Upplev Seychellerna seychellerna resa
Så nära paradiset man kan komma

Upplev Seychellerna

Seychellerna består av över hundra öar, har en hisnande vacker och orörd natur. Men dessutom ett klimat som är behagligt året runt. Under er resa hit får ni en drömsemester vid några av de vackraste stränderna i världen. Hitta er egen paradisstrand på någon av de många öarna och njut av vågornas brus. Känn sedan den mjuka, vita sanden mellan tårna. Kombinera flera öar under er semester till Seychellerna och få en fin variation av upplevelser.

På Seychellerna är möjligheterna många men vi hjälper er gärna att hitta era egna guldkorn. Börja på huvudön Mahé som bjuder på kuperade gröna kullar. På grannön Praslin besöker ni nationalparken Vallée de Mai och på den lilla ön La Digue strosar ni runt och njuter av lugnet. Invånarna är gästvänliga i landet som fortfarande är relativt oexploaterat.

Denna resa är inte bara för den sol- och badsugne. Men även ett eldorado för fågelskådare, biologer och botaniker och för alla som älskar naturen. Turkost hav, vita stränder, ståtliga granitklippor, vajande palmer, dramatisk regnskog och ett djurrike man inte hittar någon annanstans. Detta är verkligen så nära paradiset man kan komma.

Sammanfattning
Resans längd:
17 dagar
Pris från:
53 400 kr

per person

I priset ingår internationella flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum under 4 nätter på Mahé, 7 nätter på Praslin, 3 nätter på La Digue samt transfers mellan boendena.
Reseförslag

Ett första möte med Seychellerna

Er resa börjar på den största ön Mahé. Här landar alla internationella besökare och ön bjuder på en första smak av paradiset. Ön är omgiven av vackra stränder och grönskande regnskog. Här kan ni ta dagen som den kommer. Läs en bok på stranden, ge er ut på vandring, snorkla eller hyr en bil och upptäck ön på egen hand. På Mahé finns världens minsta huvudstad Victoria. Därför att om ni går en promenad genom centrum har ni efter en timme upptäckt det mesta staden har att erbjuda. Missa inte den lilla marknaden och klocktornet som finns mitt i staden.

Lugna dagar och tropiskt klimat

Resan fortsätter sedan mot Praslin, den näst största ön. Ni tar er dit via båt som tar ca en timme. Spendera dagarna på de vackra stränderna, leta snäckor, njut av att bara vara eller ge er ut för att utforska ön. Ett måste är att besöka ett av UNESCO:s världsarv, nationalparken Valée de Mai där ni kan se den endemiska dubbla kokosnöten Coco de mer men även enorma växter och blad som frodas i det tropiska klimatet. Men vill ni sätta ett avtryck på en av världens vackraste stränder ska ni ta er till Anse Lazio, med en överhängande risk att ni inte vill lämna Praslin, någonsin.

Upplev Seychellerna, varva lata dagar med utflykter

Ta er gärna över till ön Curieuse, många hotell anordnar båtturer eller tala med någon lokal båtuthyrare på stranden som kan transportera er. Ute på ön finns ett museum över ett gammalt leprasjukhus och som också innehåller en del intressant historia om Seychellerna. Där finns också ett rehab center för de stora skyddade landsköldpaddorna en halvtimmes promenad från stranden där båten lägger till. Väl värt ett besök.

Det är något visst med att cykla på Seychellerna

Sista stoppet är granitön La Digue, som rankats som en av de vackraste öarna i Seychellerna. Här finns ingen biltrafik och man tar sig fram bäst på cykel, i oxkärra eller till fots. Ett tips är att hyra en cykel och på egen hand ta sig runt ön för att hitta sina egna små pärlor. De vackraste och mest oexploaterade stränderna är Grand Anse och Petit Anse, de ligger på en timmes gångavstånd eller cykelfärd från hotellen. Försök även att få syn på paradisflugsnapparen som bara finns på La Digue och ingen annanstans i världen.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Alla delar av resan är anpassningsbara. Programmet går att förändra, förlänga eller förkorta, vi skräddarsyr enligt era önskemål. Priset är räknat på del i dubbelrum och styrs av säsong samt hur långt i förväg resan bokas. Kontakta oss för fler tips och ett personligt reseförslag.

  • Flyg i ekonomiklass t/r från Skandinavien.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Samtliga transfers på plats med bil & båt.
  • 4 nätter på 4-stjärnigt boende med frukost på Mahe.
  • 7 nätter på 4-stjärnigt boende med frukost på Praslin.
  • 3 nätter på 4-stjärnigt boende med frukost på La Digue.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Sofie

Resespecialist

Resans längd:
17 dagar
Pris från:
53 400 kr

per person

I priset ingår internationella flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum under 4 nätter på Mahé, 7 nätter på Praslin, 3 nätter på La Digue samt transfers mellan boendena.

Liknande resor

Sagolikt och avkopplande

Sanslösa Seychellerna

Längtar ni efter en avkopplande semester med gott om tid att njuta i solen, ta ett dopp i Indiska Oceanen och samtidigt ha möjlighet till trevliga dagsutflykter för att uppleva natur och kultur? Gör drömmen sann och upplev Seychellerna!

Antal dagar:

12 dagar

Pris från:

31 900 kr

Ett säkert kort

Seychellerna för alla

Vår mest populära resa till Seychellerna! Denna prisvärda resa ger er möjlighet att själv styra över er semester.

Antal dagar:

10 dagar

Pris från:

19 900 kr