Kapstaden Pilanesberg Mauritius Elefant
Den kompletta semesterresan

Kapstaden, Pilanesberg & Mauritius

Upplev Kapstaden, Pilanesberg och Mauritius på en och samma resa. Den här resan erbjuder en mix av det allra bästa! Rutten innehåller såväl storstad, som vinlandskap och spännande safari. Som pricken över i:et avrundas de händelserika dagarna i Sydafrika med en vistelse på paradisön Mauritius där ni kan vila ut på bländvita stränder. Med hyrbil tar ni er på egen hand runt i Sydafrika och möter färgsprakande och vänliga Kapstaden. Efter storstadspuls väntar dagar bland vingårdarna kring universitetsstaden Stellenbosch. Här provar ni förstklassiga viner i underbart vackra miljöer. Resan fortsätter med safari i nationalparken Pilanesberg där ni bjuds på möjligheten att se The Big Five med en naturskön bakgrundskuliss. Vad passar sedan bättre som avslutning på resan än en veckas skön vistelse med sol och bad på paradisön Mauritius? Här bor ni på en välkomnande och trevlig resort omgivna av vajande palmer, god mat och värme.

Sammanfattning
Resans längd:
19 dagar
Pris från:
39 900 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum under 16 nätter, flyg till Mauritius samt transporter på plats.
Reseförslag

Välkommen till Kapstaden

Ni landar i Kapstaden och hämtar ut er hyrbil för att köra mot Kapstadens centrum. Längs vägen passerar ni några av kåkstäderna som finns utanför staden Nyanga och Langa. Nu väntar fyra spännande dagar i Kapstaden och med hjälp av er hyrbil utforskar ni omgivningarna som Taffelberget, Robben Island och kanske tar ni en tur ner till Godahoppsudden en dag för att uppleva platsen där Atlanten och Indiska Oceanen sägs mötas. Ni kan även spendera en dag och bara strosa runt i Waterfront. Här finns det gott om shopping, härliga restauranger och mängder av aktiviteter och uppträden med levande eldar, trummor och sång.

Ren njutning i vindistrikten

Färden går vidare till de vackra omgivningarna i vindistriktet och Stellenbosch. Staden är en universitetsstad som är omgiven av fantastiska vingårdar. Här finns flera av Sydafrikas bästa vinproducenter och många håller öppet för besökare. En enkel vinprovning kostar endast 10-20 kr. Om ni vill låta bilen stå så finns det flera möjligheter att åka arrangerat med guide bland vingårdarna, eller varför inte hyra en cykel?

På kvällarna kan ni besöka någon av de trevliga restaurangerna i centrum eller äta middag på någon mysig vingård. Självklart finns det massor att göra även för er som inte är vinintresserade. Området är otroligt vackert och härligt avkopplande att tillbringa sina dagar i. Centrala Stellenbosch är fullt av mysiga caféer och butiker som är väl värda ett besök. Utanför staden finns även högt ansedda golfbanor.

På spaning efter The Big Five

Efter några dagar i Western Cape lämnar ni hyrbilen och flyger till Johannesburg. När ni landat väntar en transfer som bekvämt tar er norrut. Efter cirka tre timmars bilresa når ni Pilanesberg. Detta är en mycket vacker nationalpark med stor variation av djur och natur. Parken är belägen i en gammal vulkankrater vilket skapar en alldeles speciell inramning. Ni kommer fram under eftermiddagen och kan vara med på safarituren innan middagen serveras på kvällen. Efter frukost nästa dag är det dags för en ny spännande safari och ni beger er iväg strax efter soluppgången. Detta är tiden då de flesta djur är som mest aktiva. Dagen spenderas tillsammans med djur och natur och kanske får ni se alla The Big Five (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel). Guiderna är mycket kunniga och berättar om allt ni ser  och upplever längs vägen.

