Mitt Namibia - Resa till Namibia
Ett land helt olikt alla andra

Mitt Namibia

Att på egen hand ge sig ut i Namibias säregna landskap är få förunnat. Jämfört med sina grannländer är Namibia på många sätt annorlunda. Här är landskapet kargt och ensligt men ändå fängslande. Avstånden är stora men när man väl är framme på sina destinationer märker man att landet är helt unikt och upplevelserna här hittar man ingen annan stans. Detta är resan för er som vill uppleva det afrikanska djurlivet och se den fantastiska öknen i Namibia på egen hand. Ni börjar med att resa söderut från huvudstaden Windhoek till Gochas som ligger inne i Kalahariöknen där miljön består av röda sanddyner.

Vidare till den världskända Fish River Canyon, andra största kanjonen i värld-en, med en magnifik utsikt över landskapet. Därefter kör ni till världens högsta sanddyner i Sossusvlei. Denna del av öknen är ett sagoland med sina höga sanddyner omgivna av stora uttorkade sjöar. Ni kör sedan mot Namibias kuststad Swakopmund där ni kan välja om ni vill njuta av total avkoppling eller delta i några av de många aktiviteter som finns i området. Innan ni reser tillbaka till Windhoek besöker ni en av Afrikas bästa nationalparker, Etosha National Park som erbjuder ett mycket rikt djurliv.

Sammanfattning
Resans längd:
16 dagar
Pris från:
26 200 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter samt del i dubbelrum under 13 nätter.
Reseförslag

Resan börjar i Windhoek

Ni landar i Windhoek som är huvudstaden i Namibia. Här hämtar ni ut er hyrbil och kör in mot staden. Windhoek är en liten stad men attraktiv och livlig. Den är omgiven av kullar med de imponerande Auas Mountains i sydöst, Eros Mountains i nordöst och Khomas Hochland i väst. Här bor endast 200 000 invånare vilket gör den till en av världens renaste huvudstäder. Arkitekturen i staden är ett arv från den tyska koloniseringen. Första anhalten på resan blir Rehoboth, en pittoresk stad som grundades 1870 av invandrande holländare från Sydafrika. Sedan fortsätter ni till Kalkrand och Stampriet innan ni kommer till Gochas som ligger inne i Kalahariöknen. Kalahari handlar främst om de röda sanddynerna som efter regn täcks av sprött gräs. Sista biten kör ni berg-och-dal bana över dynerna tills ni kommer fram till er lodge. Ni ägnar eftermiddagen till att koppla av vid poolen med en drink eller gå på en safaritur i Kalahariöknens röda sand.

Upplevelsetätt i under en resa till Namibia

Ni fortsätter resan söderut via Keetmanshoop som grundades 1860 av tyska missionärer för att omvända lokalbefolkningen. Idag finns det ett museum i staden och det finns många vackra hus i tysk kolonialstil här. I närheten finns också Giants’ Playground, med underliga klippformationer och enorma stenblock staplade på varandra, som av jättar. Strax efter Giant’s Playground ligger Quiver Tree Forest, där ni får se spektakulära träd, som ni aldrig sett maken till tidigare. Quiver Tree kommer från Sanfolket som använde trädet till att göra koger för sina pilar. Kokerboom, som är namnet på afrikaans, är speciellt härdiga mot det torra och varma klimatet och kan bli upp till 9 meter höga. Växterna är släkt med aloe och dess gula blommor kommer inte förrän efter 20-30 år. I gengäld kan de däremot bli 300 år gamla. Landskapet är mycket spektakulärt och har blivit utnämnt till ett nationalmonument. Efter Keetmanshoop passerar ni Seeheim innan ni kommer till Fish River Canyon. På vägen dit kan ni besöka Naute Dam och köpa dadlar från de lokala odlarna.

Häpnadsväckande vyer väntar

Fish River Canyon är den näst största naturliga ravinen i världen efter Grand Canyon i USA, något man inte får missa under en resa till Namibia. Fish River Canyon är dock äldre och är ett spektakulärt naturfenomen vilket tog hundra miljoner år att forma till hur det ser ut idag. Den är 160 km lång, upp till 27 km bred och 500 m djup, med rester av den flod som en gång i tiden karvade ut ravinen långsamt rinnande i ravinens botten. Ni vänder nu norrut igen mot Seeheim, varifrån ni fortsätter mot Helmeringhausen, ännu en tyskgrundad stad och känd för fåruppfödning. Njut av den fantastiska utsikten som naturen bjuder på utmed vägen, ni är nu på väg in i en riktig öken – Namibiöknen.

