Zululand, KwaZulu Natal
15 dagar

Zululand, KwaZulu Natal

fr 22 200 SEK Visa avgångar

Zululand, KwaZulu Natalfr 22 200 SEK

Zululand, eller KwaZulu Natal som det också kallas, är det stolta Zulufolkets böljande provins i nordöstra Sydafrika. Ni landar i Durban, som ligger vid Indiska Oceanen och lätt kan bjuda på landets bästa stränder både i norr och söder. Från Durban går resan till landets inre och upp i bergen till Sani Pass på gränsen till Lesotho. Här har ni en fantastisk och unik natur med svindlande höjder. Kör vidare via det natursköna Amphitheatre ner till låglandet igen till kusten, ock den lilla UNESCO-skyddade staden St. Lucia. Det är en riktigt mysig liten stad, omgiven av naturskyddsområden och en sällsam grönska mitt emellan Indiska Oceanens sälta och sötvattnet från Lake St. Lucia. Här väntar flodkryssning bland flodhästar och krokodiler på er, eller så tar ni bilen till Cape Vidal där ni snorklar i behagligt klarblått vatten.

Resan avslutas i en av Sydafrikas bästa nationalparker, Thanda Private Game Reserve, där ni med nerverna på helspänn spanar efter ”The Big 5”, lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning.

  • Utforska KwaZulu Natals rika kulturarv
  • Vandra i gränslandet till bergsriket Lesotho, världens högst belägna kungarike
  • Bo i safaritält på Thanda med lejon som ryter under stjärnklar himmel
  • Sola på stränder utan bebyggelse med svalkande palmer nära till hands
  • Simma i Indiska Oceanens härliga vatten
  • Åk på valsafri och valhajar på nära håll
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Zululand, KwaZulu Natal men vissa avvikelser kan förekomma.
noshorningar-zululand-kwazulu-natal-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

fairlight-beach-house-zululand-kwazulu-natal-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 2: Durban
Äntligen är ni framme! Ni landar i Sydafrikas tredje största stad och ni hämtar ut er hyrbil direkt på flygplatsen. För att få en chans att landa och komma in i semesterkänslan inleder ni resan med ett par dagars avkoppling på ett trevligt boenden vid Indiska Oceanen, en bit norr om Durbans stadskärna. Provinsen KwaZulu Natal som ni nu befinner er i är det stolta Zulufolkets provins. Zulu är den största stammen i Sydafrika och är kända för de stora krig som fördes mot bland annat britter och boer under 1700- och 1800-talet.

Boende på Fairlight Beach House (★★★★)Fairlight Beach House★★★★Detta pensionat är beläget strax norr om Durban i det vackra samhället Umdloti. Fairlight Beach House ligger precis vid stranden och ha....

durban-zululand-kwazulu-natal-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 3: Durban
Antingen tar ni er första heldag till att bara njuta och koppla av vid poolen, på ert rum eller med en härlig promenad längs havet. En annan möjlighet är att ni tar er in till Durban för att upptäcka staden som har Afrikas största hamn och dessutom är staden med störst indisk befolkning av alla städer utanför Indien. Besök de härliga kryddmarknaderna och prova en välsmakande curryrätt till lunch.

drakensbergen-zululand-kwazulu-natal-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 4: Drakensbergen
Idag fortsätter er resa mot inlandet och den södra delen av Drakensbergen, som även kallas Ukhahlamba. De majestätiska bergen finns med på världsarvslistan och tjänar som en naturlig gräns mellan Sydafrika och kungadömet Lesotho. Det är ett böljande landskap som öppnar sig när ni närmar er bergen. Ni passerar Underberg och bor på ett mysigt boende strax utanför samhället.

