Familjeresa Sydafrika
Familjeresa Sydafrika. En resa för alla åldrar

Familjeresa i Sydafrika

Detta är en resa anpassad till skolloven, perfekt för familjer och generationsresenärer. Upplev vackra Kapstaden och spännande safari tillsammans med er guide som håller i allt, ger service och skapar trivsel. Välkomna!

Resan börjar med fyra nätter i Kapstaden, en av världens vackraste städer. Kapstaden har fantastiskt mycket att erbjuda, här har vi några lediga dagar för att upptäcka staden på egen hand. Vi bor centralt med gångavstånd till shopping, restauranger, Waterfront och färgstarka Long Street.

Vi flyger vidare upp till Johannesburg och åker till Pilanesberg nationalpark. Parken ligger endast tre timmar från Johannesburg. Här bor vi på Kwa Maritane Bush Lodge, det ingår helpension och vi kommer att uppleva riktigt spännande safari med chans att se The Big Five.

När vill du resa?

(Engelsktalande guide, omvänt program)

32 900 kr

(Engelsktalande guide)

33 500 kr

25 dec 2022
9 jan 2023
Dag för dag
sön 25 dec

Avresa

Avresa från Skandinavien till Istanbul där vi sammanstrålar och flyger söderut till Johannesburg med nattflyg.

Middag (flyg) ingår.
mån 26 dec

Johannesburg – Soweto – Emalahleni

På flygplatsen i Johannesburg väntar vår guide på oss och vårt äventyr tillsammans börjar! Vi startar med ett besök i den välkända kåkstaden Soweto. Turen ordnas i samarbete med en lokalarrangör och på så vis stödjer vi Sowetos befolkning och entreprenörer. Under turen kommer vi gå runt med en lokalguide som bor i kåkstaden. Vi kommer se hur många sydafrikaner lever idag, samt lära oss mer om landets historia och utveckling. Har vi tur så blir det en spontan fotbollsmatch mot de lokala barnen! Till lunch grillar vi på sydafrikanskt vis, så kallad braai. Oavsett fotbollsresultat fortsätter vi sedan till vårt boende i Emalahleni, ca två timmar från Soweto. Efter en gemensam middag har vi förmodligen en tidig kväll efter resans ansträngningar

Boende på Big Five Guest House

 ().
Frukost (flyg), lunch och middag ingår.
Körsträcka ca 125 km.
tis 27 dec

Emalahleni – Mpumalanga – Panorama Route

Hoppas alla har sovit bra för idag har vi massor att se! Till lunch får vi möjlighet att äta pannkakor fyllda med allt möjligt gott – glass, grädde, kolasås, sylt, choklad och mycket mer! Det finns även mer vuxna alternativ till mamma och pappa!

Mpumalanga består av ett mycket vackert landskap med berg, dalar och djupa raviner. Vi kommer att besöka utsiktsplatsen Wonder View med klippor som stupar 1730 m vertikalt ner, de grytformade formationerna vid Bourkes Luck Potholes och de spetsiga bergstopparna vid Three Rondavels.

Vi fortsätter sedan till vårt hotell för incheckning. Hotellet erbjuder en utomhuspool, restaurang, bar och tillgång till Wi-Fi i de allmänna utrymmena.

Boende på Moholoholo Ya Mati

 ().
Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 425 km.
ons 28 dec

Mpumalanga

Idag har ni en härlig ledig dag för att plaska i poolen eller bara ta det lugnt. Området erbjuder många spännande aktiviteter, som exempelvis Moholoholo Rehab Center, Graskop Gorge Lift, Chimp Eden, Sodwala Caves, Canopy Tour, Zipline, Tree-Top Challenge samt Quad Biking.

Frukost och middag ingår.
tor 29 dec

Mpumalanga – Nkambeni Tented Lodge

Idag beger vi oss till Nkambeni Tented Lodge, som ligger inne i Krugerparken. Idén med denna camp är att bevara vildmarken och djurlivet som det är och för att undvika att göra för stor påverkan på naturen står våra bungalows på träpålar ovanför marken, byggda i trä och utformade som tält med kraftigt tyg. Inuti dessa finner vi badrum med dusch, både inomhus och utomhus. Samtliga bungalows är utrustade med luftkonditionering och har även en privat veranda.

Från poolbaren kan vi sitta och titta ut över bushen för att se de vilda djuren som traskar förbi campen. Dagen avslutas med en välsmakande middag i campens restaurang.

