i Sydafrika. Att bo på Thanda Private Game Reserve är en upplevelse du aldrig kommer att glömma. Med vänlig personal och fantastiskt vällagad mat kommer era dagar här vara fyllda av upplevelser för alla sinnen. Varje game drive blir innehållsrik med sökande efter the Big Five och alla andra av bushens självklara inslag. Spänningen i safaribilen varvas med avkoppling vid poolerna och avslutas med middagar i fantastisk inramning.

Thanda är en imponerande safaripark, som spänner över 14000 hektar och erbjuder besökaren möjlighet att uppleva the Big Five. Det finns tre olika boendealternativ i parken; Villa Izulu, Thanda Safari Lodge och Thanda Tented Camp.

Vår favorit, Thanda Tented Camp, erbjuder safaritält i kolonialinspirerad stil. De smakfullt inredda tälten har privata badrum och en magnifik utsikt över reservatet, samtliga med egen terrass. Tälten ligger utspridda på en sluttning och ligger enskilt utan att insyn från granntältet vilket förstärker ”Hemingwaykänslan”. Lägret är inte inhägnat så det kan mycket väl hända att ni ser djur inne på campen. På nätterna kommer ni garanterat att höra dem genom tältduken, en oförglömlig upplevelse!

Vistelsen på Thanda Tented Camp erbjuder en helpensionsupplevelse med vällagad mat och här finns flera gemensamma utrymmen där ni kan njuta av utsikten över landskapet och koppla av. Tältcampen drivs av solpaneler men elektriciteten är begränsad till huvudbyggnaden, i tälten är det fotogenlampor eller levande ljus som gäller, vilket gör att ni får en äkta afrikansk safariupplevelse! Parken som ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson anses av många som en av Afrikas bästa privatägda safariparker och har vunnit pris för bästa safariupplevelse. Tack vare närheten till Indiska Oceanen har området ett milt klimat året om och ni kan med fördel kombinera safarivistelsen med sol och bad vid det trevliga poolområdet. Här kommer du garanterat att trivas!

Resor till Sydafrika

Liknande inlägg

Senaste inläggen