Golfsafari i Sydafrika
15 dagar

Golfsafari i Sydafrika

fr 40 995 SEK Visa avgångar

Golfsafari i Sydafrikafr 40 995 SEK

Tillsammans med Out Of Bounds Golfresor anordnar vi fem avgångar med golfsafari i Sydafrika, alla med svensktalande guide. De första dagarna tillbringar vi i Kapstaden som anses vara en av världens vackraste städer. Kapstadens magnifika vyer och behagliga klimat gör staden till en av de absolut bästa golfdestinationerna i världen. Här spelar vi golf på Milnerton Golf Course, besöker spännande Godahoppsudden och har även tid till att själva utforska staden. Resan fortsätter ut genom vinlandskapen där vi bor på Pearl Valley Hotel. Pearl Valley Golf Course anses vara en av Sydafrikas absolut bästa banor. Här spelar vi även på De Zalze Golf Club och Somerset West Golf Club/Stellenbosch Golf Club. Utöver golfen så njuter vi av god mat och passar på att prova några av de viner som produceras i området. Slutligen flyger vi österut till zulufolkets KwaZulu-Natal. Här njuter vi av den vackra naturen, stränderna på Dolphin Coast och golf på Zimbali Country Club. Resan avslutas med två dagars spännande safari i en av landets bästa safariparker, Thanda Private Game Reserve.

För er som inte spelar golf men ändå vill följa med er partner på denna spännande resa erbjuder vi 4 000 kr i rabatt och då ingår allt enligt programmet, utom själva golfen.

  • Strosa runt i sagolika Kapstaden och insup dess skönhet
  • Spela golf i världsklass på några av Sydafrikas bästa banor
  • Hänförs av otroligt vackra Godahoppsudden
  • Smaka på fantastiska viner på vingårdarna i Stellenbosch
  • Njut av den vackra stranden på Dolphin Coast
  • Möt savannens konung och de övriga som ingår i "The Big Five"
Visa avgångar

I samarbete med

Program

Programmet är standard för Golfsafari i Sydafrika men vissa avvikelser kan förekomma.
golfsafari-temaresor-till-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Idag reser vi ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning i Istanbul sammanstrålar vi och flyger vidare till Kapstaden med nattflyg.

Middag (flyg) ingår.

kapstaden-sydafrika-golfsafari-temaresor-till-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 2: Kapstaden
På morgonen landar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer som ligger på Table Mountains sluttningar med havet nedanför. När vi landat möter vår guide oss och vi börjar direkt med en kortare stadstur i Kapstaden. Första stoppet är Signal Hill, varifrån vi har en fin utsikt över staden. Rundturen fortsätter med sevärdheter som Houses of Parliament, City Hall, Castle of Good Hope och Slave Lodge. Som avslutning besöker vi de traditionella Malay-kvarteren med sina trånga gränder.

Vi tar oss sedan till vårt fina hotell som är centralt beläget i V & A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna, affärer och småbutikerna. Här har vi tid att vila upp oss efter flygresan. Vi har förmodligen en tidig kväll efter resans ansträngningar. Imorgon börjar äventyret på riktigt!

Frukost (flyg) ingår.

Boende på Radisson RED Cape Town (★★★★).

milnerton-kapstaden-sydafrika-golfsafari-temaresor-till-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Spel på Milnerton Golf Club
På förmiddagen spelar vi vår första golfrunda och det gör vi på populära Milnerton Golf Club. Banan är ganska utsatt för sommarens dominerande vind, den sydvästliga s.k. Cape Doctor. Den ligger vid havet och är välkänd för sin underbara utsikt över Kapstaden med Table Mountain i bakgrunden. De flesta foton ni har sett över berget är tagna just härifrån. En lätt lunch på halfway house ingår.

Till middag rekommenderar vi GOLD Restaurant, en typisk afrikansk restaurang, där man provar 14 olika rätter inspirerade från olika delar av kontinenten. En riktig ”matsafari” med livlig stämning – maten är mycket god och underhållningen väldigt bra! Börja gärna kvällen med en interaktiv trumsession.