Boende på Nkambeni Tented Lodge

 ().
Frukost och middag ingår.
Körsträcka ca 30 km.
fre 30 dec

Kruger National Park

Vi stiger upp samtidigt som solen för att äta frukost innan vi ger oss iväg på en sex timmars safari i det lummiga landskapet i Krugerparken. Vi färdas i öppna Landrovers tillsammans med kunniga guider och letar efter allt från små djur till ”The Big Five” (lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel).

Med mängder av safaribilder och spännande upplevelser återkommer vi till lodgen och har sedan tid för att vila upp oss och kanske ta ett dopp i poolen innan vi äter en härlig middag tillsammans.

Frukost och middag ingår.
lör 31 dec

Nkambeni Tented Lodge

Vi har idag en helt ledig dag med möjlighet att boka till fler safariupplevelser. Lodgen erbjuder både morgon- och kvällssafari (när temperaturen är lägre och chansen att få se djuren är betydligt bättre än under den heta dagen), heldagssafari samt flodsafari, vandringssafari (bush walk med beväpnad guide), m.m. Vi firar in det nya året i bushen!

Frukost och middag ingår.
sön 1 jan

Nkambeni Tented Lodge – eSwatini

Efter en välsmakande frukost fortsätter vi vidare till det lilla kungadömet eSwatini, ett vackert bergigt land helt omringat av Sydafrika. Det finns en regel, om någon vinkar skall man vinka tillbaka! När vi kommer fram startar vi med ett besök på eSwatinimarknaden. Här finns det möjlighet att äta lunch och köpa billig kuriosa och presenter att ta med sig hem till släkt och vänner.

På eftermiddagen besöker vi Mantenga Cultural Village, ett levande museum där vi får uppleva eSwatinifolkets kultur på nära håll och se hur befolkningen levde på 1850-talet. Här får vi en guidad tur med en engelsktalande guide. Vi avslutar turen med en uppvisning av traditionell dans. Vårt hotell ligger utanför huvudstaden Mbabane, ovanför Ezulwini Valley, med en vacker utsikt över bergen och dalen nedanför.

Boende på Mountain Inn

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 255 km.
mån 2 jan

eSwatini – St. Lucia

Vi lämnar idag eSwatini och kör nu in i Sydafrika på nytt till provinsen KwaZulu-Natal. Zulu-folket som bor här är kända för sin stolthet och lever fortfarande mycket efter gamla traditioner.

Sydafrikaresor sponsrar skolprojektet Star for Life och för varje resenär skänker vi 100 kr. Tyvärr är skolan stängd för sommarlov men vi får möjlighet att gå omkring i byn runt skolan för att se hur folk bor och lever i området. Under rundvandringen berättar vår kunniga guide om Star For Life projektet, folkets traditioner och den spännande zulukulturen på ett mycket interaktivt och intressant vis. Detta är så långt från turiststråket man kan komma.

Vi fortsätter sedan söderut till St. Lucia som är en UNESCO-skyddad liten stad i en marin nationalpark vid Indiska oceanen. Vi kommer fram på eftermiddagen och checkar in på vårt hotell där vi bor två nätter för att njuta av det tropiska klimatet. Hotellet ligger på strandbanken till St. Lucias reservat med utsikt över floden och här kan vi njuta av solnedgången från terrassen. Det finns en utomhuspool som ofta besöks av flodhästar.

Här kan ni strosa runt i den mysiga staden eller sitta en stund i solen vid den stora poolen. Det finns många kaféer och restauranger i St. Lucia där ni kan äta.

Boende på Elephant Lake Hotel

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 325 km.
tis 3 jan

St. Lucia

Ledig dag till diverse aktiviteter. Ni kan sola & bada på St. Lucias vackra strand eller boka någon av de många aktiviteterna som finns att välja mellan. Vi rekommenderar en heldagsutflykt till Cape Vidal, udden i den marina nationalparken iSimangaliso Wetland Park. Det är ca tre mil ut till udden och på vägen kan ni se antiloper, giraffer och en mängd andra djur. På udden kan ni sedan njuta av de enorma milslånga orörda sandstränderna och en picknicklunch. Här finns det möjlighet att bada och ev. snorkla.

På seneftermiddagen samlas vi för att åka på en två timmars flodkryssning i solnedgången. Floden är full av krokodiler, flodhästar och en mängd fågelarter.

Frukost ingår.
ons 4 jan

St. Lucia – Durban – Kapstaden

Idag kör vi till Durbans flygplats och flyger vidare till Kapstaden. Här börjar vi med en kort stadstur i buss för att få en överblick över staden, för att sedan checka in på vårt hotell som ligger mitt i Kapstadens Waterfront med hundratals av restauranger och affärer inom gångavstånd.

