Helt klart var det en resa som var efterlängtad och känns så härligt att den gick att genomföra. Flyget ner tog en evighet men väl där kvitterade vi ut hyrbilen direkt och körde till Garys ställe Sundown Manor. Gary var en mkt trevlig och hjälpsam man som tipsade oss om en massa. Vi hade ju ganska kort tid i CPT men vi bokade inte in så mkt utan fokuserade på waterfront, taffelberget och Godahoppsudden. Heldagen ner till udden var helt klart höjdpunkten. Babianer, vilda strutsar och pingviner var underbara inslag. Väldigt vacker natur och vädret var underbart. Vi hade bokat in GOLD restaurant den 30e och La Paranga på nyår – både dessa finns i era rekommendationer. Mkt trevliga ställen och utmärkt mat.

Vi kom t St Lucia den 1 jan. Lidiko lodge var underbart. Såå trevliga mänskor (Dirk, hans fru och även Ingbritt) som hela tiden såg till att göra vårt stopp så bra som möjligt. Vi gjorde en heldagssafari i iSimangaliso och en kvällstur på floden, där emellan hängde vi vid poolen och njöt av den fuktiga värmen o klimatet. Såg t o m en flodhäst på gatan när vi käkade middag en kväll!

Höjdpunkten på resan var självklart Thanda. Som jag minns det så avsåg bokningen tented camp men gissar att vi blev uppgraderade, för vi bodde istället i en av deras luxury villas. Ja vad ska man säga, det var ju heaven on earth. Vi njöt från första till sista stund. Servicen var 5 ☆, huset vi bodde i (m egen pool etc) var 5 ☆ och safariturerna var 5 ☆. Det kunde inte varit bättre. Jag är väldigt glad att vi förlängde en dag i Thanda. 2 dagar hade varit för kort tid.

Vi avslutade utanför Durban. The capital zimbali var väldigt lyxigt och bra. Saknade den personliga touchen som alla de andra, småskaliga hotellen haft, men det var jättebra. Vi tog egentligen bara igen oss där och njöt av lite tid vid poolen och på rummet (som var gigantiskt!) innan vi laddade för hemresan.

Hemresan gick utmärkt och vi fick visa upp PCRtesten och vaccineringsbevisen när vi åkte hem, så vilken tur att vi tog dem!

Jag valde mellan Sydafrikaresor och en annan resebyrå. Anledningen som gjorde att jag valde er var efter samtalet m Tomas i januari där han sålde in upplägget. Jag hade initialt önskat Kruger men är såå glad att det blev St Lucia/Thanda istället. Jag har fått superservice hela vägen in i mål och kommer att rekommendera er till alla jag känner. Ni hjälpte mig att genomföra min drömresa med mina två döttrar (och Lisa säger tack för chokladet på hennes 13årsdag! Dessutom sjöng de för henne i Lidiko på frukosten, både på engelska och på zulu!!!) och det är verkligen minnen för livet vi har fått med oss.

Jag vill härmed framföra vårt tack till dig Martina och till alla ni på byrån som hjälpt till att sy ihop den här resan! I dessa pandemitider hade det helt enkelt inte varit möjligt att göra den här resan utan er!

/David,
december 2021

Liknande inlägg

Senaste inläggen