Sol och bad på makalösa Mauritius

Efter en sista safaritur på morgonen och frukost kör en transfer er tillbaka till Johannesburg. För att matcha flygen ut till Mauritius behövs en natt här. Nästföljande dag lämnar ni, efter upplevelserika dagar, Sydafrika och flyger ni vidare till Mauritius. När ni landat på ön kör en transfer er till er resort (ni har även en transfer tillbaka till flygplatsen vid hemresan). Nu finns det gott om tid för avkoppling och möjlighet att smälta alla intryck från Sydafrika. Ni tar dagen som den kommer, helt i er egen takt! Strosa i sakta mak på en tropisk strand, njut av solen och det kristallklara vattnet. Utforska Mauritius på egen hand, ta en golfrunda eller en segeltur till den lilla paradisön Ile aux Cerf. Kanske åker ni på upptäcktsfärd på ön och besöker Pamplemousse Botanical Garden eller något av teplantagen.  Eller så stannar ni och njuter av hotellets lyxiga spabehandlingar. Oavsett vad ni väljer kommer era dagar på Mauritius göra gott för både kropp och själ.

Prisdetaljer

Reseförslaget ovan är till för att inspirera. Alla delar av resan är anpassningsbara. Programmet går att förändra, förlänga eller förkorta, vi skräddarsyr enligt era önskemål. Priset är räknat på del i dubbelrum och styrs av säsong samt hur långt i förväg resan bokas. Kontakta oss för fler tips och ett personligt reseförslag. Kostnad för transfer och/eller hyrbil tillkommer.

 • Flyg i ekonomiklass t/r från Skandinavien.
 • Inrikesflyg Kapstaden - Johannesburg.
 • Flyg Sydafrika - Mauritius.
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Transfer med bil tur & retur Johannesburg - Pilanesberg.
 • Transfer med bil tur & retur på Mauritius.
 • 4 övernattningar på 4-stjärnigt boende med frukost i Kapstaden.
 • 2 övernattningar på 4-stjärnigt boende med frukost i Stellenbosch.
 • 2 övernattningar på 4-stjärnig safarilodge med helpension + 2 safariturer/dygn i Pilanesberg.
 • 1 övernattning på 4-stjärnigt boende med frukost i Johannesburg.
 • 7 övernattningar på 3-stjärnigt boende med frukost på Mauritius.

Res tryggt med oss

Genom att boka resa och hotell som ett paket hos en svensk arrangör täcks ni av den svenska resegarantilagen. Lagen gäller som ett minimiskydd om något händer med din resa och gäller endast den del av resan som är bokad via arrangören. Det ni bokar på egen hand eller via en utländsk arrangör täcks inte av resegarantilagen.

Sydafrikaresor är medlemmar av SRF (Sveriges Resebyråförening) och har lämnat fullständiga garantier till Kammarkollegiet. Detta är en trygghet för er som resenärer att veta att vi som arrangör utför ett seriöst arbete helt enligt gällande lagar och regler. Kännetecken för en resebyråmedlem i SRF är bland annat att personalen är kompetent och erfaren och att företaget bedrivs på ett representativt sätt.

Alla arrangemang i Sydafrika sköts av våra partners på plats som samtliga är godkända av den sydafrikanska turistmyndigheten och kontrollenheten SATSA (Southern Africa Tourism Services Association).

Något du undrar? Fråga mig!

Martina

Resespecialist

Resans längd:
19 dagar
Pris från:
39 900 kr

per person

Detta är ett reseförslag där vi räknat på flyg i ekonomiklass, samtliga flygskatter, del i dubbelrum under 16 nätter, flyg till Mauritius samt transporter på plats.

Information Mauritius

Säkerställ att ni har giltiga pass för de länder ni ska besöka. Passet skall vara giltigt sex månader efter hemkomstdatum. Det skall även finnas minst två tomma sidor per destination. Kontrollera att era resehandlingar är i gott skick, ni kan komma att nekas inresa om era resehandlingar är skadade.

Inför inresa kräver Mauritius att ni fyller i ett hälsoformulär. Det digitala formuläret är en sammanslagning av flera, korta formulär. Länken till det digitala formuläret är: https://safemauritius.govmu.org/. Fyll med fördel i detta formulär före avresa och skriv ut en kopia att lämna vid ankomst till Mauritius.

Visum krävs inte för svenska medborgare som stannar mindre än tre månader på Mauritius och inte ska arbeta. För resenärer som ej innehar svenskt pass kan andra regler gälla.

