För att fira vårt 20-årsjubileum åkte vi tillsammans med systerbolagen till Victoriafallen i Zimbabwe!

Vi bodde på Nkosi Guest Lodge, ett mysigt litet hotell med fina rum och trevliga, gröna utemiljöer. Här började några av oss dagarna med lite yoga, andra med ett uppfriskande dopp i poolen. Hotellet var vår utgångspunkt under hela resan.

Vårt 20-årsjubuleum började med en guidad vandring runt själva vattenfallen, en häftig och blöt uppvisning av naturens krafter. Med en höjd på över 100 meter och bredd på 1,7 km är det en mäktig syn med allt vatten som forsar över kanten. Här fick vi mycket information om fallen, djurlivet runt omkring och om David Livingstone, den första europén som såg vattenfallet.

Vid vattenfallen ligger bron som förbinder Zimbabwe och Zambia. Över den går både biltrafik och tåg, där bland det berömda tåget Rovos Rail. Vi valde att promenera över bron för en lunch i Zambia. Från bron går det att hoppa bungyjump, eller som några av oss gjorde, att åka zipline från Zambiasidan direkt över till Zimbabwe! En riktig adrenalinkick!

Efter mycket upplevelser varvade vi ner med en flodsafari där vi på en dubbeldäckarbåt gled långsamt nedför Zambezifloden. Här fick vi syn på elefanter, flodhästar och krokodiler samtidigt som vi smuttade på drinkar i solnedgången. Ett väldigt lugnt och behagligt sätt att uppleva dessa imponerande djur på.

Vi rundade av dagen med en middag på Dusty Road Township Experience, en väldigt speciell och häftig restaurang i Victoriafallens största och äldsta kåkstad. Här återvinner dom allting och inget går till spillo, till exempel var vinglasen var gjorda av gamla flaskor och några av sofforna av badkar. På restaurangen värnar man om den zimbabwiska kulturen och lagar all mat på zimbabwiskt vis. Något som genomsyrar hela restaurangen med inredning, dekorationer och framför allt den utsökta maten!

Äventyren fortsatte med en helikoptertur över Victoriafallen och det var först ovanifrån som man riktigt förstod storleken på vattenfallet, det är verkligen enormt! Helikopterturen var verkligen ett minne för livet, speciellt för de som flög helikopter för första gången. Några av oss hade även turen att se några djur från luften!

Vi hann även med lite hotellbesök, ett bra sätt att verkligen veta precis vad vi erbjuder våra kunder. Bland annat fick vi se Victoria Falls Hotel som är ett anrikt, fint hotell som med sina fem stjärnor och placering precis vid kanten ovanför floden är ett populärt boende. Här avnjöt vi hotellets populära afternoon tea. Victoria Falls Hotel är speciellt bra för våra kunder som åker med Rovos Rail eftersom tåget stannar precis intill hotellet!

Safari är ju ett måste när man är i de här delarna av världen, och för många på systerbolagen var detta första gången. I tre jeepar åkte vi ut i nationalparken Zambezi National Park och kom nära bland annat ståtliga giraffer, Zebror som tittade skeptiskt på oss och elefantmammor med sina ungar. Ännu ett minne för livet! Safarin avslutades med gemensam picknic och en sundowner vid flodkanten.

Efter safarin åkte vi gemensamt till den stundande Bomamiddagen. Vid ankomst blev vi alla klädda i chitenge (en sorts sarong) och målade i ansiktet, därefter väntade traditionellt tillagat viltkött på grillen. Restaurangen var delvis öppet i tak så man såg den stjärnfyllda, afrikanska natthimlen. Med mat i överflöd, trummor och dans blev det en riktigt festlig kväll och en perfekt avslutning på vårt 20-årsfirande!

Medan systerbolagen flög hemåt passade vi på Sydafrikaresor på att åka till Botswana, bara en dryg timme från Victoriafallen. Det kan ni läsa mer om här!

Läs mer om Victoriafallen

Liknande inlägg

Senaste inläggen