I den kända nationalparken Pilanesberg kan ni åka på olika safariturer – morgon, eftermiddag och kväll. Olika sorters djur är uppe och rör sig vid olika tider på dygnet så det kan vara spännande att åka på olika typer av safari. Ni kan uppleva detta ifrån en bil, till fots eller flyga ovanför dem i en luftballong. Det finns också turer som kombineras med s.k. bush braai, grillning i parken.

Morgon- och eftermiddagssafari

Dagligen utgår guidade safaris i Pilanesberg. Här är floran unik eftersom jorden är rik på mineraler. Parken har alla de stora djuren som utgör ”Big 5” vilket är lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel. Safariturerna görs på morgonen och eftermiddagen i öppna 25-sätesbussar. Den bästa tiden att åka ut på safari är just på morgonen och kvällen, då djuren är som mest aktiva. På morgonen är de på väg till vila, på kvällen är de på väg till jakt.

Pris: Från 590 kr/person.
Barnpris: Från 300 kr/barn.
Längd: ca 3 timmar.

Ballongsafari

Tidigt på morgonen varje dag, om vädret tillåter, kan man flyga över Pilanesberg National Park i luftballong. Ni hämtas på ert boende och samlas på ballongfältet för en oförglömlig färd. I en timme sveper ballongen över parken och man får ett unikt fågelperspektiv på naturen och djurlivet. Vid landningen bjuds det på mousserande vin och frukost innan ni i lugnt tempo tar er tillbaka till lodgen. Turen är på 4 timmar, varav 1 timmes flygtid.

Pris: Från 4 150 kr/person inklusive transfer från Pilanesberg.
Längd: Halvdag.

Vandring i Pilanesberg

Följ med en erfaren guide till fots i parken, så att ni kan komma djur- och växtliv riktigt nära! Ett spännande sätt att se djur och natur och få intressant information. Med guiden är ni trygga och får lära er mycket om det ni ser på vandringen. Minimiålder för denna tur är 16 år. Turen är på 4 timmar. Minimum antal 4 personer.

Pris: Från 680 kr/person.
Längd: Halvdag.