Boende på Valemount Country Lodge (★★★).

sani-pass-zululand-kwazulu-natal-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 5: Södra Drakensbergen
Från den södra delen av Drakensbergen kan ni ta er till vackra Sani Pass och njuta av en fantastisk utsikt. Den spektakulära bergsvägen var ursprungligen gjord för handelsmän som med sina åsnor behövde ta sig mellan Lesotho och hamnstäderna i KwaZulu Natal, men idag är det enklaste sättet att ta sig upp längs serpentinvägarna med fyrhjulsdrivna fordon. Det är mödan värt att sig hit för utsikten är hänförande. Klara dagar kan ni se ut över KwaZulu Natals kust och även in över Lesotho som även kallas ”Afrikas tak”. Vid Sani Pass finns Afrikas högst belägna pub som passar bra som lunchstopp.

amphitheatre-zululand-kwazulu-natal-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 6: Norra Drakensbergen
Idag lämnar ni den södra delen av Ukhahlamba och tar er upp mot de norra delarna. Under resans gång följer ni de mäktiga bergen och framåt eftermiddagen kommer ni till Royal Natal. Redan från vägen kan ni se det mäktiga ”Amphitheatre” som reser sig som en mur. Ni bor på ett läger som ligger fantastiskt vackert med utsikt mot bergen.

Boende på Tendele Camp.

royal-natal-national-park-zululand-kwazulu-natal-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 7: Royal Natal National park
I Drakensbergen finns många olika vandringsleder att välja mellan. För en oslagbar utsikt från 3 122 m, är en vandring upp mot amfiteatern högsta toppar alldeles fantastisk. Det krävs lite kondition men det är absolut värt ansträngningen. Vill ni ta det lite lugnare är en tur in i The Gorge ett bra alternativ. Ni når inga högre höjder här men ni kommer in i amfiteatern och omges av en riktigt fin natur. Ta gärna en simtur i någon av de naturliga poolerna. Resorten Alpine Heat har en av många golfbanor i närheten som erbjuder en fantastisk utsikt över Drakensbergen.

zulu-dancing-zululand-kwazulu-natal-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 8: Shakaland
Idag lämnar ni Drakensbergen och kör ut mot kusten igen. Ni tar av norrut och följer Indiska Oceanens kust. Längs med vägen passerar ni mängder av fält fyllda av sockerrörsplantage och traditionella byar, det är en härlig grönska som då och då blandas upp med byar med små färgglada hus. Först framåt sen eftermiddag når ni dagens slutmål, Shakaland, som ni besöker för att få en inblick i den traditionsrika Zulu-kulturen som på många sätt präglar befolkningens liv.

Boende på Shakaland (★★★)Shakaland★★★Shaka är den gamla kungen av Zululand och det ifrån detta område som stora delar av kulturen och traditionerna i provinsen kommer ifrån....

flodhastar-krokodiler-zululand-kwazulu-natal-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 9: St.Lucia
Ni lämnar dom dramatiska Drakensbergen och kör vidare till den lilla UNESCO-skyddade lilla byn St Lucia. Kör i god tid och börja er vistelse här med att ta en tur på Lake St Lucia med en av flodbåtarna redan på eftermiddagen. Här har ni möjlighet att komma nära både flodhästar och krokodiler samt en hel del fåglar.

I natt bor ni i St. Lucia, samhället direkt vid nationalparken iSimangaliso Wetland Park. Det är ett mysigt samhälle med ett urval av restauranger och inom korta avstånd finns många trevliga aktiviteter att ta del av. En halvtimmes promenad eller kortare biltur bort finns det stränder för den som vill ha några lata timmar i solen.