Frukost och lätt lunch ingår.

godahoppsudden-sydafrika-golfsafari-temaresor-till-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 4: Godahoppsudden
Idag går resan mot Godahoppsudden, Afrikas sydvästligaste spets. Vi åker den vackra kustvägen via Chapmans Peak till naturreservatet Cape Point på spetsen av udden. Vågar man titta ner för de branta stupen kan man se valar och delfiner. Sista biten ut till Cape Point kör vi slalom mellan babianerna som kantar vägen på jakt efter mat från turisterna. Vid Godahoppsudden ser det ut som Indiska Oceanens varma vatten möts med Atlantens kalla (de möts egentligen ca 200 km söder om Cape Agulhas) och det bildas ibland en lång vit linje ut mot horisonten, magnifikt! Klipporna stupar 300 meter ner, dramatiskt och vackert!

Vi kör vidare till Simons Town där vi äter lunch nere vid stranden. Här ligger en underbar fiskrestaurang och naturligtvis smakar vi klassiska fish & chips. Efter lunch besöker vi Boulders Beach där hundratals pingviner har sina häckningsplatser, otroligt roliga att se. Här går vi in i den lilla angränsande nationalparken. Vi åker sedan tillbaka till Kapstaden dit vi kommer på sen eftermiddagen.

Frukost och lunch på Seaforth Restaurant ingår.

ledig-dag-kapstaden-sydafrika-golfsafari-temaresor-till-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5: Kapstaden
Dagen är ledig för valfria aktiviteter. Varför inte boka en extra golfrunda på någon av Kapstadens vackra golfbanor? Ligg på en av de långa vita stränderna på Atlantsidan och njut av värmen eller fynda på marknaden vid Greenmarket Square som har öppet alla dagar.

Vi rekommendera att ni tar linbanan upp för Table Mountain som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför. Vi föreslår även ett besök på Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse. Här får man möjlighet att se den lilla cell Nelson Mandela satt i.

I den trendiga och fashionabla förorten Camps Bay nere vid havet ligger många fina restauranger, varför inte inta en vällagad middag i närheten av denna halvmåneformade strand?

Frukost ingår.

vinodling-golfsafari-sydafrika-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 6: Kapstaden – Paarl (ca 90 km)
Idag beger vi oss ut på nya äventyr. Dagen börjar med ett besök i en kåkstad där vi får träffa lokalbefolkningen på ett intressant vis och lära oss mer om deras liv. Vi lämnar sedan Kapstaden och kör österut mot de vackra vindistrikten runt Stellenbosch. Här ligger vingårdarna tätt och det finns också gott om golfbanor.

Vi börjar med ett besök på Van Ryns Brandy Distillery för en brandyprovning. Därefter gör vi en kortare stadstur med buss för att lära känna Stellenbosch, som är en vacker gammal universitetsstad med intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style. Staden är promenadvänlig med en mängd gallerior, marknader, restauranger osv. och här får vi några timmar för att strosa runt och äta lunch på egen hand.

Vårt boende i Paarl ligger i vackra omgivningar intill den välkända och mycket uppskattade Pearl Valley Golf Course. Hotellet erbjuder en utomhuspool, tennisbana, fitnesscenter och restaurang. På kvällen äter vi middag på en lokal restaurang i Paarl.

Frukost och middag ingår.

Boende på Pearl Valley Hotel by Mantis (★★★★).

pearl-valley-golfsafari-sydafrika-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 7: Spel på Pearl Valley Golf Course
Vi startar dagen med en golfrunda på Pearl Valley Golf Course. Banan öppnades officiellt i november 2003 och är designad av Jack Nicklaus. Då banan är omgiven av vingårdar och ligger långt ifrån trafiken, så infinner sig lugnet snabbt. Pearl Valley har stått värd för flera Europatourtävlingar sedan starten 2003. En golfbil samt en lätt lunch på halfway house ingår.

Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Frukost, lätt lunch och middag ingår.

stellenbosch-vindruvor-sydafrika-golfsafari-temaresor-till-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 8: Paarl
Efter frukost kör vi ut i det vackra, lummiga landskapet för en dag full av vinupplevelser. Landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar ner mot havet. Morgonen börjar med ett besök på Spice Route, en vingård som erbjuder så mycket mer än bara vinprovning - här kan man även prova choklad, öl och gin. Det finns flera utmärkta restauranger på gården samt mysiga små butiker som säljer alltifrån konst till munblåst glas. Vi kommer göra en gemensam vinprovning samt äta lunch tillsammans och får sedan tid att själva uppleva allt som gården erbjuder.

Eftermiddagen fortsätter med ett besök i den mysiga staden Franschhoek, ”den franska hörnan”. Här har vi möjlighet att strosa runt och bekanta oss med det lilla samhället bland kapholländsk arkitektur, ombonade butiker och inte minst göra ett besök på den delikata choklaterian. Nöjda och glada återvänder vi till hotellet.

Kvällen är fri och vi rekommenderar att ni åker in till Stellenbosch och provar någon av restaurangerna där. Vi kommer gärna med tips och guiden hjälper er att ordna transport.

Frukost och lunch ingår.

de-zaleze-golfestate-sydafrika-golfsafari-temaresor-till-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 9: Spel på De Zalze Golf Club
Vi börjar dagen med en golfrunda på De Zalze Golf Club. De Zalze Golf Estate är ett relativt nytt tillskott till de många golfbanorna i området och kantas av vinrankor, vackra bäckar samt vattendrag och skyddas dessutom från vinden av Stellenbosch-bergen. En lätt lunch på halfway house ingår. Efter avslutad runda vänder vi hemåt och blir avsläppta på hotellet.

Frukost och lätt lunch ingår.

golfboll-golfklubba-golfsafari-sydafrika-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 10: Spel på Somerset West Golf Club/Stellenbosch Golf Club – Kapstaden – Durban – Dolphin Coast (ca 20 km)
Idag spelar vi golf på antingen Somerset West Golf Club eller Stellenbosch Golf Club. En lätt lunch på halfway house ingår.

Somerset West Golf Club har varit träningsläger för många nuvarande och framtida golfstjärnor, bland annat en av Sydafrikas favoritspelare, Trevor Immelman, som lärde sig spela golf här. Banan ligger vackert med de majestätiska Helderberg dalarna runt omkring. De sällsynta vita ekorrarna har de första nio hålen som sitt hem och det är en absolut glädje att spela bland dem.

Stellenbosch Golf Club är beläget vid foten av de majestätiska Helderbergen i utkanten av Stellenbosch. Några av hålen ligger med fantastisk utsikt över vinlandskapen och staden Stellenbosch.

Vi lämnar Kapdistriktet och flyger vidare till Durban som är en av Sydafrikas viktigaste hamnstäder. Härifrån tar vi oss till vår lyxiga resort som ligger norr om Durban på KwaZulu-Natals Dolphin Coast. Resorten håller femstjärnig standard och smälter på ett vackert sätt in i den naturliga omgivande skogen. Här kan ni sitta på verandan och njuta av utsikten. Det finns flera mycket trevliga restauranger, ett utomordentligt spa, två svalkande utomhuspooler och även en beach club.

Frukost, lätt lunch ingår.

Boende på Fairmont Zimbali Resort (★★★★★)Fairmont Zimbali Resort★★★★★Denna resort är belägen cirka 20 km norr om Durbans flygplats med fantastisk utsikt över Indiska Oceanen. Zimbali Resort erbjuder trivs....

euphoria-golf-course-signature-golfresor-till-sydafrika-golfsafari

Dag 11: Spel på Zimbali Country Club
På området finns den välkända golfbanan Zimbali Country Club och vi passar självklart på att spela lite golf. Zimbali är en miljömedveten golfbana och teerna är ofta belägna i knepiga lägen för att kunna undvika miljöstörningar. De första elva hålen tar oss över böljande kullar, som bjuder på magnifika utsikter och under loppet av hål tolv till arton får vi chansen att utforska Zimbalis inhemska skog. En golfbil samt en lätt lunch på halfway house ingår.

