Nyårsresa till Sydafrika
12 dagar

Nyårsresa till Sydafrika

fr 27 800 SEK Visa avgångar

Nyårsresa till Sydafrikafr 27 800 SEK

Ta chansen och fira in det nya året i Sydafrika! Under denna resa upptäcker ni mångfacetterade Kapstadens, kopplar av i vindistriktet och avslutar med spännande safari. Ni landar i Kapstaden där ni hämtar ut er första hyrbil. Under de kommande dagarna upptäcker ni sedan staden med omnejd, antingen tar ni er runt på egen hand med bil eller hjälper vi er att boka arrangerade turer. Kapstaden är även en tacksam stad att upptäcka till fots, promenera genom frodiga Company’s Garden, via Long Street med sina trendiga caféer och butiker ner till Waterfront där ni avslutar dagen med en god middag. Resan fortsätter sedan till vindistriktets huvudstad, Stellenbosch. Här bor ni naturskönt på vingården De Zalze, en kort körning från stadens centrala delar. Njut av en lunch på någon av de många förstklassiga vingårdarna i stadens närhet och passa även på att upptäcka de centrala delarna av Stellenbosch.

Efter händelserika dagar i Kapregionen flyger ni norrut till Johannesburg. Här hämtar ni ut nästa hyrbil för att ta er till nationalparken Pilanesberg som ligger ett pars körning timmar bort. Pilanesberg erbjuder möjligheten att se ”The Big 5” och en mängd andra djur. Parken är förvisso betydligt mindre än mer välkända Krugerparken men minst lika bra och enligt många mer naturskön. Parken är en gammal vulkankrater och här landskapet är kuperat och frodigt. För att få ut det allra mesta och bästa av er vistelse här gör ni dagligen arrangerade safariturer med guide.

För denna resa är platserna på flyg och boenden förbokad. Andra resenärer kan göra samma upplägg men ni reser separat med egna transporter, hyrbil eller transfers. Resan har fasta datum och upplägget är därför inte möjligt att ändra.

  • Njut av livfulla Kapstaden
  • Gå i Nelson Mandelas fotspår på Robben Island
  • Bo bland vinrankorna i Stellenbosch
  • Fira in det nya året på vingård
  • Utforska nationalparken Pilanesberg
  • Upplev högklassig safari
Visa avgångar

Program

Programmet är standard för Nyårsresa till Sydafrika men vissa avvikelser kan förekomma
nyarsresa-till-sydafrika-kor-sjalv-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa
Idag börjar er resa till Sydafrika! Ni reser från Skandinavien med en mellanlandning på vägen.

kapstaden-nyarsresa-till-sydafrika-kor-sjalv-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 2 - 5: Kapstaden
Ni landar i Kapstaden och hämtar ni ut er hyrbil.

Kapstaden anses vara en av världens vackraste städer. Här njuter ni av vackra vyer, härlig shopping och känner historiens vingslag då många viktiga händelser har utspelat sig runt Kapstaden under Apartheidtiden. Bland annat kan ni åka ut till fängelseön Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad.

I Kapstaden finns en mängd saker att se och göra. Här finns några av Sydafrikas bästa restauranger för den kulinariskt lagde och här kan ni shoppa i det moderna Victoria & Alfred Waterfront, ni kan fynda i småbutikerna längs Loop och Long Street och promenera längs med havet på Beach Road.

Staden är en perfekt utgångspunkt för utflykter – härifrån når ni lätt Godahoppsudden, pingvinkolonin i Simon's Town, den mysiga fiskebyn Saldanha Bay där ni kan äta fiskrätter lagade av dagens fångst. Åker ni ut till Godahoppsudden får ni räkna med att det tar en heldag men det är å andra sidan en mycket trevlig körning där ni passerar många mysiga städer och byar längs kusten där ni kan äta på restauranger som får sin fisk dagsfärsk varje morgon. Ni kan även se sälar, pingviner, babianer och själva Godahoppsudden förstås.

Ni måste givetvis ta er upp till Table Mountain och Lions Head för en hisnande vy över staden. Är ni intresserade av botanik ska ni definitivt lägga några timmar på Kirstenbosch Botancial Gardens som ligger på andra sidan Table Mountain.

Boende på StayEasy Cape Town City Bowl (★★★)StayEasy Cape Town City Bowl★★★Hotellet är beläget med närhet till stadens centrum och till det populära V&A Waterfront. Läget på hotellet gör det lätt att utforska s....

vinodling-stellenbosch-nyarsresa-till-sydafrika-kor-sjalv-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5 - 8: Kapstaden - Stellenbosch
Ni lämnar Kapstaden bakom er och kör till ert boende i Stellenbosch, de sydafrikanska vinernas huvudstad. Staden är en universitetsstad med en mycket speciell arkitektur som heter Cape Dutch Colonial Style. I området ligger vingårdarna tätt och landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sakta sluttar ner mot Atlanten.

Stellenbosch bildar tillsammans med Paarl och Franschhoek Cape Winelands, Sydafrikas största vinområde. I området duggar vingårdarna tätt och vill ni är det bara att köra in och prova vin på de vingårdar ni passerar. Landskapet är böljande vackert med vinrankor som pryder bergssluttningarnas väggar. Stellenbosch är en universitets stad och är ett av de ledande i landet med ca 25 000 elever per år. Stellenbosch kallas även för Ekstaden då massor av ekar pryder hela staden. Förslagsvis kan ni åka runt bland vingårdarna i området och smaka på de goda vinerna. Här finns en mängd med alternativ, flera av gårdarna erbjuder även lunch och/eller vinprovning i kombination med provning av choklad eller oljor.

Boende på De Zalze Lodge (★★★★)De Zalze Lodge★★★★I utkanten av Stellenbosch ligger De Zalze Lodge som erbjuder er en trevlig kombination av vin, mat, boende och golf för den som önskar....

elefant-safari-nyarsresa-till-sydafrika-kor-sjalv-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 8 - 10: Stellenbosch - Johannesburg - Pilanesberg
Det har blivit dags för er att resa vidare norrut till Johannesburg. Ni lämnar hyrbilen på flygplatsen. I Johannesburg hämtar ni ut er andra hyrbil.

Det har blivit dags för er safari i Pilanesberg. Redan i eftermiddag är det dags för er första safaritur. Pilanesberg är en mycket fin nationalpark med The Big 5 och en massa andra djur. Den är avsevärt mindre än den mer kända Krugerparken men minst lika bra och dessutom i mångas tycke vackrare. Parken är nämligen en gammal vulkankrater och landskapet är kuperat och frodigt. Dessutom ligger den bara tre timmars bilväg från Johannesburg. Allt är väl skyltat, inte minst eftersom en av Sydafrikas främsta attraktioner, Sun City, ligger söder om parken. Parken är helt malariafri.

Ni gör safariturer under morgon och kväll, övrig tid njuter ni av omgivningarna och får tid och möjlighet att summera er resa.

Boende på Kwa Maritane Bush Lodge (★★★★).

buffel-safari-nyarsresa-till-sydafrika-kor-sjalv-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 11: Hemresa
Dagen inleds med en avslutande safaritur. Därefter har det blivit dags för er att påbörja er hemresa! Ni lämnar hyrbilen på flygplatsen.

Dag 12: Hemkomst
Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni Skandinavien igen.

Avgångar

Visar tillgängliga avgångar för Nyårsresa till Sydafrika
DatumReslängdProgramPris frBarnpris frKontakta oss
2017-12-2612 dagarLäs program27 800:-20 745:-Mer infoBoka
Pris ovan avser per person.

Liknande resor

Andra som tittade på denna resan tittade även på dessa