Boende på Amazulu Lodge (★★★)Amazulu Lodge★★★AmaZulu Lodge består av 18 rum med inredning inspirerad av den traditionella Zulukulturen som genomsyrar regionen. De rymliga rummen är....

knolval-zululand-kwazulu-natal-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 10 - 11: St. Lucia
Ni stannar här ett par extra nätter för att uppleva den vackra naturen och njuta av stränderna. I St Lucia finns det två stora naturhändelser för den som älskar djur. Mellan juni och november kommer de stora knölvalarna hit för att leka. Missa inte att ta en båttur och se dessa magnifika djur på nära håll. En annan gigant som kommer hit mellan november och februari är den fantastiska havssköldpaddan, som kravlar sig upp i sanden för att lägga sina ägg. Har ni fått mersmak på safari finns möjligheten att ta en dagstur in till Hluhluwe National Park, som ligger endast en knapp timme bort.

thanda-zululand-kwazulu-natal-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 12: Thanda Private Game Reserve
Idag fortsätter ni till Thanda Private Game Reserve, där det bergiga och gröna landskapet skiljer sig en del från vad ni tidigare upplevt. Det 14 000 hektar stora reservatet har alla ”The Big Five” och ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson. Thandas viltreservat anses av många som en av Afrikas bästa privatägda safariparker. I boendet ingår helpension, samt drycker under safariturer och till middagen (vatten, juicer samt huset röda och vita vin). Fyra safariturer i öppna Landrovers med utbildad guide och spårare samt en föreläsning om noshörningar ingår också. Efter lunch är det tid för en spännande eftermiddagssafari.

Strax innan solnedgången stannar ni till mitt i parken och avnjuter en drink i solnedgången, sedan kör ni vidare med strålkastarna tända. Om vädret tillåter stannar ni mitt ute i bushen och med gnistrande stjärnor och rytande lejon i fjärran avslutar vi dagen med en välsmakande middag.

Ni bor i safaritält i kolonialinspirerad stil. Lägret är inte inhägnat så bli inte förvånad om en leopard stryker genom lägret på natten!

Boende på Thanda Tented Camp (★★★★)Thanda Tented Camp★★★★Thanda Game Reserve är belägen drygt 20 kilometer norr om Hluhluwe i Zululand. Nationalparken som är privatägd har alla Big Five och är....

thanda-elefant-zululand-kwazulu-natal-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 13: Thanda Private Game Reserve
Ni stannar här ytterligare en natt för att njuta av det underbara djurlivet i området. Tillsammans med er duktiga guide och chaufför susar ni fram på de rödbruna vägarna som kantas av knähögt gräs. När ni kommer fram till ett mer slättlikt fält hoppar plötsligt en flock antiloper fram och tillkallar er uppmärksamhet. Deras väldiga framfart gör guiden ivrig och mycket riktigt kommer en väldig lejonhane löpandes precis framför er bil, hack i häl med den sista antilopen som halkat efter. De försvinner in i buskaget och ni får inte se upphällningen av jakten men adrenalinet pumpar likväl i kroppen.

Tillbaka på lodgen diskuterar ni livligt med lodgens andra gäster som åkt i en annan jeep och som i sin tur haft chans att se en alldeles nyfödd zebra ta sina första stapplande steg. Ni samlar alla era intryck genom att koppla av vid poolen fram tills dess att det är dags att ge er iväg igen för eftermiddagens tur. I takt med att solens sista strålar dalar i horistonen avlägsnar sig elefanterna en efter en från vattenhålet där ni suttit i nästan en timme för att njuta av det mäktiga skådespelet när de mindre elefanterna lekt vid vattenbrynet. Grillbuffén som dukats upp under bar himmel när ni kommit tillbaka till lodgen smakar gudomligt och är en perfekt avslutning på dagen.

durban-natt-zululand-kwazulu-natal-pa-egen-hand-sydafrika

Dag 14: Hemresa
Efter er sista safari i Thandas viltreservat njuter ni av en välsmakande frukost, färska frukter, goda ostar och fortfarande ljumna croissanter och har en bra grund när ni sätter er i bilen tillbaka till Durban. Ert flyg avgår inte förrän på eftermiddagen så ta tid på er att stanna längs vägen eller ta en sväng in till Durban. På flygplatsen lämnar ni tillbaka er bil och flyger hemåt med fyllda resväskor och härliga minnen.

Dag 15: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Zululand, KwaZulu Natal.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt15 dagarLäs program22 200:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.