Gepard i Sydafrika
Safari, naturupplevelser och storstadspuls

Pilanesberg & Garden Route

Pilanesberg och Garden Route. Detta är ett av våra mest uppskattade reseförslag och det är enkelt att förstå varför. Med gott om tid på varje plats får ni uppleva både det afrikanska djurlivet i Pilanesberg i norr och den vackra kuststräckan, Garden Route, i söder. Resan startar med safari i Pilanesberg, här bor The Big Five och en mängd andra exotiska djur. Parken är väldigt vacker med kuperat och frodigt landskap och det tar bara tre timmar att köra hit från Johannesburg.

Efter två dagar med safari kommer ni till kuststaden Port Elizabeth, här börjar er bilfärd genom den vackra kuststräckan Garden Route. Landskapet  är hänförande och naturen är annorlunda från det ni tidigare upplevt i norr. Det är grönt och frodigt på ett dramatiskt vis där de väldiga bergen möter havet. Flera små fiskesamhällen passeras i vikarna när ni färdas västerut mot Kapstaden och ni hinner också med ett besök i vindistriktet där ni både äter och dricker gott. Resan avslutar ni i färgglada Kapstaden, en fantastisk stad med mycket att erbjuda. Här finns storslagna naturupplevelser, prisvärd shopping och några av landets bästa restauranger.

Sammanfattning
Resans längd:
14 dagar
Pris från:
23 000 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum 11 nätter på boende i mellanklass samt inrikesflyg.
Reseförslag

Safari i Pilanesberg

Resan börjar i Johannesburg där ni hämtar ut en hyrbil och kör mot Pilanesberg. Parken är rankad som en av de finaste parkerna i Sydafrika och den är dessutom malariafri. Ni checkar in på er lodge under eftermiddagen och ger er ut på er första safaritur. Följande dagar följs av safariturer och förhoppningsvis lyckas ni får se alla The Big Five innan ni checkar ut och tar er vidare med bil och flyg till Port Elizabeth ”The windy city”. Här kan ni njuta av fina stränder med varmt havsvatten att bada i, men se upp då det kan vara strömt och vilt på sina ställen. Gillar ni att surfa är det den perfekta platsen att göra det på.

Fantastiska naturupplevelser väntar

Ni lämnar Port Elizabeth och kör västerut mot hjärtat av Garden Route, Knysna. Men innan dess får ni inte missa ett stopp i Tsitsikamma National Park med dess fantastiska natur och skogar. Hängbron över Storms River är magisk att gå över. Ett annat stopp är Groot River Pass och Blaauwkrantz bron, som går 220 meter över floden.  Här kan den våghalsige hoppa bungyjump och stoltsera med att man hoppat från världens högsta bro. Full med adrenalin, jo man får det av att bara titta på hoppen. Ni fortsätter till ert boende i Knysna för en god natts sömn.

Knysna, en gömd pärla

Knysna är främst känt för sina ostronodlingar så åk inte därifrån utan att ha smakat på minst ett. Njut av dagar med god mat, ta en båttur till naturreservatet Featherbed Nature Reserve, för att sedan fortsätta till bergets topp där nationalparken är belägen. Det finns även möjlighet att besöka en kåkstad med guide för att lära sig mer om historien, kulturen och hur vardagslivet ser ut för människorna som bor där. Vill ni njuta av fina stränder kan ni köra österut till Plettenberg Bay. På somrarna är det många aktiviteter här med volleybollturneringar, fester och events. En annan populär strand är Buffalo Bay som ligger ca tjugo minuter västerut från Knysna. Här finns en liten affär och en glassbar samt en sandstrand som är ca sex kilometer lång. Var uppmärksam på att det kan vara strömt i vattnet, så var försiktig.

Strutsar och surikater

Resan fortsätter västerut via Outeniqua Pass och George. Målet är Oudtshoorn, som ligger vackert insprängd mellan bergspass och dalgångar i halvökenområdet Klein Karoo. Oudtshoorn är mest känt för sina strutsfarmer och de mäktiga Cango Caves. Populärt i området är att innan solen går upp ge sig ut på surikatsafari. Det är en jättekul upplevelse att se när surikaterna vaknar till liv och kommer ut från sina hålor i marken för att värma sig i solens första strålar.

