Cecilias sagolika resa till Seychellerna

En känsla av välbefinnande infann sig och en förnimmelse av den härliga semester som väntade med palmkantade och nästintill obefolkade stränder.  Det är en speciell lyckokänsla och även ett uns av overklighet, när jag äntligen får angöra en plats som jag läst och drömt om sedan länge, Seychellerna!

Morgonen är tidig, men luften redan varm och fuktig, då jag snörar på mig skorna för en löp- och upptäckarrunda på Praslin. Av fågelkvittret att döma, har det varit en händelserik kväll och natt. Trafiken är i princip obefintlig, vilket är skönt då vägrenar saknas och det ofta är branta vägkanter. Jag tar mig norrut på vägen längs havet. Det är lugnt och tyst, vattnets kluckande och den svaga vinden bryts bara kort av en morgonpigg hunds hälsning när jag passerar. Det känns som att springa i en enorm park med havet som ständig följeslagare. Grönskan är slående och de ståtliga granitklipporna på stränderna är precis så vackra och välslipade av tidens gång, som jag bara sett på bild tidigare. Jag andas in den härligt klorofyllstinna morgonluften, som känns lika hälsosam som den frodiga grönskan runtom.

Det är bitvis rejält backigt, och nyfiken som jag är, tar jag mig förbi varje krök och krön, för att se vad som uppenbarar sig vidare. Vackra och till synes orörda stränder längs vägen, får mig att känna sådan tacksamhet, över att just jag har möjlighet att uppleva detta paradis på jorden. Med enbart dryga 300 000 besökare på årsbasis, är det ett högst begränsat antal som besöker öarna. Jag känner mig utvald! När jag når den brantaste uppförsbacken övertygar jag mig själv att vända. Jag har redan beslutat mig för att jag måste ta med familjen på denna tur och vidare längs vägen, fast då på cykel.

Någon lokalbuss och enstaka bil passerar och jag gör flera korta fotostopp på väg tillbaka till vårt boende, Le Domaine de La Reserve. Hotellet ligger storslaget i en alldeles egen bukt, med den fantastiskt lummiga och vackra grönskan omkring och en enorm granitklippa som storslaget tornar upp bakom. Utsikten över det turkosblå skiftande havet och öarna runtom är hänförande, vi har definitivt bara börjat resan i vårt paradis!

/Cecilia

Liknande inlägg

Senaste inläggen