Krugerparken och Moçambique
17 dagar

Krugerparken och Moçambique

fr 19 800 SEK Visa avgångar

Krugerparken och Moçambiquefr 19 800 SEK

En resa ni gör på egen hand med hyrbil, som är en skön kombination av safari, sol och bad. Ni börjar i provinsen Mpumalanga som ligger i nordöstra delen av Sydafrika. Här finns vacker natur och flera natursköna vyer och sevärdheter, såsom Blyde River Canyon, God’s Window, Bourkes Potholes och Three Rondavels. Det stora dragplåstret i området är Krugerparken. Efter några dagars safari kör ni över gränsen till Moçambique för att utforska Limpopo National Park. Därefter åker ni ut till kusten, till Bilene.

Här är vattnet badvänligt och bra för både dykning och snorkling. Moçambique var känt bland dykare långt innan den traditionella turismen hittade hit. Några av anledningarna är den stora variationen av fiskar samt att kusten utanför Inhambane är den enda platsen i världen där man kan hitta valhajar året runt. Här har man även registrerat tre olika typer av mantor, något som även det är unikt då det är den enda platsen i världen där alla tre förekommer tillsammans. Efter sol och vattenaktiviteter tar ni er till huvudstaden Maputo, innan ni åker in i Swaziland. Här kan ni gå på marknad, besöka en traditionell by eller skola, vandra, rida eller cykla mountainbike.

  • Åk på spännande och nervkittlande safarai i Krugerparken
  • Njut av sol och bad vid stränderna i Moçambique
  • Snorkla med valhajar och delfiner
  • Utforska kungadömmet Swaziland och strosa runt i Mbabane
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Krugerparken och Moçambique men vissa avvikelser kan förekomma.
valhajsdyk-krugerparken-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

mpumalanga-blyde-krugerparken-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 2: Johannesburg - Mpumalanga
Ni hämtar bilen på flygplatsen och kör upp på motorvägen österut över höglandet mot Waterval Boven. Detta är nästan till punkt och pricka den väg som Winston Churchill tog efter att han hade flytt genom ett toalettfönster 1899 efter att ha fångats av boerna. Ni kör nu ner mot låglandet och efter hand som det slår lock i öronen breder ett vackert landskap ut sig framför er. Kör genom Mpumalangaprovinsen till ert boende i skuggan av Drakensbergens norra utlöpare, Blyde River Canyon.

Boende på Moholoholo Ya Mati (★★★)Moholoholo Ya Mati★★★Ya Mati är det nyaste lägret på Moholoholo och ligger vackert beläget vid Blyde River, nere i ett lummigt skogsparti. Från huvudbyggnad....

gepard-moholoholo-krugerparken-mocambique-aventyrsresor-sydafrika

Dag 3: Mpumalanga
Denna dag handlar om Mpumalanga! Ett självklart stopp är djursjukhuset som Moholoholo själva driver. Här gör de guidade turer och det är en bra introduktion till morgondagens safaris. Proffs och volontärer hjälper skadade djur och försöker återanpassa dem till naturen. Ett förslag är att sedan köra upp till höglandet igen, samma väg som ni kom, för att sedan svänga söderut och köra längs Blyde River Canyon. Populära och sevärda stopp här är Bourkes Potholes och Gods Window, samt Three Rondavels. Söder om denna grönskande ravin finner ni dels den gamla guldgrävarstaden Pilgrims Rest och de vackra vattenfallen Mac Mac Falls. Vi ger fler tips senare om vad det finns att göra i regionen.

krugerparken-safari-blyde-krugerparken-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 4: Mpumalanga - Krugerparken
För att få ut det mesta av dagen rekommenderar vi att ni går upp tidigt och beger er direkt efter frukost mot Krugerparken. Ni har ca 45 minuters bilväg till parken och på morgonen är djuren aktiva så chanserna att se dem är större än mitt på dagen. Dagen spenderas på safari och att spana efter ”Big 5” (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel). Ni tillbringar dagen i parken, där ni kan stanna på många ställen för att sträcka på benen, äta och vila. Boende sker i mellersta delen av parken.

