Kruger Moçambique
Safari över och under ytan

Kruger & Moçambique

Kruger och Moçambique. För er som söker en kombination av djur- och naturupplevelser ovan och under ytan bjuder denna föreslagna rutt på en skön mix av äventyr varierat med lata dagar på stranden. En riktig ”Bush & Beach”-upplevelse. Ni börjar med att resa österut från Johannesburg mot världskända Krugerparken för att åka ut på häftig safari i bushen. Här har ni möjlighet att se The Big Five och en mängd andra djur i ett naturskönt landskap. Ni har också tid att utforska det vackra området kring Panoramarutten där Mac Mac Falls, Bourke’s Luck Potholes och Moholoholo Rehab Center är endast några av sevärdheterna. Därefter lämnar ni hyrbilen och flyger vidare till Moçambique.

Inhambane-provinsen bjuder på magiska vita stränder och underbar snorkling. För den som önskar finns dykplatser kända som några av världens bästa. Längs kusten i Inhambane-provinsen har ni goda chanser att se manta, valhaj, sköldpaddor och självklart mängder av färgglada fiskar som trivs i det ljumma vattnet. I det lilla fiskesamhället Vilanculos är alternativen många och ni väljer själva hur ni vill lägga upp era dagar. Varva sol- och bad-dagar i paradiset med aktiviteter så som snorkelturer, paddelboarding, fisketurer, kajakpaddling eller båtturer i den vackra solnedgången. Skäm bort er själva med några timmars spa och en uppfriskande ansiktsbehandling eller en välgörande massage. Bli serverade havets läckerheter och känn de färska nygrillade räkorna smälta i munnen, medan paraplydrinken svalkar gott i den ljumna brisen. Detta är ett komplett reseförslag som bara väntar på att förverkligas!

Sammanfattning
Resans längd:
13 dagar
Pris från:
25 000 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum 10 nätter på boende i mellanklass samt inrikesflyg.
Reseförslag

Nu börjar äventyret- Kruger Moçambique

Ni flyger från Skandinavien med något av de större flygbolagen till Johannesburg i Sydafrika. Smidigast är att hämta ut en hyrbil direkt på flygplatsen för vidare genomresa till Krugerparken. Ert äventyr börjar sedan på väg till Mpumalanga som ligger i nordöstra delen av Sydafrika. Detta är nästan till punkt och pricka den väg som Winston Churchill tog efter att han hade flytt genom ett toalettfönster undan boernas fångenskap.

Färden går ner mot låglandet och efter hand som det slår lock för öronen breder ett vackert landskap ut sig framför er när ni närmar er Mpumalanga-provinsen. Här finns natursköna vyer i alla riktningar och många sevärdheter. I samma område ligger även Krugerparken där ni kör på egen hand alternativt lägger till guidade safariturer, eller varför inte varvar med både och. Valet är helt och hållet ert.

Första stoppet, Krugerparken

De två första nätterna bor ni i enklare bungalows intill Krugerparken. Utöver den fantastiska natur som omringar campet finner ni djursjukhuset Moholoholo Rehab Center i närheten som vi varmt rekommenderar ett besök till. Här hålls det dagliga guidade turer där ni får se arbetet med att omhänderta och vårda skadade djur och hur de så småningom återanpassar sig till naturen igen. Detta är absolut inget zoo, utan ett program för att återinföra djuren i det vilda. På bekvämt avstånd ligger Blyde River Canyon där ni har hänförande utsiktsplatser så som Three Rondavels, God’s Window och de stora grythålsformationerna Bourke’s Luck Potholes. Ett stopp till de vackra vattenfallen Mac Mac Falls är också ett måste längs Panoramarutten.

På spaning efter The Big Five i Kruger

Från Moholoholo sedan är det cirka 30 km till Krugerparkens närmsta gate, Orpen Gate, varifrån ni kör till er statliga lodge inne i de mellersta delarna av Krugerparken där två spännande nätter väntar. Ta tillfället i akt att spana efter djuren redan på vägen till ert camp. För att få ut det mesta av era dagar rekommenderar vi att stiga upp tidigt, äta frukost och bege er iväg strax efter soluppgången. Detta är tiden då alla djur är aktiva och chanserna att se djuren är större. Ni tillbringar dagarna i parken och spanar efter The Big Five (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel), ni kan också försöka bocka av The Ugly Five och The Small Five. Det finns fler platser för att sträcka på benen, äta och vila. Som uppgraderingsalternativ kan vi erbjuda boende på en privata lodge med helpension och guidade safariturer i terrängbilar.

