Garden Route och Knysna, nya upplevelser vid varje krön

I hjärtat av Garden Route i södra Sydafrika, mellan Kapstaden och Port Elizabeth ligger Knysna och förtrollar sina besökare. Detta är en större ort i jämförelse med övriga byar längs med Garden Route och lockar med många restauranger, trevliga affärer och flertalet mindre personliga pensionat. Bebyggelsen är något splittrad och utspridd över ett område som präglas av vattendrag, öar och skogsstråk. För att anpassa sig till naturen är därför Knysna indelad i ett flertal delområden. Är du en ostronfantast är detta den perfekta staden att besöka, Knysna är nämligen mest känd för sina ostron då de odlas på Garden Route. Tidigare var detta Afrikas största ostronodling som skeppade ostron till alla världens hörn. Själva staden ligger vid en lagun men inte långt därifrån ligger flera fantastiska stränder, utmärkta att ta sig ett uppfriskande dopp eller ägna sig åt vattensporter. Det är populärt att spendera några nätter här och ha det som utgångspunkt för att upptäcka landskapet runtomkring.

Tycker ni om att aktivera er så finns det bra möjligheter här. Här finns många golfbanor i området vilket gör detta till ett populärt ställe för golfare. Förutom att spela golf kan ni även vandra själv eller med en guide, åka på fisketur eller hyra cyklar. Ta båten över Knysna- lagunen till Featherbed Nature Reserve där ni möts av en jeep som tar er upp till toppen av nationalparken. Njut av den magiska utsikten samtidigt som guiden berättar om reservatets historia, flora och fauna.  För att skydda reservatet får endast ett begränsat antal besökare åka hit och besök är endast tillåtna i sällskap av reservatets guider. För den som vill går det bra att ta en längre promenad rakt ut i den makalösa naturparken. Avnjut sedan en god lunch under de stora Milkwood träden innan det är dags att ta båten tillbaka.

En annan populär aktivitet är att besöka Knysna Friday Market. Det har öppet varje fredag från oktober till april. Här ni hittar lokal mat och dryck, afrikanska hantverk och live musik. Knysna är även känd för sina många festivaler, nästan alltid är det något extra kul på gång här. Vill ni uppleva lokalbefolkningen och deras semesterort kör ni österut till Plettenberg Bay. Här är det väldigt många sydafrikaner som har sina sommarhus. Under somrarna är det fullt med folk på stranden då det finns väldigt mycket aktiviteter här som vollybollturneringar, fester och andra pulshöjande events. Vill ni istället njuta av lugnet och lite färre besökare föreslår vi att ni kör västerut till Buffalo Bay. Här finns en liten affär och en glassbar med en nästan orörd sandstrand som är cirka sex kilometer lång. Glöm inte att kontrollera strömmarna i vattnet innan ni ska bada!

Förslag på resor till Boulders Beach

Liknande inlägg

Senaste inläggen