För tillfället finns rekommendationer kring grundskyddet, det vill säga polio, difteri och stelkramp samt för Hepatit A. Rekommendationer för vaccinering kan ändras och vi hänvisar till vaccinationsklinik/läkare för korrekt och aktuell information.

På Mauritius använder ni mauritiska rupees eller euro. I alla butiker på Mauritius kan ni använda mauritiska rupees och för större summor för till exempel utflykter kan ni använda euro.

Utländska betalkort som VISA-kort och Mastercard accepteras så gott som överallt i storstäderna, dock inte alltid på mindre orter.

På Mauritius tillkommer 10 % skatt på restaurangnotan. Dricks är inte obligatoriskt men uppskattas.

Mauritius har 220 volt, ofta av brittisk standard med tre hål. Fler och fler hotell har adaptrar på rummen men säkrast är att ha med en egen.

De flesta hotell erbjuder trådlöst Internet (Wi-Fi). På många boende är Wi-Fi kostnadsfritt på rummet och/eller i de allmänna utrymmena. Om Wi-Fi inte ingår kan det köpas mot en avgift.

Mauritius har vänstertrafik. Ni kan hyra bil, taxi finns till rimliga priser och det finns ett utvecklat bussnät.

På Mauritius är maten generellt sätt relativt dyr på hotellen men äter ni på lokala restauranger är maten mycket prisvärd. Maten är varierad med inspiration från bland annat det franska, indiska och kreolska köken.

Vatten dricks ur obrutna plast- eller glasförpackningar. Om du borstar tänderna med kranvatten rör det sig om så liten vattenvolym att det inte har någon nämnvärd betydelse för smittrisk.

På Mauritius finns flera moderna shoppingcenter och butiker i de större orterna. På mindre orter har affärerna ett begränsat sortiment. Mauritius är känt för sina outletbutiker där ni kan köpa kända märkeskläder. Mauritius har en stor inhemsk textilindustri samt tillverkning av modellbåtar.

Täckningen för mobiltelefoni är bra. Svensk mobil som är öppen för utlandssamtal kan användas. Som alternativ erbjuder lokala mobilföretag kontantkortsvarianter.

Tidsskillnaden mellan Sverige och Mauritius varierar. Sydafrika är två timmar före när vi har vintertid och en timme före under Sveriges sommartid.

Information Sydafrika

Säkerställ att ni har giltiga pass för de länder ni ska besöka. Passet skall vara giltigt sex månader efter hemkomstdatum. Det skall även finnas minst två tomma sidor per destination. Kontrollera att era resehandlingar är i gott skick, ni kan komma att nekas inresa om era resehandlingar är skadade.

Visum krävs ej för svenska medborgare som stannar kortare än 90 dagar och inte ska arbeta i Sydafrika. Övriga resenärer hänvisas till Sydafrikas ambassad i Stockholm, telefon 08-24 39 50. För resenärer som ej innehar svenskt pass kan andra regler gälla.

Det finns i dagsläget inga krav gällande vaccination för inresa till Sydafrika från Sverige. Rekommendationer finns kring grundskyddet, det vill säga polio, difteri och stelkramp samt för Hepatit A. Vissa delar av Sydafrika är malariaområden. Vi rekommenderar att ni köper lokala myggmedel. Använd myggmedel på handleder, hals, nacke och fotleder, speciellt morgon och kväll. Kom ihåg att använda myggmedel även om ni äter malariatabletter. Vaccin mot Gula febern krävs inte i Sydafrika om ni kommer direkt från Europa.

Rekommendationer för vaccinering kan ändras och vi hänvisar till vaccinationsklinik/läkare för aktuell information.

I Sydafrika är Rand (ZAR) den lokala valutan. Växla gärna pengar hemma i Sverige för de första dagarna i Sydafrika. Det finns bankomater överallt i landet, där får ni bästa dagskursen även om ni ofta betalar en uttagsavgift till er bank. Annan valuta än Rand rekommenderas inte.

Utländska betalkort som VISA-kort och Mastercard accepteras så gott som överallt.