Nu lockar paradisiska Moçambique

Efter er sista morgonspaning kör ni sedan i riktning mot Krugerparkens flygplats utanför Nelspruit. Ni lämnar tillbaka bilen på flygplatsen och flyger vidare till Moçambiques kust och fiskesamhället Vilanculos där ni blir upphämtade av en privat transfer. Här bor ni precis intill stranden och badar i Indiska Oceanen som har behaglig temperatur året runt. Här är fantastiskt för både snorkling och dykning eller bara total avkoppling för den som så önskar. Moçambique var känt bland dykare långt innan den traditionella turismen hittade hit. Några av anledningarna är den stora variationen av fiskar samt tre olika typer av mantor, något verkligt unikt då detta är den enda platsen i världen där alla tre förekommer tillsammans.

Njut av Moçambiques alla färger

I detta förslag har vi räknat på ett mysigt strandboende som överblickar Bazaruto-arkipelagen. Ni har nu sex dagar som ni kan fylla med precis det ni känner för. Spendera härliga dagar med avkoppling på den privata terrassen, vid poolen eller kilometerlånga stranden. Känn den ljumma vinden i håret när ni åker ut med en traditionell dhowbåt, paddla kajak, åk fyrhjuling i sanddynorna, eller varför inte ta en tur in till byn med tuk tuk och uppleva den lokala marknaden som i sig bjuder på en färgexplosion för alla sinnen. Här kan ni fynda ”Capulanas” – stora tygstycken av bästa kvalitet i alla möjliga färger och mönster, som traditionellt används som alltifrån saronger till bordsdukar, endast kreativiteten kan stoppa dig.

 

Färska skaldjur och azurblått hav

Låt er guidas av det kontrastfyllda landskapet genom att lyssna in alla läten från naturens skådespel, andas in alla nya dofter, blicka ut på det i azurfärgade havet, njut av havets färska läckerheter från grillen och lapa sol, sol och mera sol. Skulle ni vilja testa ö-livet väntar sedan Bazaruto-arkipelagens paradisöar en båttur bort som alla erbjuder olika sorters upplevelser och kanske populärast är att kombinera två utav öarna där grillad lunch och magisk snorkling längs ”Two mile reef” ingår. Lockar det att komma ifrån fastlandet helt och hållet i några dagar finns även möjlighet att övernatta på den enda bebodda ön Bazaruto för en mer exklusiv vistelse hela eller delar av resan.

Vad händer härnäst?

När resan bär mot sitt slut känner ni er förhoppningsvis rofyllda och har ett bagage fullt av underbara resminnen. Kanske får ni inte nog utan nu har upptäckarglädjen av en kontinent full av hemligheter väckts till liv. Oavsett vad så slutar vårt reseförslag här. Men ni har alla möjligheter att förlänga resan och fortsätta upptäcka mer av landet om ni så önskar.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Priset är baserat på internationella flyg och flyg mellan Sydafrika och Mocambique i ekonomiklass, samtliga flygskatter, 2 nätter i del i dubbelrum med frukost på boende av mellanklass i närheten av Krugerparken, 2 nätter i del i dubbelrum med självhushåll på boende av mellanklass i Krugerparken, Transfer tur och retur Vilanculos flygplats – boende och 6 nätter i del i dubbelrum med frukost på boende av mellanklass i Vilanculos. Alla delar av resan är anpassningsbara efter önskemål och går att förändra, förlänga eller förkorta. Priserna kan ändras beroende på säsong. Prata med din resespecialist för fler tips och få ett skräddarsytt förslag.

  • Flyg t/r från Skandinavien.
  • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
  • Flyg Sydafrika-Moçambique.
  • 2 övernattningar på 3-stjärnigt boende med frukost i Moholoholo.
  • 2 övernattningar på 2-stjärnigt boende utan frukost i Krugerparken.
  • 6 övernattningar på 4-stjärnigt boende med frukost i Vilanculos.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Martina

Resespecialist

Resans längd:
13 dagar
Pris från:
25 000 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum 10 nätter på boende i mellanklass samt inrikesflyg.

Liknande resor

Safari, naturupplevelser och storstadspuls

Pilanesberg & Garden Route

Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att sedan avsluta i världens vackraste stad Kapstaden.

Antal dagar:

14 dagar

Pris från:

23 000 kr

Tåglyxa med golf & safari i Sydafrika

Golfresa med Rovos Rail

Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner, hänförande safari och helt fantastiska golfbanor!

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

70 000 kr

Oförglömliga kontraster för den nyfikne från Kapstaden till Windhoek

Kapstaden till Windhoek

Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och sjudande Kapstaden men snart byts storstad ut mot Namibias enorma obebodda landområden. När ni kör norrut mot Namibia blir det allt glesare mellan samhällena medan unika naturupplevelser istället duggar tätt.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

24 300 kr