Missa inte tillfället till en annorlunda och härlig cykelupplevelse. Många av Seychellernas paradisöar passar utmärkt att uppleva från sadeln. Du kan hyra cykel via ditt boende, eller så tipsar boendet om en uthyrare. Cyklarna är av varierad standard och här cyklar du på vänster sida.

Den absolut bästa ön att ta sig runt med cykel på är härliga La Digue. Här finns ytterst sparsamt med bilar eller andra motorfordon, så här är du som cyklist nästan ensam på vägen. Ön är både lagom kuperad och lagom stor med sina ca 5 x 3 km. Och fungerar för de flesta att bekvämt cykla omkring på.

Det är en alldeles speciell upplevelse att i princip inte nås av något motorljud alls. Och bara det gör en cykeltur här unik. Du omsluts av de fantastiskt lummiga och gröna omgivningarna, får höra flera fåglar och kanske någon hund på din tur på ön. Här regerar lugnet och stillsamheten och avkopplingen blir total. Du kan upptäcka ön via cykelsadeln, och samtidigt ta dig till en härlig strand en bit bort.

Vi föreslår en cykeltur mot de nordöstra delarna av ön för att beundra de majestätiska klipporna längs havet. Men du kan även välja att parkera cykeln här och ta en promenad bland klipporna. Blicka ut över det oändliga havet och de ännu mindre öarna, Felicite och Marianne en bit bort.

En annan dag kan du cykla söderut. Upplev någon av de vackra stränderna Anse Union i sydväst. Eller den kända Grand Anse i sydost, där de vackra klipporna omger stranden. Men du kan ta dig vidare och fortsätta äventyret även till fots, bland dessa gigantiska och vackra stenbumlingar. Ta gärna med något att äta på cykelturen för en trivsam picknic. Ooch se till att inte ha någon tid att passa mer än solens nedgång och innan din middag på kvällen.

Att ha ännu en fantastisk strand på Seychellerna som sitt mål på cykelturen, det är en del av upplevelsen här. Har du turen att även stöta på en vild sköldpadda, då är det bara att gratulera. Lycka till!

Liknande inlägg

Senaste inläggen