Förläng med Victoriafallen

Upplev de magnifika Victoriafallen på nära håll

Vem har inte drömt om att uppleva Victoriafallen? I samband med er rundresa kan ni passa på att förlänga med några dagar i Zimbabwe och njuta av den spektakulära utsikten över de världsberömda vattenfallen som räknas till en av världens sju naturunderverk!

Istället för att flyga hem med resten av gruppen efter avslutad rundresa så stannar ni kvar på ett hotel för natten. Efter en tidig frukost får ni en transfer till flygplatsen och ni flyger till Victoriafallen i Zimbabwe. Se till att få sitta på höger sida av flyget, då får ni vid klart väder en fin utsikt över vattensprayen från vattenfallen när ni närmar er Victoriafallen.

Ni blir hämtade av en engelsktalande lokalguide som kör er de ca 12 km in till stan och direkt till ett av Victoriafallens fina hotell. Vi erbjuder hotell i tre olika prisklasser – välj mellan 3, 4 eller 5 stjärnigt hotell. Nu väntar några spännande, upplevelsefyllda dagar.

Vad sägs om en två timmars kryssning i solnedgången på Zambezifloden (”The Mighty”). Zambezi är full av krokodiler, flodhästar, elefanter och en mängd fågelarter. Det är en mysig tur där ni får se dessa djur på riktigt nära håll. Under tiden äter och dricker ni lite gott.

På morgonen, efter en läcker frukost, blir ni hämtade av er guide som tar er till nationalparken. Ni går en rundtur på ca 1,5 timmar genom regnskogen och de olika utsiktsplatserna. Härifrån har ni den bästa utsikten över vattenfallen som är hela 1700 meter breda och räknas till en av världens sju naturunderverk! Guiden berättar om hur vattenfallen har formats, hur det var under kolonialtiden och hur det gick till när Doktor Livingstone upptäckte fallen och gav dem sitt namn efter sin älskade monark. Ta med kamera och regnrock, det är konstant fuktigt i luften från den enorma vattensprayen som stiger flera kilometer upp i luften och faller som små regndroppar ner över landskapet och gör området runt ikring väldigt grönt och lummigt. Fascinerande!

För den som inte fått nog av upplevelser erbjuder vi dessutom en helikopterturer över vattenfallen, elefantridning, microlight flygningar, världens vågligaste bungy jump från bron som förbinder Zimbabwe och Zambia och en hel del andra rafflande aktiviteter. Alternativt tar man en promenad genom den lokala marknaden eller ligger vid poolen och tar det lugnt de sista dagarna.

Ett tips inför resans sista middag är att prova en sexrätters avsmakningsmeny på Victoriafallens mest anrika hotell, The Victoria Falls Hotel. Här har engelska monarker och kändisar från hela världen ätit och bott. The Livinstone Room är hotellets ”fine dining” restaurang och något finare klädsel är nödvändig. Är inte detta det perfekta avslutet på en rundresa, så säg.

  • Prenumerera på vårt nyhetsbrev:Nyheter, restips, erbjudanden i inkorgen?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.