Stellenbosch bildar tillsammans med Paarl och Franschhoek Cape Winelands, Sydafrikas största vinområde. I det vackert böljande landskapet duggar vingårdarna tätt och många av våra kunder passar på att prova de sydafrikanska vinerna.

Cykling i vinets tecken

Detta är en passande utflykt för er som med guide vill uppleva mysiga Stellenbosch stad och storslagen natur samtidigt som ni provar vin och rör på er. Ni möter er guide i centrala Stellenbosch på förmiddagen där ni provar ut cykel och hjälm. Därefter påbörjar ni den guidade cykelturen som tar er runt i Stellenbosch stad och dess historiska byggnader. Ni viker sedan av in i Jonkershoek-dalen med sina ståtliga ekar och fantastiskt vackra omgivande landskap. Längs med vägen stannar ni till på två vingårdar och provar vin innan ni cyklar tillbaka till Stellenbosch. Det är möjligt att köpa med en flaska vin från någon av vingårdarna ni besöker. Rundturen kan anpassas efter fysisk förmåga. Två vinprovningar, cykel och hjälm ingår i priset.

Pris: Från 750 kr/person.
Barnpris: Från 700 kr/barn.
Längd: Halvdag.

Vinprovning med svensktalande guide

Detta är en heldagstur i vinets tecken. Ni blir hämtade efter frukost på ert boende av Jim, en svensktalande mycket kunnig guide som guidar i historia, kultur, natur och vin. Han har stort intresse för att dela sin kunskap i alla aspekter av vinnjutning och produktion.

Ni kommer få smaka på de viktigaste druvorna i Stellenbosch vinområde och några andra. Ni får uppleva vinframställningar över hela spektrumet från lätta friska viner till komplexa robusta röda blandningar och mer. Ni lär er om områdets kultur, historia och gastronomi i så mycket eller liten detalj som ni vill. Denna utflykt görs i lugn takt med fokus på njutning, lärande och avkoppling. Oavsett om ni vet lite eller mycket om vin är ni välkomna att följa med.

Ni är borta större delen av dagen för att utforska de vackra områdena runt Franschhoek och Stellenbosch. Ni färdas mestadels i jeepliknande stängt fordon men även under en del av dagen i öppen jeep. Den guidade turen tar er till tre olika vingårdar där ni provar några av Sydafrikas viner. I och med att ni åker i 4×4-fordon så kommer ni åt vackra platser som vanliga bilar inte når. På denna tur får ni kunskapen om bland annat vinets historia och produktion samt massor av trevliga naturupplevelser från vindistrikten. Detta är en trevlig och annorlunda dagsutflykt som vi varmt kan rekommendera. Hämtning på ett centralt boende i Stellenbosch eller Franschhoek ingår. Lunch ingår ej.

Pris: Från 1 860 kr/person.
Barnpris: Från 900 kr/barn.
Längd: Heldag.

Vinsafari

Denna heldagstur går i vinets tecken. Ni blir hämtade efter frukost på ert boende och är borta större delen av dagen för att utforska de vackra områden runt Franschhoek och Stellenbosch. Ni färdas mestadels i jeepliknande stängt fordon men även under en del av dagen i öppen jeep. Den guidade turen tar er till tre olika vingårdar där ni provar några av Sydafrikas viner. I och med att ni åker i 4×4-fordon så kommer ni åt vackra platser som vanliga bilar inte når. Med er från dagen har ni kunskapen om bland annat vinets historia och produktion samt massor av trevliga naturupplevelser från vindistrikten. Detta är en trevlig och annorlunda dagsutflykt som vi varmt kan rekommendera. Hämtning på ett centralt boende i Stellenbosch eller Franschhoek ingår. Lunch ingår ej.

Pris: Från 1 700 kr/person.
Barnpris: Från 850 kr/barn.
Längd: Heldag.