Hej Martina!

Jag har sett att du har varit på resande fot nyligen. Hoppas det gav ny inspiration, för rätt vad det är slår jag dig en signal för att spåna på ett reseupplägg.

Fick mig att reflektera över vår resa förra året. Boendet i Constantia var mycket trevligt. Fint rum, bra frukost och väldigt hjälpsam och gullig personal. Extra plus för en tjej som var ung och tipsade oss om Airalo. Du kanske redan använder dig av den när du reser, men för oss var det nytt. Det underlättade oerhört att kunna ringa och surfa till en låg kostnad. Vi gillade både boendet och själva Constantia med närheten till alla vackra vingårdar och trevliga restauranger. Det blev mycket Uber-åkande i Constantia.

Kagga Kamma var en rolig upplevelse, men inget vi skulle åka tillbaka till. Otroligt vackert och flera bra utflykter, men att åka på ”safari” var nästan lite krystat eftersom djurlivet var väldigt sparsmakat. Några fåglar i fjärran. Desto fler elefantmöss, men de fanns på terrassen vid rummet. Behållningen var alla trevliga gäster. Det blir ju lite speciell känsla mellan gästerna när man vet att alla gör samma saker och bor på samma ställe. Maten var ok, men servicen lite att putsa på. Som ett exempel behövde man redan på morgonen bestämma vilken tid och vad man ville äta till middag och ändå var väntetiderna väldigt långa. Men det förenade gästerna. Vägen till Kagga Kamma var dessutom väldigt dålig på sina håll och även om vi inte var ensamma om att ha kört en vanlig bil hade det varit betydligt mindre nervöst och mer bekvämt att ha haft en hög bil. Jag återkopplade efter vår resa även till Cecilia att det inte var optimalt att lägga Kagga Kamma direkt innan Grootbos eftersom resan däremellan tog väldigt lång tid även om den var oerhört vacker. Jag hade gärna haft en övernattning mellan Kagga Kamma och Grootbos. Så här i efterhand hade vi velat maxa vår tid och upplevelse på Grootbos – av flera skäl.

Strandloper var lika bra en andra gång (vi fick t.o.m. exakt samma rum) och Grootbos var helt fantastiskt. Vår bästa utflykt (någonsin?) var att cykla fatbikes på sanddynerna nedanför Grootbos. Dessutom var det kul att återse vårt boende i Tulbagh, Rijk’s Wine Estate, eftersom vi fick tips om att stanna där för lunch på vägen upp till Kagga Kamma. Hela trädgården var omgjord och de hade passat på att renovera både huvudbyggnaden och rummen under pandemin. Jag som tyckte det var vackert första gången vi var där med alla vita rosor, men wow vad fint de hade omvandlat trädgården till en mer hållbar (mindre vattenkrävande) trädgård. Ett extra plus för att lunchen smakade toppen och att personalen kände igen oss. Ett annat fantastiskt lunchstopp var på Bosjes på vägen ned mot Hermanus. Perfekt både för att sträcka på benen i den vackra trädgården och ytterst välsmakande lunch. Och för att inte tala om att vi skulle vilja utforska vingårdarna runt Elgin… Ja, du hör. Sydafrika har gått in i mitt blodomlopp.

/Petra & Björn

Liknande inlägg

Senaste inläggen