I St Lucia handlar utflykterna om att se djur och natur och utbudet är väldigt stort då staden ligger i en marin nationalpark. Ni kan bland annat rida längs stranden, spana efter valar och åka på safari för att se The Big Five i Sydafrikas äldsta nationalpark Hluhluwe-iMfolozi.

Hästridning

En härlig utflykten på hästryggen längst med stranden i St. Lucia. Vem har inte drömt om att få rida längst stranden och känna den friska havsluften i lungorna? Ni rider i sällskap med en guide. Utflykten är beroende av väder och tidvatten.

Pris: Från 320 kr/person.
Längd: ca 1 timme.

Snorkeltur i Cape Vidal

Njut av St Lucias orörda stränder i Cape Vidal och upplev dess djurliv och vackra natur på denna guidade utflykt. Från stranden i Cape Vidal har ni möjlighet att snorkla när det är lågvatten. Förutom snorkling så har utflykten inslag av safari och fågelskådning när ni åker genom iSimangaliso Wetland Park på väg ut till stranden. Detta är en heldagstur. I priset ingår inträde till nationalparken, snorkelutrustning samt lättare lunch med dryck. Minimum 4 personer.

Pris: Från 530 kr/person.
Barnpris: Från 530 kr/barn.
Längd: Heldag.

Valtur

På mindre än 50 meters avstånd ges ni tillfälle att på denna båtutflykt få se knölvalarna som håller till längs med kusten. Ni får lära er mer om dessa enorma djur och det ges tillfälle att fotografera valarna på nära håll. Mat ingår ej. Säsong maj-december.

Pris: Från 1 170 kr/person.
Längd: ca 2 timmar.

Flodkryssning i St Lucia

En trevlig tur för att komma nära djuren. Lär er mer om St. Lucias känsliga ekosystem på denna flodkryssning. Floden är hem till en mängd olika arter av fåglar, och även större djur som krokodil och flodhäst. Guiden berättar vad ni ser och ni får tillfälle att komma nära djuren i deras naturliga miljö.

Pris: Från 200 kr/person.
Barnpris: Från 150 kr/barn.
Längd: ca 2 timmar.

Djuphavsfiske - Heldagstur

Detta är en heldagstur ute till havs på en större motorbåt där djuphavsfisket står i fokus. Fisken som fångas behåller ni om ni vill tillaga den på kvällen. All utrustning och bete ingår i priset. Mat ingår ej.

Pris: Från 1 050 kr/person.
Längd: Heldag.

Sköldpaddstur

Havssköldpaddorna kommer mellan november och februari upp på stranden och lägger sina ägg längs med Sydafrikas nordöstra kust. Avgångstiden för denna utflykt varierar från dag till dag men ni lämnar St Lucia kring solnedgång och åker med guide ut till Cape Vidal för att leta upp havssköldpaddorna och lära er mer om dem. De kan bli så stora som 600 kg! Picknick med dryck ingår. Avresa november – februari. Minimum 2 personer.

Pris: Från 900 kr/person.
Längd: 6 – 7 timmar.

Safari i Hluhluwe-iMfolozi park

Utflykten tar er till Sydafrikas äldsta nationalpark, Hluhluwe-iMfolozi Park. Parken klassas som en Big 5-park och är framför allt känd för sitt arbete med att bevara den vita noshörningen från att utrotas. Det finns även gott om andra djur i den natursköna miljön. Chansen att få se bufflar, giraffer och zebror är stor. Detta är en heldagstur från St Lucia där safarin sker i öppna fordon med engelsktalande guide. Inga måltider ingår. Barn under 8 år accepteras enbart om turen bokas privat för er.

Pris: Från 730 kr/person.
Längd: Heldag.

Nattsafari - iSimangaliso Parken

När mörkret har fallit startar detta nattliga äventyr med guide som tar er in i iSimangaliso Wetland Park där ni får lära er mer om de nattaktiva djuren. Det är under denna tid på dygnet som rovdjuren är som mest aktiva och jagar. Djur som ni spanar efter är bland annat flodhäst, buffel, ugglor, kudu, giraff, krokodil samt schakal och ibland till och med leopard. Utflykten sker i öppna safaribilar och tar ca 3 timmar. Inga måltider ingår.

Pris: Från 320 kr/person.
Barnpris: Från 260 kr/barn.
Längd: ca 3 timmar.

Besök på Star for Life skola

På denna utflykt besöker ni en Star for Life skola och får möjligheten att träffa och prata med eleverna om deras liv, drömmar och förhoppningar för framtiden. Ni går sedan på en kort rundtur i byn där guiden berättar om traditioner och hur invånarna i byn lever. Ni får på ett interaktivt och intressant vis lära er om Zulukulturen, långt från massturismen.

Ni kör på egen hand från St Lucia till samhället Hluhluwe och hämtar på angiven tid upp er guide. Tillsammans åker ni i er hyrbil vidare till skolan och byn. Utflykten tar cirka fyra timmar inklusive tid för transport från/till St Lucia. Ni ombesörjer själva transporten till Hluhluwe alternativt att vi ordnar en transfer åt er mot kostnad. Turen avgår måndag–fredag med undantag för de sydafrikanska skolloven. Mat ingår ej. Minimum 2 personer.

Pris: Från 120 kr/person.
Längd: Halvdag.