Någonting för alla åldrar

Att resa med barn i Sydafrika är enkelt och lärorikt. Det finns mycket att göra som passar både vuxna och barn och ni kan alla njuta av vad detta fantastiska land har att erbjuda. Ni kan välja att ta er runt med egen hyrbil vilket ger er möjligheten att själva bestämma tempot. Det ger er friheten att stanna när ni vill och lägga upp dagarna så som ni önskar. Det är samtidigt inga problem att åka taxi, Uber eller att boka till transfers och bli skjutsade omkring där det föredras.

Det är smidigt att köra på vägarna i Sydafrika och det finns mycket att se på er resa, både för vuxna och barn. Sydafrikanerna är vänliga och barnkära och ni blir alltid mötta med ett leende. Många boende är barnvänliga och erbjuder det lilla extra till er som barnfamilj. Det är ni som familj som bestämmer tempot. Vill ni vara kulturella och fylla dagarna med upplevelser finns det mycket att välja på i landet. Res ner till Godahoppsudden i sydligaste Sydafrika som är en jättetrevlig tur för både vuxna och barn. Passa på att hälsa på pingvinerna, stanna på fina stränder och njut av naturen. Taffelberget i Kapstaden och linbanan upp är också något som passar alla. Kanske vill ni visa barnen en annan del av världen och besöker någon av kåkstäderna. Vindistrikten erbjuder mycket för hela familjen. Det kanske förvånar vissa men medan de vuxna avsmakar viner får barnen gärna prova olika juicer. Allt ligger i väldigt vackra miljöer med fina trädgårdar och mycket gröna ytor för barnen att springa omkring på, helt utan trafik. Många vingårdar har dessutom lekplatser och annat kul. Bor man över på hotell erbjuder dessa ofta olika aktiviteter för barnen såsom lära sig mer om odling, laga mat eller kanske prova på något lokalt hantverk.

Landets östkust erbjuder många fina stränder och roliga naturupplevelser. För att inte tala om safari. Flera parker tar hänsyn till barnen och är mycket flexibla när det kommer till safariturerna. Som familj väljer man själv upplägget för dagen och kan njuta av poolhäng, vällagade middagar, sol och värme i väntan på nästa spännande safaritur.

Om ni istället föredrar att åka runt i buss och upptäcka Sydafrika rekommenderar vi vår rundresa ”Familjeresa i Sydafrika”. Då reser ni tillsammans med andra familjer och får uppleva mycket tillsammans med er svensktalande guide som är med under hela resan.

Liknande inlägg

Senaste inläggen