På många restauranger får personalen en minimilön och är beroende av gästernas dricks. Det förväntas att ni ger 10–20 % av notan i dricks. Dricks ges till exempel på restauranger och i barer samt till taxichaufförer, portierer och guider. På safarin är riktlinjen för dricks till safariguiden R200/person/dag och samma summa till övrig personal. Lodgerna har ofta egna rekommendationer gällande dricks så fråga gärna dem om ni är osäkra.

Försök i allmänhet att ge dricks i sedlar, ej i mynt.

Sydafrika har 220 volt och ni kan behöva adapter. Fler och fler hotell har adaptrar på rummen men säkrast är att ha med en egen.

I Sydafrika tillämpas periodvis något som kallas load shedding vilket innebär att strömmen stängs av under delar av dygnet. Det statliga elbolaget, ESKOM, genomför kontinuerligt planerade strömavbrott.

De flesta boenden erbjuder trådlöst internet (Wi-Fi). På många boenden är uppkopplingen kostnadsfri på rummet och/eller i de allmänna utrymmena. Om Wi-Fi inte ingår kan det köpas mot en avgift.

Sydafrika har vänstertrafik. Vägarna är bra och skyltningen god. Undvik körning när det blivit mörkt och undvik att lämna värdesaker synliga i bilen.

Det är vanligt med fartkameror så tänk på hastigheten. Tänk även på att det är olagligt att prata i mobiltelefon när ni kör bil.

Allmänna kommunikationsmedel för turister finns i stort sett inte. Taxi och Uber är prisvärda transportalternativ, vi rekommenderar att ni alltid åker med taxibilar med taxameter. Be ert boende eller restaurangen ni besöker att hjälpa er att boka taxi.

Maten håller hög kvalitet och många råvaror är lokalt producerade. Maten är prisvärd jämfört med svenska priser.

Om ni reser under storhelger eller har specifika restauranger ni vill besöka bör ni boka bord i förväg.

Delar av Sydafrika har brist på vatten och vattenförsörjningen är periodvis ett omfattande problem, allra helst kring Kapstaden. Detta kan bland annat innebära att boenden tvingas stänga av vattnet under bestämda tider. Det kan även omöjliggöra öppethållande av pooler och liknande. Tänk gärna på att minimera vattenanvändningen.

Vi rekommenderar att ni dricker vatten på flaska och även använder flaskvatten vid tandborstning.

Afrikanska souvenirer så som tyger, träsnideri och smycken köper ni med fördel på de lokala marknaderna.

Sydafrika är känt för sina förstklassiga viner. Vill ni beställa viner har de flesta gårdar avtal med transportföretag eller distributörer i Europa. Många sydafrikanska viner finns även att beställa genom Systembolaget.

Täckningen för mobiltelefoni är bra med undantag för vissa safariparker och avlägsna platser. Svensk mobil som är öppen för utlandssamtal kan användas. Som alternativ erbjuder lokala mobilföretag kontantkortsvarianter.

Tidsskillnaden mellan Sverige och Sydafrika varierar. Sydafrika är en timme före när vi har vintertid. Under sommartid är det ingen tidsskillnad.

Liknande resor

Safari, naturupplevelser och storstadspuls

Pilanesberg & Garden Route

Upplev det vilda afrikanska djurlivet och den natursköna kuststräckan i söder för att sedan avsluta i världens vackraste stad Kapstaden.

Antal dagar:

14 dagar

Pris från:

23 600 kr

Tåglyxa med golf & safari i Sydafrika

Golfresa med Rovos Rail

Följ med på världens lyxigaste tågresa – kombinerat med Kapstaden, Sydafrikas viner, hänförande safari och helt fantastiska golfbanor!

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

79 400 kr

Oförglömliga kontraster för den nyfikne från Kapstaden till Windhoek

Kapstaden till Windhoek

Kombinera två helt olika länder i detta reseförslag. Ni börjar i Sydafrika och sjudande Kapstaden men snart byts storstad ut mot Namibias enorma obebodda landområden. När ni kör norrut mot Namibia blir det allt glesare mellan samhällena medan unika naturupplevelser istället duggar tätt.

Antal dagar:

18 dagar

Pris från:

25 400 kr