Boende på Radisson RED Cape Town

 ().
Frukost ingår.
Körsträcka ca 215 km.
tor 5 jan - lör 7 jan

Kapstaden

Vi har nu några lediga dagar i en stad som har fantastiskt mycket att erbjuda. Kapstaden är en av världens vackraste städer med Table Mountain i bakgrunden och havet nedanför.

Ta den 360 graders roterande linbanan upp för det mäktiga Table Mountain som sträcker sig 1000 meter över havet för att få en fantastisk panoramabild av staden. Ni vill självklart inte missa att besöka Nelson Mandelas cell på Robben Island, ön där han satt fängslad i 18 av sina totalt 27 år i fängelse.

Frukost ingår.
sön 8 jan

Hemresa

Idag har vi sista chansen till shopping innan vi på sen eftermiddag tar oss till flygplatsen med fullpackade resväskor. Vi flyger sedan med nattflyg hem till Sverige.

Förläng gärna din rundresa med exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller några dagar med sol och avkoppling på Mauritius. Läs mer om våra förlängningar här!

Frukost och middag (flyg) ingår.
mån 9 jan

Hemkomst

Hemkomst till Skandinavien.

Prisdetaljer

Priset inkluderar

 • Flyg t/r Skandinavien – Sydafrika.
 • Flyg Durban – Kapstaden.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
 • 1 övernattning i Emalahleni med halvpension.
 • 2 övernattningar i Mpumalanga med halvpension.
 • 3 övernattningar på Nkambeni Tented Lodge vid Krugerparken med halvpension.
 • 1 övernattning i eSwatini med frukost.
 • 2 övernattningar i St. Lucia med frukost.
 • 4 övernattningar i Kapstaden med frukost.
 • Engelsktalande auktoriserad guide under hela resan förutom under de lediga dagarna i Kapstaden.
 • Sowetotur med inträden och specialutbildad guide.
 • Välkomstlunch i kåkstaden Soweto.
 • Inträde till Bourkes Potholes och Three Rondawels.
 • 1 sex timmars safari i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Krugerparken.
 • Besök på eSwatinimarknad.
 • Kulturell upplevelse på Mantenga Cultural Village i eSwatini.
 • Besök i en lokalby i anslutning till en Star for Life skola i KwaZulu-Natal.
 • Flodkryssning i St. Lucia.
 • Kort stadsrundtur i buss i Kapstaden.
 • Transport från hotellet i Kapstaden till flygplatsen.
 • Dricks till portier, hotellpersonal och till busschaufförer (inte Kapstaden vid hemresa).
 • Dricks på utflykterna.
 • Dricks till guide.

I priset ingår inte

 • Extra aktiviteter (med engelsktalande guide).
 • Eventuellt enkelrumstillägg, 5 100 kr/person.

Anmälan

En anmälningsavgift på 3 000 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan bli fullbokad snabbt och vi förbehåller oss att då inte acceptera några vidare anmälningar.

Minimum 14 personer, maximum 30 personer. Vid för få anmälningar kan resan ställas in.

Med reservation för ändringar i pris, program och gruppens storlek.

Barnpriserna är baserade på att 1-2 barn under 12 år delar ett familjerum med två betalande vuxna. Priserna kan eventuellt ändras beroende på tillgång på familjerum. Kontakta oss för exakta priser och boendeförslag utifrån er familj.

Karta

Vissa avgångar kan ha andra boende eller andra avvikelser än vad som visas på kartan.

Tillval

Vi erbjuder extra aktiviteter med lokala arrangörer med engelsktalande guide. Hämtning och lämning vid hotellet ingår oftast, annars kostar transfer t/r ca 150 ZAR per person beroende på hur många som anmäler sig. Aktiviteterna bokas och betalas kontant med er guide på plats, om inget annat anges nedan. Observera att det finns aktiviteter som har åldersgräns. Dricks tillkommer på plats.

Förlängningar

Efter att ha varit på våra rundresor är man fullmatad med nya, härliga och spännande intryck. Som ett resultat av detta passar många på att förlänga sin resa för att få tid att koppla av och smälta alla upplevelser. Möjligheterna är oändliga men här har vi valt att presentera några av våra mest populära varianter.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Sofie

Resespecialist

Resans längd:
16 dagar
Pris:
29 400 kr

per person

Barnpris:
24 900 kr

per barn

I resan ingår
 • Flyg
 • Boende
 • Måltider
 • Guide
Skicka bokningsförfrågan