Resten av dagen är ledig - slappa vid poolen kanske?

Frukost ingår.

lejon-entabeni-safari-lodge-game-drive-temaresor-golfresor-sydafrika

Dag 12: Dolphin Coast – Thanda Private Game Reserve (ca 225 km)
Idag kör vi ca tre timmar norrut till safariparken Thanda Private Game Reserve. Thandas viltreservat är hela 14 000 hektar stort och ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson. Reservatet anses av många som en av Afrikas bästa privatägda safariparker. Här bor vi i safaritält i kolonialinspirerad stil. Alla tält har ett soldrivet system som gör att det finns varmt vatten och belysning. Förövrigt är campen fri från elektricitet så här får vi en äkta afrikansk safariupplevelse! Lägret är inte inhägnat så det kan mycket väl hända att djuren stryker igenom på natten!

Vi kommer fram lagom till en senare lunch (kallas high tea) och har under eftermiddagen vår första safari. Vi skall ut och spana efter ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning). Guiden berättar om allt vi ser, från smått till stort. Detta är för många en av resans höjdpunkter. Strax innan solnedgången stannar vi till mitt i parken och avnjuter en drink i solnedgången, sedan kör vi vidare med strålkastarna tända. Om vädret tillåter avslutar vi dagen med en välsmakande middag utomhus där vi sitter i en så kallad Boma med gnistrande stjärnor och rytande lejon i fjärran.

Frukost, lunch och middag ingår.

Boende på Thanda Tented Camp (★★★★)Thanda Tented Camp★★★★Thanda Game Reserve är belägen drygt 20 kilometer norr om Hluhluwe i Zululand. Nationalparken som är privatägd har alla Big Five och är....

noshorning-thanda-golfsafari-sydafrika-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 13: Thanda Private Game Reserve
Med soluppgången beger vi oss tidigt ut i parken för safari. Efter safarin återvänder vi till lodgen och har möjlighet att vila upp oss lite och kanske ta ett dopp i poolen. Under dagen kommer en noshörningsexpert som lär oss mer om noshörningar. Vi får bland annat lära oss att skilja på svarta och vita noshörningar samt hur man bestämmer ålder och kön. Experten kommer också att berätta om deras beteenden och hur man jobbar för att bevara noshörningen.

Under eftermiddagen beger vi oss åter ut i det lummiga landskapet för att söka efter fler djur. Det är nu när temperaturen börjar sjunka som djuren vaknar till liv och chansen att få se dem är betydligt bättre än under den heta dagen. Efter safarin åker vi tillbaka till lodgen för att äta en utsökt middag.

Frukost, lunch och middag ingår.

elefant-thanda-golfsafari-sydafrika-golfresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 14: Hemresa
Vi beger oss tidigt ut i parken för en avslutande safari i Thandas viltreservat. När vi återvänder till lodgen njuter vi av den uppdukade frukosten och packar sedan ihop det sista och checkar ut.

Vi avslutar resan på The Oyster Box Hotel i Umhlanga utanför Durban. Här äter vi en avslutande lunch tillsammans på hotellets fina terrass med utsikt över havet. Det bär sedan av med fullpackade resväskor och härliga minnen mot flygplatsen. Nattflyg hem till Sverige.

Förläng gärna resan med några lata dagar på Mauritius. Pris på förfrågan.

Frukost, lunch på The Oyster Box Hotel Ocean Terrace och middag (flyg) ingår.

Dag 15: Hemkomst
Hemkomst till Skandinavien.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Golfsafari i Sydafrika.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
2020-10-1115 dagarLäs program40 995:-Mer infoBoka
2021-01-1015 dagarLäs program40 995:-Mer infoBoka
2021-01-3115 dagarLäs program40 995:-Mer infoBoka
2021-02-2815 dagarLäs program40 995:-Mer infoBoka
2021-03-1415 dagarLäs program40 995:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.