Sofie

Resespecialist

Min mammas dröm om att få uppleva Sydafrika gick i uppfyllelse när vi under höstlovet reste dit hon, jag och min bror med våra familjer!

Sofies generationsresa

Givetvis hade jag plockat ut godbitarna av vad landet har att erbjuda. Många frågar sig hur det är att resa med barn till Sydafrika och mitt svar är det är inga problem. Det är lätt att kombinera vad man som vuxen vill göra och vad man som barn vill hitta på. Restauranger och vingårdar har ofta något för barnen att sysselsätta sig med. Det är enkelt att resa med barn och människorna är vänliga och hjälpsamma. Denna resa var mina barns andra gång i Sydafrika.

Vår resa började i vackra Kapstaden. Vi hade sightseeing och var ute i kåkstäderna för att barnen skulle få se hur andra barns liv kan se ut. Vi fick alla både en och flera tankar med oss hem. Vi tog en eftermiddag för sol och bad i Camps Bay. När vi var där såg vi att linbanan till Taffelberget var öppen så vi bokade biljetter och åkte upp. Vi fick en fantastisk kväll på berget. Det var totalt vindstilla och tyst när solen sakta gick ner över Kapstaden.

På vägen till Hermanus körde vi via Godahoppsudden. Vi stannade till i Hout Bay och tittade på sälarna, körde vackra Chapmans Peak och åt en god lunch vid Cape Point. Vi stannade även till vid Boulders Beach för att se på pingvinerna. Framme i Hermanus såg vi rätvalar som hoppade och lekte i bukten. Det blev en lång dag men det var det värt!

Vi lämnade kusten och körde inåt landet mot vindistriktet och samhället Robertson. Här var det lugna och lata dagar vid poolen som stod på schemat. Vi hann även med en flodkryssning vid Viljoensdrift. Här fick vi plocka ihop vår egen picknickkorg och åka öppen båt längs med floden. Mycket uppskattat av både barn och vuxna.

I Stellenbosch var det dags för vinprovning. Vi valde att åka till Waterford där man kombinerar viner med choklad. Dessutom är det otroligt vackert och det finns gott om ytor för barnen att springa på. En av dagarna åkte vi ner till Somerset West och besökte en geparduppfödning där vi kunde klappa djuren. Pengarna för inträde går tillbaka till geparderna.

Vi avslutade vår resa på östkusten, i provinsen KwaZulu Natal. Här känner man att man är i Afrika på riktigt. Både genom naturen och att de vilda djuren börjar visa sig. Vi stannade i den lilla byn St. Lucia. Här lever flodhästar vilt i flodmynningen och på en flodkryssning i solnedgången får vi lära oss mer om det marina livet häromkring. De tre sista nätterna spenderade vi på Thanda Game Reserve. Vi bodde på deras Safari Lodge. När det gäller safari och barn så är det alltid upp till rangern om barnen får följa med eller inte. Våra barn var med på alla sex safariturerna. Vi väckte dem klockan halv fem på morgonen och de var lika spända och nyfikna varje morgon. Barnen pratar fortfarande om när vi satt tysta i jeepen och lyssnade på naturen och hur det knakade inne i bushen. Rangern sade att det var en elefanthjord. Plötsligt kom de, hur många som helst som kom riktigt nära jeepen. Barnen var helt exalterade! Vår höstlovsresa avslutades verkligen på absolut bästa sätt!

/Sofie

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev:Nyheter, restips, erbjudanden i inkorgen?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.