Star for Life är organisation som arbetar med skolungdomar i bland annat södra Afrika. Genom ett unikt utbildningsprogram stärker deras coacher elevernas självkänsla och motiverar dem att satsa på sin utbildning och fatta kloka livsbeslut. På så vis kan de lättare bygga sig en bättre framtid och som vuxna bidra till ett mer jämlikt, rättvist och hållbart samhälle.

Star for Life finns i dag i 120 skolor i Sydafrika och Namibia, och hittills har drygt 450 000 elever tagit del av Star for Life-metodiken.

I år var det äntligen dags för Star for Lifes partnerresa. Tre år har gått sedan förra resan genomfördes 2019. Många sponsorer, partners och gäster har velat komma ner och se utvecklingen på skolorna som Star for Life arbetar med och även besöka de skolor som de själva stöttar.

Under veckan fick vi vara med om en workshop, föreläsningar, besöka primary schools och High schools och tog första spadtaget för att bygga ett barnhem. Vi är även så stolta att ännu en gång få vara med och inviga en ny och alltid lika viktig Star for Life-skola, Mavuso High school, som familjen Kjellberg stöttar.

Veckan vävdes ihop med sång och dans från Triple & Touch (Ken Wennerholm och Göran Rudbo), Star Choire, Magnus Spångberg och John Lundvik. Gästerna fick även ett smakprov på en ny musikal som Fredrik Jerlov och Jimmy Lagnefors skrivit tillsammans. Denna musikal handlar om Nelson Mandelas liv och heter ”Madiba” och förhoppningen är att denna musikal ska spelas i Sverige i framtiden.

För varje resenär som åker med oss skänker vi oavkortat 100 kronor till Star for Lifes verksamhet. På så vis hjälper vi, tillsammans med er resenärer, en skolelev till utbildning inom Star for Lifes program i ett helt år!

/Sofie

Liknande inlägg

Senaste inläggen