Resa till Mauritius
Indiska Oceanens smaragdgröna ö

Sol och bad på Mauritius

Att resa till Mauritius är rena drömmen för den som vill omges av sol, värme och tropiska stränder. Här njuter ni av blått hav och vänliga leende vart ni än går. Maten är en utsökt blandning av kryddor med en spännande twist. Dagarna tar ni som det kommer. Kopplar av i en solstol på stranden eller vid poolen, åker på utflykt eller spelar en runda golf med utsikt över Indiska Oceanen. Läget inbjuder till promenader längs kusten där ni möter lokalbefolkningen som är ute och letar krabbor vid strandkanten eller är på väg ut med sin fiskebåt.

Sammanfattning
Resans längd:
13 dagar
Pris från:
22 500 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum under 10 nätter med halvpension och samtliga transfers under resan.
Reseförslag

Lyckan i att göra ingenting på en resa till Mauritius

När ni anlänt till Mauritius möts ni direkt av öns gästvänlighet och värme. En transfer väntar på er och tar er till ert hotell som ligger på öns östra kust. Nu är det sol, bad och avkoppling som gäller. I detta reseförslag bor ni på ett trivsamt, personligt resort med halvpension. Utsikten från hotellet är vidsträckt över lagunen vid Trou d’Eau Douce, med god mat och härlig värme njuter ni av de vackra omgivningarna. Friheten i en hyrbil under hela eller delar av vistelsen på ön lockar den som vill se sig om mer. Ön är grön och frodig och inbjuder till många vackra naturupplevelser. Stanna till vid små vikar och ta er ett dopp i det blå eller besök den färgglada marknaden i huvudstaden Port Louise.

Fullmatade dagar för den som vill

För den som vill finns det mycket att hitta på. Besök nationalparker, den botaniska trädgården, små pittoreska byar och vackra vattenfall. Det finns även många aktiviteter att ta del av. Djuphavsfisket här är klassad som en av världens bästa. Ni kan även åka på valsafari och till exempel besöka Chamarel Terres de Couleurs där ni kan utforska bergsformationen med lavajord som skiktar sig i sju olika färger. Golfspel, kajakturer och snorkling är andra populära aktiviteter på ön. Den som suktar efter riktigt höga adrenalinpåslag besöker Casela Park där man bland annat har möjlighet att köra fyrhjuling och åka zipline. Varva fart och fläkt med långa, lata dagar på stranden!

Internationella influenser

Mauritius är en smältdeg av kulturer och religioner vilket bland annat märks på mattraditionerna, med inspiration från flera länder som Kina, Indien och Europa. Prova det mauritiska köket hemma hos en lokalbo, ett spännande och intressant sätt att komma det autentiska Mauritius nära. En annan uppskattad tur går till öns botaniska trädgård. Den mer äventyrlige besöker Casela Park där ni bland annat har möjlighet att köra fyrhjuling och åka zipline. Varva adrenalinfyllda aktiviteter med långa, lata dagar på stranden. Efter en resa till Mauritius med sol och bad är ni fyllda med D-vitamin och ny energi!

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Alla delar av resan är anpassningsbara. Programmet går att förändra, förlänga eller förkorta, vi skräddarsyr enligt era önskemål. Priset är räknat på del i dubbelrum och styrs av säsong samt hur långt i förväg resan bokas. Kontakta oss för fler tips och ett personligt reseförslag.

  • Flyg i ekonomiklass t/r från Skandinavien.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Transfer med bil tur & retur på Mauritius.
  • 10 övernattningar på 3-stjärnigt boende med halvpension på Mauritius.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Kristina

Resespecialist

Resans längd:
13 dagar
Pris från:
22 500 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum under 10 nätter med halvpension och samtliga transfers under resan.

Liknande resor

Den kompletta semesterresan

Kapstaden, Pilanesberg & Mauritius

Kombinationen av pulserande Kapstaden, utsökta viner i Stellenbosch och spännande djur och naturupplevelser i Pilanesberg är en fantastisk upplevelse! Att sedan få smälta alla intryck från Sydafrika med några lata dagar på en härlig strand på Mauritius gör denna resa komplett.

Antal dagar:

19 dagar

Pris från:

39 900 kr