Spännande äventyr i Hermanus

Upplev naturen på nära håll och lär er mer om de fantastiska djuren som håller till i havet utanför Hermanus.

Valtur

Denna tur inleds redan på land där en specialiserad guide berättar om aktiviteten. Ni går sedan ombord och blir omhändertagna av personalen som tolkar valarnas beteende och hjälper er att upptäcka de mäktiga djuren. Turens upplägg anpassas så att ni får ut maximalt av upplevelsen. Turerna avgår dagligen juni-december.

Pris: Från 760 kr/person.
Barnpris: Från 380 kr/barn.
Längd: 1,5-3 timmar, vanligtvis cirka 2 timmar.

Hajdykning

För den som är mer äventyrlig, erbjuder vi hajdykning – med eller utan transfers. Tidigt på morgonen blir ni upphämtade vid ert hotell i Hermanus och skjutsade till dykcentret i Gaansbaii, som ligger cirka 30 minuter österut. Där bjuds det på frukost och ni får en genomgång av dagen innan man går ombord på båten och åker ut till Dyer Island, där det finns gott om hajar.

Dykningen sker sedan i bur och en dykledare på däck pekar ut hajarna, som kommer riktigt nära buren. Beroende på hur många som är ombord på båten kan ni få göra fler dyk. Inget dykarcertifikat krävs. Ombord på båten erbjuds ett enklare mellanmål. Efter dykningen åker ni in till land igen, där serveras en värmande soppa och därefter blir ni skjutsade tillbaka till hotellet, ni är åter i Kapstaden cirka klockan 12:00. Tiden för när ni är tillbaka på ert hotell varierar beroende på när turen startar på morgonen.

Priset nedan avser utflykt utan transfer, det vill säga att ni själva kör till Gaansbaai. Transfer tur och retur kostar 225 sek per person.

Pris: Från 1 250 kr/person.
Barnpris: Från 880 kr/barn.
Längd: Halvdag.