Hej Sofie!

Nu är vi hemma igen. Resan var jättebra!

Ja, det var jättesnällt. Vi behövde aldrig visa några test på hemvägen, endast bevis på att vi var vaccinerade. Men det var ändå skönt att ta test för att veta själv.

Sydafrika var fantastiskt, men mycket mer ”modernt” än vad vi föreställt oss. Vi visste ju att det var ganska modernt men inte i den utsträckningen som det faktiskt var. Så det som verkligen kändes som ”Afrika” var ju i så fall uppe vid safarin. Tanken va ju att se det i Kenya men nu blev ju resan ändrad som det blev så det gör inget.

Boendet och upplägget på safarin var kanon, men dessvärre fick vi inte se alla Big Five, men vi fick se Elefanter, Noshörningar, giraffer, zebror och massa andra fina djur. Det som var lite ”synd” var väl att vi trodde att privat safari betydde att vi åkte själva med chauffören i en bil. Så hade vi nog tolkat dig. Men det var ju sammanlagt 9-10 platser i bilarna vilket gjorde att vi åkte med olika folk varje dag / tur. Så när vi hade sett många av djuren och ville åka vidare för att leta efter dom vi inte sett än fick vi ju stanna och höra / se samma saker igen och igen för att de va nya med i bilen. Så det kändes lite tråkigt. Men annars var safarin kanon och vi önskar vi bokat mer safari men kanske i annan park senare på resan också.

Garden Route var fint och det var kul att se skillnaden mellan alla olika ställen. Vi gillade nog Knysna bäst, Oudshoorn var väldigt öde och Stellenboch kändes också väldigt öde, men så kanske det inte är när det inte är någon covid.

Kåkstadsturen var jättebra, och vi fick en snäll guide som tog med oss på en lite längre tur än det var planerat så det var super. Han var väldigt engagerad och han visade oss runt på fler lokala ställen än vad man generellt får. Har ni kontakt med den resebyrån och kan boka upp just honom hade det nog uppskattats av fler turister som oss. Dock började turen med att han sa att han inte hade någon guide men kunde ringa någon ifall vi insisterade på att ha guide, annars skulle vi bara åka i bilen. Men då sa vi att vi verkligen ville ha en guide och då ringde han någon, så man vet ju inte om de va uppgjort sedan innan eller inte, men det stod ju i beskrivningen och vi förväntade oss en guide så det blev ju väldigt bra tillslut ändå.

Hajdyket var bra men jag blev så extremt sjösjuk att jag helst bara velat slänga mig överbord. Dock hade de inte sett några vithajar på över 7 månader så det fick vi inte se tyvärr. Men lite andra mindre hajar fick vi se. Vi var hos elefanterna men inte på gepard centret.

Vi fastnade nog mest för Stannards Guest house i Knysna då de var väldigt familjärt och bra boende. Vi var helt själva på point B och det var nog därför upplevelsen där blev så bra, men hade det varit fullt där hade vi inte kunnat ligga vid poolen eller använda uteplatsen i den mån vi kunde nu då det var väldigt litet och inte hade funnits plats för alla om det varit mer bokat. Så det är kanske något att ta med framöver. Men personalen på dessa ställen var mycket bättre än på de andra då de stod ut mer och var personliga och enormt hjälpsamma.

/Andre och Paramita,
december 2021

Liknande inlägg

Senaste inläggen