Sanddynor och uråldriga träd

Det har blivit dags för att uppleva dom berömda sanddynerna i Sossusvlei. Ni går upp mycket tidigt för att hinna till Sossusvlei vid soluppgången. Denna del av öknen är ett sagoland, med sanddyner som sträcker sig upp till 300 m omgivna av stora uttorkade sjöar. De varma tonerna från sanddynerna sträcker sig från blekt aprikos till terrakotta och djupt rött. Det ger en stor kontrast till den bländande vita ytan från de uttorkade sjöarna som ligger nedanför. Njut av en ofattbar utsikt över de högsta sanddynerna i världen och ta gärna en åktur ut till den döda skogen i Sossusvlei, med uråldriga träd förstenade av torkan och hettan.

Ni lämnar öknen och kör vidare norrut till Swakopmund, Namibias badort på västkusten är en charmig småstad. Det är en liten bayersk ort som ligger inklämd mellan öknen och havet. Här finns mycket att hitta på för den som inte bara vill koppla av vid en pool eller på puben. Swakopmund är, förutom en hamnstad, centrum för delfinsafari, quad biking, kamelridning, fallskärmshopp och andra äventyrliga aktiviteter.

Nästa mål på resan är Twyfelfontein-distriktet. Om det inte är för sent på eftermiddagen, så hinner ni besöka Twyfelfontein-ristningarna som är mellan 1000 och 10 000 år gamla. Det är en av de största samlingarna med hällristningar i världen. I närheten finns också Burnt Mountain och Petrified Forest.

Avslutar med oförglömliga djurupplevelser

Namibia har ett rikt djurliv och den mest berömda parken heter Etosha National Park. Förutom The Big Five finns här flera mycket ovanliga och till och med utrotningshotade djur, som t.ex. svart noshörning. Etosha’s elefanter har ryktet om sig att vara de största i Afrika och de största har mätts upp till fyra meter i mankhöjd. Deras snablar är å andra sidan relativt små. Den största delen av året består Etosha Pan’s yta av en vit krackelerad lera där omgivningen speglar sig under större delen av dagen. Att se stora hjordar av djur mot den kusliga bakgrunden gör safari i Etosha till en mycket speciell upplevelse! Ni kör ut mot den östra grinden till parken. Er nästa lodge ligger endast 3 km från parken.

Från Etosha går resan söderut igen mot Windhoek. Ni kör via Tsumeb, som är en märkligt grönskande stad eftersom marken är mycket bördig. Samtidigt finns det här många brytbara mineraler och halvädelstenar, bland annat bryts det mycket blymalm här. Vi rekommenderar er att besöka Cheetah Conservation Fund, där de driver ett stort projekt för att skydda och återintroducera dessa vackra katter i naturen. Ert mål idag är Waterberg, en nationalpark högt uppe på Waterbergplatån och som har fokuserat på att bevara de arter som i stort sett är utrotade från Namibia. Här hittar ni buffel, roan, sable och eland. En tur här med guide erbjuder även en mäktig utsikt över slättlandet nedanför. Ni bor på Waterberg Guest Farm, som är en mysig liten gästfarm vid foten av ”Little Waterberg”.

Avslutet på denna resa till Namibia blir en sista natt i Windhoek för att kunna matcha flygen hem igen.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Alla delar av resan är anpassningsbara. Programmet går att förändra, förlänga eller förkorta, vi skräddarsyr enligt era önskemål. Priset är räknat på del i dubbelrum och styrs av säsong samt hur långt i förväg resan bokas. Kontakta oss för fler tips och ett personligt reseförslag. Kostnad för hyrbil tillkommer.

 • Flyg i ekonomiklass t/r från Skandinavien.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • 1 övernattning på 3-stjärnigt boende med frukost i Windhoek.
 • 1 övernattning på 3-stjärnigt boende med frukost i Mariental.
 • 1 övernattning på 3-stjärnigt boende med frukost i Fish River.
 • 1 övernattning på 2-stjärnigt boende med frukost i Sesriem.
 • 1 övernattning på 3-stjärnigt boende med frukost i Solitare.
 • 2 övernattningar på 4-stjärnigt boende med frukost i Swakopmund.
 • 1 övernattning på 2-stjärnigt boende med frukost i Khorixas.
 • 1 övernattningar på 3-stjärnigt boende med frukost i Etosha.
 • 1 övernattningar på 4-stjärnigt boende med frukost i Etosha.
 • 1 övernattningar på 3-stjärnigt boende med frukost i Waterberg.
 • 1 övernattning på 3-stjärnigt boende med frukost i Windhoek.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Kristina

Resespecialist

Resans längd:
16 dagar
Pris från:
26 200 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter samt del i dubbelrum under 13 nätter.

Liknande resor

Oförglömliga kontraster för den nyfikne från Kapstaden till Windhoek

Kapstaden till Windhoek

Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och sjudande Kapstaden men snart byts storstad ut mot Namibias enorma obebodda landområden. När ni kör norrut mot Namibia blir det allt glesare mellan samhällena medan unika naturupplevelser istället duggar tätt.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

25 400 kr