Mitt magiska möte med Maldiverna

Att åka till ett paradis som Maldiverna hade länge varit en av mina högsta resedrömmar. Så kom äntligen dagen då den gick i uppfyllelse! Förväntansfullt satte jag mig på flygplanet som tog mig till huvudön Male. Bilden i mitt huvud om en kritvit sand som möter ett turkosblått hav och vajande palmer skulle jag nu äntligen få uppleva i verkligheten.

När man landar i Male ska man inte förvänta sig att man landar rakt på en ö i paradiset. Malé är väl utbyggt och har flera höghus precis som andra huvudstäder men skillnaden är att där är mycket platt och vatten runt om. Flygplatsen är mycket liten och avstånden i ögruppen mycket stora. Man behöver åka vidare ut mot de mindre öarna antingen med båt eller propellerplan.

Till den ön som jag skulle till behövdes det att flyga sjöflygplan vilket jag aldrig hade gjort. Ett litet plan där det delades ut öronproppar och man såg rakt in i cockpit. Det dönar mycket i ett sjöflygplan, det är ganska trångt och varmt men oj vilken upplevelse. Man flyger över atoller och öar och ser den ena paradisön efter den andra och undrar vilken man själv ska landa vid. Väl framme landar man behagligt glidandes på vattnet och förs smidigt i land. Wow jag är är!

Vattnet, havet, värmen allt förverkligas på en och samma gång. Det är en överväldigande känsla. Bagaget tas om hand och vi fördes till baren för en snabb genomgång av hotellet. En kall välkomstdrink och iskalla handdukar delas ut för en svalkande och uppfiskande känsla i den tropiska värmen. Jag blev eskorterad till min bungalow som låg precis på stranden vid havet. Ett turkosblått Stilla hav möter en kritvit strand precis utanför dörren, är detta verkligen sant? Det kan inte bli mer paradis. Jag kunde inte vänta att ta ett dopp i det blå. Jag fattade min snorkel och cyklop och hoppade i och blev otroligt fascinerad över livet under ytan här. Jag delade min upplevelse om otroliga färger bland korallreven med färgglada fiskar och spanade efter stora havssköldpaddor.

Vattnet var så varmt i havet att det nästan brände till lite på min redan solbrända kropp. Första mötet med en liten revhaj vid strandkanten gjorde livet mer skrämmande än spännande. Jag är ju inte van vid att ha haj så nära inpå mig. En vänlig granne som var där för att dyka lugnade mig och förklarade att den hajen inte är farlig så det var bara att börja bekanta sig med sina nya upplevelser i havet. Hotellet erbjöd många aktiviteter från dykning, snorkling, golf, tennis, spa och vattenaktiviteter. Många av dessa ingick i hotellets service så vi passade på att prova en hel del. Men mestadels spenderades dagarna i en solstol med en bra bok med härliga bad i det vackra havet. Ett härligt avslut på min fantastiska resa var turen på havet i solnedgången. När solen nästan åkt ner i horisonten börjar några nyfikna delfiner leka runt båten. Detta blev ett helt magiskt möte och något jag aldrig kommer att glömma!

/Sofie

Förslag på resor till Maldiverna

Liknande inlägg

Senaste inläggen