Hej Martina!

På det hela taget har resan varit fantastisk. Naturen och havet är bara helt fantastiskt. Vänliga människor överallt och rent och välskött. Er samarbetspartner, Creole, har fungerat kanon. Vi har blivit mötta vid varje flytt och de har hållit tider, i de flesta fall blev vi hämtade långt innan avtalad tid.

Vid varje byte av ö så har vi fått en personlig kontaktperson som vi håller kontakten med via WhatsApp. Vi använde dem för att hyra bil och fixa lite bokningar och det var mycket smidigt. Deras respons var grymt snabb och även på kvällarna vände dom frågor inom ett par minuter.

Att resa under pandemin är lite speciellt men på plats kände vi oss trygga, alla bar masker, även utomhus och var väldigt disciplinerade med avstånd. I vissa situationer som i butiker kunde det bli lite trångt men man fick anpassa när man handlar.

Alla tre öarna har sin egna karaktär. Mahe som vi började på var en bra inkörsport. Lägenheten var stor och ganska nybyggd. Den tillhörde ett hotell som kanske passerat bäst före datum men vi var inte där så mycket. Stranden nedanför hotellet var inget vidare då det var rev direkt vid vattnet och man kunde bara bada vid högvatten. Vi förstod direkt att vi behöver ta oss till andra stränder och tog lokalbussen dagen efter till en fin strand. Vi insåg att vi behöver hyra bil för att se det vi ville och kontaktade Creole som ordnade en bil till dagen efter. Detta var kanon och öppnade upp hela ön för oss. Vi betade av flera underbara stränder och utforskade berg och natur. Att köra på ön var helt ok. Visst var det vänstertrafik men det var ingen hets och man var väldigt hjälpsam i trafiken. Inget tutande och stressande. En del bergspass kan vara lite spännande men det funkade bra. Vi stannade till i huvudstaden men det kan man lika gärna hoppa över och vi körde vidare efter en timme.

När vi tog oss till Praslin så kördes vi till nästa boende. L’Hirondelle på östsidan. Detta blev vårt favoritboende. Vi hade dubbla lägenheter med en enorm gemensam balkong med stranden precis framför oss. Hotellet drevs av ett europeiskt par och med en trevlig personal. Det var personligt och lugnt. Frukosten tillagades av personalen i vårt eget kök i lägenheten och det var superbra. Personalen hjälpte oss med tips och även om stranden vid hotellet var kanon så bestämde vi oss för att hyra bil här åxå i ett par dagar. Vi tog oss upp till stranden Anse Lazio som var helt fantastisk. Det var enda stranden vi besökte två gånger. Här var klart vatten, fin sand och vacker natur. Snorklingen var fantastisk och vi såg manta, havssköldpaddor, muräna och massor med tropisk fisk. Sista heldagen chartrade vi en egen båt som tog oss till ön Curieuse för att se landsköldpaddor i det fria samt snorkling på rev och bad. Denna ön var lite mer laid back och byn vi bodde i var liten och helt fokuserad på turism. Stranden nedanför huset hade strandflugor och några av oss blev rejält bitna och det är det enda tråkiga som hände oss under resan.

Sista ön La Digue var vår favorit bland öarna. Skön stämning, lite karibiskt i stil och kultur. Vi fick en uppgradering på hotellet och bodde inte på hotellet utan i en av fyra bungalows nere  i L’Union parken. Vi fick buss transfer vid frukost/middag. Vid första ankomsten kändes som vi bodde väldigt off men sen insåg vi hur skönt det var att bo själva med en stor trädgård då det bodde mycket ryssar, med allt det för med sig, på hotellet och runt det. Dessutom hade vi den fina stranden Anse Source D’Argent på promenadavstånd. På denna ön blev det cyklar istället för bil. Vi cyklade in till hamnen samt upp på norra sidan och kollade. Vi hade lite strul med PCR test då vi saknade svar för 2 av oss men efter ett par timmars jagande så löste det sig. Det var lång kö för att ta testen även om man bokat. Egentligen hade vi inte behövt PCR då det finns en specialregel med dansk transfer för skåningar men vi vågade inte chansa och det var bra för vid incheckning så krävde dom PCR på flygbolaget. PCR är dyrt och ett tips är att man bokar det när man gör sin Travel Authorization innan avresa. När man fyllt i den så får man ett erbjudande om att förboka och köpa PCR till 70% rabatt.

Sammanfattningsvis så har allt fungerat kanon. Vi är hemma med massor av fina minnen och bilder. Er flexibilitet under pandemin har varit kanon och mycket uppskattad då vi förstår hur ni fått kämpa under pandemin.

Tack för er hjälp!

/Familjen Persson,
december 2021

Liknande inlägg

Senaste inläggen