Valarna vid Hermanus

Nästa stopp är Hermanus, den pittoreska kuststaden vid Walker Bay. Körningen dit är ganska lång så det är bra att köra i god tid. Gör gärna ett stopp på vägen i Calitzdorp där man framgångsrikt satsat på att göra portvin. Ni kör sedan vidare längs åkrar och fruktodlingar med ståtliga berg som skjuter upp i bakgrunden. Väl framme möts ni av en mängd gallerior, restauranger, marknader och promenadstråk. Sätt dig på en uteservering och kika ut över havet efter valar och delfiner, störst chans att se dem är under juli-november då rätvalarna kommer in i bukten för att leka. Hermanus är en populär stad att besöka, mycket för sin enastående skönhet, avslappnade stil och oändligt stora möjligheter till äventyr.

Gastronomi i Stellenbosch

Två timmars bilväg från Hermanus ligger Stellenbosch. Här får man lätt dagarna att gå genom att njuta av det fantastiskt fina landskapet, besöka vingårdar, äta god mat och bara vara för en stund. Men Stellenbosch är inte bara för dem som älskar vin, det är en universitetsstad och staden är fylld av liv och rörelse, restauranger, butiker, marknader, mysiga caféer och gallerior.

Händelserika dagar i Kapstaden avslutar resan Pilanesberg & Garden Route

Slutet på resan spenderas i världskända Kapstaden. Här finns mycket att erbjuda och en perfekt utgångspunkt för spännande utflykter. Oavsett vad du är intresserad av så finns det något att förgylla dagarna med. Ta dig upp för Taffelberget via linbana eller genom att promenera upp längs någon av vandringslederna. Åk ut till Godahoppsudden och hälsa på pingvinerna vid Boulders Beach. Kör längs den vackra kustvägen som slingrar sig längs med klipporna till Chapmans Peak där det finns magiska utsiktsplatser. Shoppa i Waterfront, ät på de bästa restaurangerna, åk ut till Robben Island för en guidad tur, ta en ridtur på den milslånga stranden i Noordhoek. För den våghalsige finns paragliding, du fylls av ett adrenalinpåslag du lever länge på. Kapstaden är upplevelsernas stad och här skapar du minnen för livet innan det är dags att packa väskan och bege sig hemåt igen.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Priset är baserat på del i dubbelrum på mellanklassboende samt internationella flyg och inrikesflyg. Alla delar av resan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priserna kan ändras beroende på säsong. Ett tips är att resa under valsäsong mellan juli och november då rätvalarna kommer för att leka. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flyg t/r från Skandinavien.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Inrikesflyg Johannesburg – Port Elizabeth.
  • 2 övernattningar på 4-stjärnig safarilodge med helpension + 2 safariturer/dygn i Pilanesberg.
  • 1 övernattning på 4-stjärnigt boende med frukost i Port Elizabeth.
  • 2 övernattningar på 4-stjärnigt boende med frukost i Knysna.
  • 1 övernattning på 4-stjärnigt boende med frukost i Oudtshoorn.
  • 1 övernattning på 4-stjärnigt boende med frukost i Hermanus.
  • 2 övernattningar på 4-stjärnigt boende med frukost i Stellenbosch.
  • 2 övernattningar på 4-stjärnigt boende med frukost i Kapstaden.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Martina

Resespecialist

Resans längd:
14 dagar
Pris från:
23 000 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum 11 nätter på boende i mellanklass samt inrikesflyg.

Liknande resor

Oförglömliga kontraster för den nyfikne från Kapstaden till Windhoek

Kapstaden till Windhoek

Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och sjudande Kapstaden men snart byts storstad ut mot Namibias enorma obebodda landområden. När ni kör norrut mot Namibia blir det allt glesare mellan samhällena medan unika naturupplevelser istället duggar tätt.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

24 300 kr

Sol, pool och spännande safari

Sol & Safari

Kombinera spänningen med boende på en safaricamp och njut av den afrikanska solen vid kusten. Under en dryg vecka i provinsen KwaZulu-Natal på östkusten upplever ni fantastiska djur- och naturupplevelser på en förstklassig safaricamp innan ni kopplar av vid kusten och njuter av sol och bad.

Antal dagar:

10 dagar

Pris från:

25 900 kr

Safari över och under ytan

Kruger & Moçambique

På denna resa upplever ni det bästa av två världar – spännande safari i Sydafrikas kanske mest kända nationalpark, Krugerparken, och magiska stranddagar med sol, bad ochutforskning under vattenytan i solsäkra Moçambique.

Antal dagar:

13 dagar

Pris från:

25 000 kr