Hej Kristina!

Åh, vi har haft det helt enkelt underbart. Allt klaffade utan problem, lite bensinproblem i Eswatini bara. De hade ju inte bensin på alla mackar =).

Boendena har varit fantastiska. Lite mycket bilkörning kanske men det har funkat utan problem. Svärsonen fick bli potholespotter när vägarna var lite dåliga. Så många upplevelser och så många fantastiska minnen. Jag skulle göra det på direkten igen utan några som helst problem. Safarin var nog det vi hade sett fram emot mest och det uppfyllde alla våra förväntningar med råge. Vi såg fyra av de stora. Lejonen lyste tyvärr med sin frånvaro men vi såg spår efter dem. Guiden var trevlig, kunnig och gjorde sitt bästa för att vi skulle få se lejon, men tyvärr kammade vi noll. Vi fyllde dock upp vår lejonkvot på Drakenstein Lion Park i Paarl. Då familjen är smått djurtokig så var besöket på Wildlife Rehabilitation Center i Moholoholo en intressant och givande upplevelse. Välordnad park där de tog hand om skadade djur för återplacering i det vilda. Även här en engagerad och kunnig guide.

Eswatini var vackert. Ett grönt böljande landskap. Natten i en beehive, var super, sov så gott medans impalorna betade utanför.

Vindistriktet fantastiskt – så många goda viner. Vi åkte wine tram och besökte fem gårdar. Rekommenderar verkligen att välja någon av de olika turerna de erbjöd på Wine tram. Att åka taxi är ganska billigt så det blev taxi fram och tillbaka mellan Stellenbosch och Franshoek.Stellenbosch var en liten mysig stad.

Vi var i Cape Town från dagen innan nyårsafton och fram till 4/1. Det var otroligt mycket folk i Waterfront och därmed lite svårt med restauranger. Det var även public holiday dagarna efter och det kan man kanske upplysa om i resplanen. Diamantmuséet, underbart, toppenguide. Blev ett litet inköp =). Vi hade ju glömt vouchern så vi betalade inträdet. Några timmar senare så ringde de upp och sa att vi skulle ha pengarna tillbaka eftersom vi åkte med Sydafrikaresor. Det var uppskattat.

Inga flygförseningar – allt har gått som smort.

Som du förstår har vi haft en helt underbar resa. Tack för att du ordnade det så bra.

Vi är så tacksamma och nöjda.

/Anna med familj,
Jul & nyår 2022

Liknande inlägg

Senaste inläggen