Vill ni få ut mesta möjliga av er vistelse i Kapstaden?

Vi har ett stort utbud av kulturella, lärorika och pulshöjande utflykter som kommer förgylla er tid i Kapstaden. Nedan finner ni några av våra mest populära utflykter i och från Kapstaden.

Kapstaden Stadstur

Ni blir hämtade på ert hotell på morgonen och under halvdagsturen får ni lära er mer om Kapstadens historia samtidigt som ni visas flera av stadens betydelsefulla monument. Ni passerar färggranna Bo Kaap med sina trånga gator och fortsätter med besök i en diamantaffär där ni lär er om diamanternas betydelse för Sydafrika. Guiden tar er sedan (förutom på sön- och helgdagar) till Signal Hill där ni upplever den traditionella kanonavfyrningen med anor från början av 1900-talet.

Turen fortsätter till Table Mountains linbanestation där turen avslutas och ni får frågan om ni vill stanna för att på egen hand åka upp med linbanan och ta er själva tillbaka till boendet eller om ni med en gång vill fortsätta med guiden tillbaka till ert boende alternativt Waterfront. Alla inträden under dagen ingår i priset, bortsett från linbanebiljetten t/r Table Mountain då turen dit upp är väderberoende. Inga måltider ingår.

Pris: Från 370 kr/person.
Barnpris: Från 190 kr/barn.
Längd: 4 timmar.

Godahoppsudden

Detta är en heldagsutflykt till Godahoppsudden. Ni följer Atlantkusten förbi stränderna Clifton, Camps Bay och Llundudno till fiskesamhället Hout Bay. Här ges tid till att åka på en båtutflykt till Seal Island, en cirka 30 minuter lång tur till en ö full med sälar (pris cirka 80 kr). Ni åker sedan den vackra, slingrande bergsvägen via Chapmans Peak. Om ni vågar titta ner för det branta stupet kan ni ibland se valar i havet. Lunch äter ni på egen bekostnad ute på Godahoppsudden och åker sedan tillbaka mot Kapstaden.

På vägen tillbaka stannar ni till på Boulders Beach (pris cirka 130 kr) för att se de sällsynta åsnepingvinerna som har sina häckningsplatser här. De syns oftast på stranden men vill ni gå in i den lilla nationalparken så ges det tid till detta. Dessutom stannar ni till vid den fantastiska Kirstenbosch Botanical Garden för en kortare promenad varefter bussen kör er tillbaka till ert hotell. Denna tur kan också göras som halvdagsutflykt, då med färre aktiviteter.

Pris: Från 950 kr/person.
Barnpris: Från 480 kr/barn.
Längd: Heldag.

Robben Island & Kåkstadstur

Denna heldag inleder med ett besökt till District Six som idag är ett monument över apartheidregimens tvångsförflyttning av folk från deras hem för att lämna plats åt den vita befolkningen. Ni åker vidare till Kapstadens äldsta kåkstad Langa där ni passerar en lokal marknad och ett konst- eller hantverkscenter. Har ni tur så möter ni en traditionell medicinman. Efter kåkstadsbesöket blir ni avsläppta i Waterfront där ni har en kort stund till att köpa med er lunch att ta med på färjan alternativt att köper ni det i cafeterian på färjan till Robben Island.

Båtturen tar ca 40 minuter och utsikten över Table Mountain är hänförande. Ute på ön, där Nelson Mandela satt fängslad i 18 år, börjar ni med en busstur där en guide visar er ön och berättar om dess historia. Därefter går ni en runda genom fängelset som idag är ett museum. Turen kan eventuellt vändas. Under skollov och helgdagar kan innehållet på turen till kåkstäderna vara begränsat på grund av stängda verksamheter. Turen går ej på söndagar.

Pris: Från 1 230 kr/person.
Barnpris: Från 610 kr/barn.
Längd: Heldag.

Kåkstadstur

Ni börjar denna interaktiva halvdagstur med ett besök till District Six som idag är ett monument över apartheidregimens tvångsförflyttning av folk från deras hem för att lämna plats åt den vita befolkningen. Ni åker vidare till Kapstadens äldsta kåkstad Langa där ni passerar en lokal marknad och ett konst- eller hantverkscenter. Har ni tur så möter ni en traditionell medicinman. Utflykten ger er en inblick i hur vardagslivet ser ut i en av landets många kåkstäder. Det är en tur som lämnar spår efter sig och som alltid är uppskattad. Under skollov och helgdagar kan innehållet på turen till kåkstäderna vara begränsat på grund av stängda verksamheter.

Pris: Från 440 kr/person.
Barnpris: Från 220 kr/barn.
Längd: Halvdag.

Gospeltur till kåkstäderna

På denna söndagsutflykt åker ni ut till en av Kapstadens kåkstäder och lär er mer om dess historia och vardagslivet där. Ni möter invånarna och det faktum att guiden har en personlig relation till kåkstaden gör turen än mer givande och intressant. En höjdpunkt på turen är ett 30 – 45 minuters besök i en gospelkyrka i Langa där ni deltar på gudstjänsten och lyssnar till körens härliga sånger. Transfer från och till centralt beläget boende i Kapstaden ingår. Minimum antal deltagare på turen är två personer.

Pris: Från 450 kr/person.
Barnpris: Från 230 kr/barn.
Längd: Halvdag.