Boende på Satara Rest Camp (★★★).

lejon-krugerparken-safari-blyde-krugerparken-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 5: Krugerparken
Ni bor kvar på Satara Rest Camp ytterligare en natt för att kunna slappna av och för att utnyttja dagen till safari, istället för att transportera er. Boka gärna några safariturer i förväg.

buffel-safari-blyde-krugerparken-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 6 - 7: Krugerparken
Ni fortsätter nu över gränsen till Moçambique genom Krugerparken och får möjlighet att uppleva djurlivet även på denna sidan av Kruger, ni är nu i Limpopo National Park i Moçambique. Efter år av inbördeskrig är inte djurlivet lika rikt som på den sydafrikanska sidan, men naturen är å andra sidan mer vild och orörd. Parkstyrelserna i Sydafrika och Moçambique har tagit ner stängslen mellan de olika parkerna så djuren har börjat breda ut sina revir mer och mer, många hjordar här vandrar fritt mellan båda länderna. Ni bor på ett läger i södra delen av parken.

Boende på Machampane Wilderness CampMachampane Wilderness CampDetta är en trevligt tältlodge vid Machampane floden. Ni bor i stora safaritält med egen uteplats där ni kan sitta och se ut över vattn....

bilene-strand-krugerparken-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 8: Bilene
Efter er sista safaritur på denna resa kör ni ut från Limpopo National Park och vidare ner till kusten och Bilene. De flesta som stannar här åker till den långa stranden som ligger ca 10 km utanför staden, här finns ett rev som sträcker sig längs kusten, det gör vattnet mycket badvänligt och vackert för snorklare.

Boende på Villa Espanhola (★★).

inhambane-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 9: Inhambane
Ni fortsätter norrut på en landsväg som leder er genom småbyar med hyddor av palmblad och ett landskap där palmerna står tätt i sanden. Ni ska till Inhambane som är en av Moçambiques absoluta höjdpunkter. Kusten utanför Inhambane är den enda i världen där ni kan se valhajar året runt.

Boende på Casa Na Praia (★★★★)Casa Na Praia★★★★Detta är ett boende med perfekt läge direkt på stranden, bara ett stenkast från Indiska oceanen. Casa na Praia består av två delar, Cas....

dyka-inhambane-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 10 - 12: Inhambane
Ni har nu tre dagar som ni kan fylla med dykning och snorkling eller bara ligga på den milslånga stranden. Ett måste är Ocean Safari där ni åker ut med gummibåt (s.k. semi-rigid eller Zodiac) och snorkelutrustning för att leta upp de väldiga valhajarna. När ni simmar med en sju meter stor fisk och betrakta hur den rör sig i strömmarna är det som att vara i en annan värld. Här finns även flera riktigt bra dykplatser - en av de populäraste är Manta Reef, ett paradis för mantaälskare!

maputo-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 13: Maputo
Efter flera dagars dykning och sol åker ni nu tillbaka mot Maputo, huvudstaden i Moçambique. Staden är känd för sina långa avenyer och portugisiska arv. Ett besök på den lokala marknaden kan vara kul för er som vill ha med sig lite souvenirer hem, handla kryddor och annat gott.

Boende på Pestana Rovuma (★★★★)Pestana Rovuma★★★★Pestana Rovuma är ett av Maputos bättre hotell och ligger bra beläget med utsikt över Maputo Bay från balkongen. Rummen har luftkonditi....

swaziland-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 14: Swaziland
Idag kör ni över gränsen igen, men istället för att ta er in i Sydafrika kör ni in i Swaziland. Landet är mycket vackert och invånarna glada och vänliga. Se bara upp för alla kor och getter som korsar vägarna lite som de vill! Det finns en hel del kuriosaaffärer och småstånd vid sidan av vägen som lockar, så ta god tid på er. När ni kommer till huvudstaden Mbabane rekommenderar vi att ni stannar till och går en promenad i den slumrande, pittoreska och avkopplande staden.

Boende på Mountain Inn (★★★)Mountain Inn★★★Detta hotell ligger utanför Mbabane och ovanför Ezulwini Valley med en vacker utsikt över bergen och dalen nedanför. Det finns tre type....

mountainbike-krugerparken-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 15: Swaziland
Ni stannar ytterligare en dag och ni kan göra små utflykter i området. Besök gärna marknaden eller ljusfabriken som från början var ett projekt som drevs av svenskar. Det finns även möjlighet att besöka en traditionell Swazi Village eller en skola. Mlilwane Nature reserve är ett mysigt reservat för er som gärna vandrar, rider eller cyklar mountainbike.

shopping-krugerparken-mocambique-aventyrsresor-sydafrikaresor

Dag 16: Hemresa
Idag kör ni till Johannesburg och har tid för lite shopping innan det är dags för hemresa. Med härliga upplevelser och kameran full av fantastiska bilder blir denna resa alldeles säkert ett minne för livet.

Dag 17: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Krugerparken och Moçambique.
DatumReslängdProgramPris frKontakta oss
Flexibelt17 dagarLäs program19 800:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resa tittade även på dessa.