Sol & Safari
10 dagar

Sol & Safari

fr 25 900 SEK Visa avgångar

Sol & Safarifr 25 900 SEK

Under denna fantastiska resa kombinerar ni förstklassig safarivistelse med avkoppling i solstolen. Ni inleder er veckolånga vistelse i landet med övernattningar på prisbelönta Thanda Tented Camp. Här tar ni del av djur- och naturupplevelser långt ifrån vardagen på hemmaplan. Vakna till ljudet av trumpetande elefanter, ät lunch med utsikt över det kuperade landskapet där en grupp giraffer går att sikta bland trädtopparna och avrunda dagen med middag under bar himmel.

För att smälta alla intryck från er safarivistelse är Zimbali Resort den perfekta avslutningen. I de rymliga rummen med utsikt över Indiska Oceanen kan ni verkligen koppla av och njuta. Dagtid badar ni i några av de inbjudande poolerna, spelar golf på den intilliggande golfbanan eller unnar er en spabehandling. Här finns hela åtta olika alternativ att välja bland för era måltider, här finns något för alla smaker.

  • Starta dagen med en skön spabehandling
  • Upplev spännande safari och spana efter "The Big Five"
  • Förundras över den fantastiska naturen på Thanda Private Game Reserve
  • Njut av att se solen gå ner över den afrikanska bushen
  • Slappa vid poolbaren
  • Spela golf på en av östkustens bästa banor
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Sol & Safari men vissa avvikelser kan förekomma.
sol-safari-kor-sjalv-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Äntligen är det dags för avresa! Ni reser från Skandinavien och efter en eller två mellanlandningar ankommer ni till Durban.

thanda-tented-camp-sol-safari-kor-sjalv-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 2: Ankomst till Thanda Private Game Reserve
Idag blir ni hämtade på flygplatsen i Durban och transfer tar er till safarilodgen i Thanda Private Game Reserve, belägen cirka tre timmar norr om flygplatsen. Här bo ni i safaritält inredda i vacker, kolonial stil.

Redan ikväll är det dags för er första safaritur. Ni färdas i öppna jeepar tillsammans med en kunnig guide som söker efter såväl små som stora djur. Efter en välsmakande middag somnar ni med ljudet från bushen som bakgrundsmusik!

Ni bor på den fyrstjärniga lodgen Thanda Tented Camp, som ingår i den prestigefyllda kedjan Leading Hotels of the Worlds. Safaritälten som ligger utspridda på en sluttning har privata badrum med såväl utomhus- som inomhusdusch och många av dem har en magnifik utsikt över parken. Samtliga rum har egen terrass. Lägret är nästintill fritt från elektricitet, den allmänna generatorn är igång ett par timmar per dag för laddning av kamerabatterier och liknande.

Boende på Thanda Tented Camp (★★★★)Thanda Tented Camp★★★★Thanda Game Reserve är belägen drygt 20 kilometer norr om Hluhluwe i Zululand. Nationalparken som är privatägd har alla Big Five och är....

lejon-thanda-sol-safari-kor-sjalv-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3 - 4: Thanda Private Game Reserve
Dagarna på Thanda Tented Camp är vigda för safari. Ni blir väckta i gryningen och dricker en kopp varm dryck innan det är dags att klättra upp i safarijeepen och ge er ut på äventyr. Det är under dagens första, magiska timmar som parken vaknar till liv. Den härliga frukosten som sedan serveras på lodgen smakar extra gott efter alla spännande intryck. Under dagen finns tid för ett dopp i poolen, avkoppling med en bok på terrassen eller kanske en spabehandling innan det är dags för kvällssafari och en avslutande middag.

zimbali-resort-sol-safari-kor-sjalv-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5: Thanda Private Game Reserve – Zimbali Resort
Efter er morgonsafari och frukost har det blivit dags att checka ut från bushen och Thanda Private Game Reserve. En transfer kommer och hämtar upp er och kör er söderut tillbaka mot Durban till Zimbali Resort. Här är det avkoppling som står i fokus, slappa vid poolen, ta en spabehandling, njut av en långlunch och så vidare.

Boende på Fairmont Zimbali Resort (★★★★★)Fairmont Zimbali Resort★★★★★Denna resort är belägen cirka 20 km norr om Durbans flygplats med fantastisk utsikt över Indiska Oceanen. Zimbali Resort erbjuder trivs....

uteplats-zimbali-resort-sol-safari-kor-sjalv-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 6 - 8: Zimbali Resort
Vill ni hitta på något mer aktivt kan ni spela tennis eller golf på området eller så kan vi boka en stadsrundtur in till Durban. Staden på Sydafrikas östkust har den största indiska kolonin utanför Indien och här finns möjlighet att besöka färgglada marknader och äta fantastisk curry. Detta kan vara ett trevligt avbrott i lugnet på Zimbali Resort.

bar-zimbali-resort-sol-safari-kor-sjalv-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 9: Avresa
Idag är det dags att lämna Zimbali Resort och Sydafrika för den här gången. Ni blir hämtade på hotellet och körda till flygplatsen för att flyga hemåt igen.

Dag 10: Hemkomst
Efter en härlig resa med många upplevelser landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Sol & Safari.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt10 dagarLäs program25 900:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.