Helikoptertur över Kapstaden

För den som vill krydda sin vistelse i Kapstaden lite extra så erbjuder vi en tur med helikopter över Kapstaden. Turen startar i Waterfront och under cirka 25 minuter åker ni en tur längs med Atlanten, över Chapman’s Peak och runt majestätiska Taffelberget. Piloten hjälper till att orientera er från luften och pekar ut flera av Kapstadens många guldkorn. Transfer till och från ett centralt beläget boende i Kapstaden ingår, likaså en biljett per person för en sightseeingtur med buss i Kapstaden. Helikoptern kan delas med fler sällskap och utflykten kan komma att ställas in på grund av dålig väderlek. Minst två personer krävs för att boka och viktrestriktioner förekommer. Barnpris tillämpas vid minst två betalade vuxna resenärer.

Pris: Från 2 490 kr/person.
Barnpris: Från 1 240 kr/barn
Längd: 30 minuter.

Scootours

Den här aktiviteten passar de flesta resenärer, stora som små, som vill åka på en nervkittlande tur i vacker natur. Ståendes på en variant på cykel med tjocka däck åker ni ner två etapper, 5 km vardera, för Taffelberget i varierad terräng. De så kallade Scootours är inte motordrivna utan det är gravitationen som får cykeln att rulla nedför. Barn mellan 4 – 9 år får barnrabatt om de åker med på samma cykel som en vuxen. Turen avgår 09.00, 12.00 och 15.00 dagligen. Transfer till samlingsplatsen ingår inte och aktiviteten kan komma att ställas in på grund av väder. Inga måltider ingår.

Pris: Från 490 kr/person.
Barnpris: Från 230 kr/barn.
Längd: 2 timmar.

Tandem Paragliding

Letar du efter äventyr på höga höjder är detta utflykten för dig. Tillsammans med en certifierad instruktör gör ni ett tandemhopp från Signal Hill eller Lions Head. En nervkittlande upplevelse som sätter ditt mod på prov. Väl upp i luften är det bara att slappna av och njuta av den magiska vyn över Kapstaden. För den våghalsige kan man avsluta turen med ett par snabba adrenalinfyllda svängar innan man lugnt landar på strandpromenaden i Sea Point. Den här utflykten är väderberoende och kan komma att ställas in eller bokas om vid dåligt väder. Det finns ingen åldersgräns men man måste väga minst 20-25 kg (max 120 kg). Man behöver ingen tidigare erfarenhet. Ni betalar en depositionsavgift till oss på R250 per person och sedan betalar ni resterande belopp på plats, R1050 per person.

Pris: Från 950 kr/person.
Längd: 1 timme.

Winelands

Denna heldagsutflykt ser något annorlunda ut beroende på vilken dag i veckan ni åker. Oberoende av dag blir ni upphämtade vid ert hotell på morgonen och ni åker sedan mot Paarl som ligger öster om Kapstaden. Under dagen besöker ni ett antal vingårdar, går på guidad tur i en vinkällare och får gå på ostprovning. Lunchen som ni erbjuds i Franschhoek är valfri och ingår därför inte i priset. Under utflykten kommer ni dessutom att besöka Stellenbosch som är en central stad i vindistriktet.

Pris: Från 770 kr/person.
Barnpris: Från 390 kr/barn.
Längd: Heldag.

Hajdykning

För den som är mer äventyrlig, erbjuder vi hajdykning – med eller utan transfers. Tidigt på morgonen blir ni upphämtade vid ert hotell i antingen Kapstadenoch skjutsade till dykcentret i Gaansbaii, som ligger cirka 2,5 timmars körning öster om Kapstaden. Där bjuds det på frukost och ni får en genomgång av dagen innan man går ombord på båten och åker ut till Dyer Island, där det finns gott om hajar.

Dykningen sker sedan i bur och en dykledare på däck pekar ut hajarna, som kommer riktigt nära buren. Beroende på hur många som är ombord på båten kan ni få göra fler dyk. Inget dykarcertifikat krävs. Ombord på båten erbjuds ett enklare mellanmål. Efter dykningen åker ni in till land igen, där serveras en värmande soppa och därefter blir ni skjutsade tillbaka till hotellet, ni är åter i Kapstaden cirka klockan 14.00. Tiden för när ni är tillbaka på ert hotell varierar beroende på när turen startar på morgonen.

Priset nedan avser utflykt utan transfer, det vill säga att ni själva kör till Gaansbaai. Transfer tur och retur kostar ca 600 sek per person.

Pris: Från 1 250 kr/person.
Barnpris: Från 880 kr/barn.
Längd: Heldag.

Vin och Valtur - Hermanus

Ni kör från Kapstaden 13 mil österut över ett bergspass tills ni kommer till den lilla pittoreska fiskebyn Hermanus, världskänd för valskådning. Gallerier, marknadsstånd, restauranger och barer kantar gatorna och på klipporna sitter folk för att spana ut över havet i hopp om att se valarna. Oftast kommer valarna så nära som 20 meter från klipporna. Chansen att se valarna när de kommer in i bukten för att leka är mycket stor under juli-november.

Om ni vill åka ut med båt så finns det möjlighet att boka och betala detta direkt på plats. I resan ingår en vinprovning med undantag för söndagens tur då det om tid ges istället blir ett besök på ett rehabiliteringscenter för geparder. Detta är en heldagstur. Mat ingår ej. Avgångar onsdag, fredag och söndag under perioden juli-november.

Pris: Från 740 kr/person.
Barnpris: Från 370 kr/barn.
Längd: Heldag.