Omfamnas av lugnet, romantiken och vågornas brus

Vid en privat liten vik på norra Mauritius ligger fantastiska Paradise Cove Boutique Hotel. Detta är verkligen en oas och en barnfri resort där lugnet råder. En mer romantisk plats får man leta efter. Ta med din käraste på er smekmånad eller varför inte ta med vännerna för lite kvalitetstid på ett av Mauritius mest fantastiska boende.

Redan när man kommer till Paradise Cove Boutique Hotel känner man av lugnet. När man kommer från bilen med luftkonditionering möts man av värmen och en slående utsikt över poolområdet med den turkosblåa lagunen i bakgrunden. Personalen är vänlig och bemötande och var man än går möts man av ett leende.

En favorit är att sakta strosa genom entrébyggnaden, förbi huvudpoolen nerför trapporna till stranden, fortsätta längs lagunen och vada ut i det varma vattnet till anklarna. Gå längst strandkanten, bort mot stigen som leder längst ut på spetsen där infinitypoolen ligger. Man går bland vajande palmer och färgglada bougainvillea och den ena tropiska doften avlöser den andra. Ute på udden möts man av en fantastisk utsikt över ön Coin De Mire och en makalöst vacker blågrön färg på havet. Detta är verkligen paradiset!

När man bor på Paradise Cove har man tillgång till tre barer och fyra restauranger. Man kan äta allt från spansk till asiatisk mat eller lokal kreolsk mat. Maten är vällagad med mycket kärlek av fantastiska kockar. En av barerna, The Rum Gallery, erbjuder förutom lokal rom ett stort urval av romsorter från hela världen. Hotellet erbjuder fyra rumskategorier som alla vetter mot boendets vackra omgivningar. Alla rum är rymliga och inredda i traditionell stil med antingen balkong eller markterrass.

Under sommaren 2019 genomgick hotellet en full renovering och byggde bland annat upp ett nytt poolområde och en ny loungebar. Detta innebär att hotellet nu har tre pooler man kan svalka sig i. Efter några timmar i solen kan det vara skönt att dra sig tillbaka i skuggan och kanske prova på någon behandling på hotellts spa. Här finns ett brett utbud av olika behandlingar, tropiska bad och hamam.

Vill man dra sig tillbaka på tu man hand finns det ett eget kärleksnäste med palmtak och solsängar där man kan spendera tiden tillsammans. Det finns även soffor designade för två där man kan sitta tillsammans. Det finns små hyddor längs med lagunen där man avnjuter en god middag eller en kopp kaffe tillsammans. För det mer aktiva finns det både gym och tennisbana och vid stranden kan man prova olika typer av vattensporter som vindsurfing, kayak och snorkling. På Paradise Cove Boutique Hotel kan man inget annat än trivas. Det är ett paradis som man sent kommer att glömma. Hotellet välkomnar alla som är över 18 år.

 

Förslag på resor till Mauritius

Liknande inlägg

Senaste inläggen