För dig som inte får nog av exotiska djur

Den som inte kan få nog av exotiska djur på sin resa till Sydafrika måste prova på havssafari. Här kan man leta efter havets Big Five: valar, sälar, hajar, delfiner och pingviner. Att åka på safari på havet är en otrolig upplevelse. Man möts upp i Port Elizabeth under tidig morgon och efter en gemensam säkerhetsgenomgång tar alla på sig sina flytvästar, laddar kamerorna och går ombord.

Vinden blåser i ansiktet när båten sakta kör ut från hamnen. Små nyfikna sälar dyker kanske upp och leker i brytningarna från båtens framkant när man kör ut på öppet hav. Förväntansfull sitter man och spanar över havet och vid varje liten brytning tror man en val ska komma upp för att andas.

Plötsligt ropar guiden till och pekar ut på havet. Det bubblar till på havsytan och från ingenstans kommer faktiskt en stor val upp och pyser för att sedan dyka ner igen. Sin vackra bakfena visar den graciöst upp innan den försvinner ner i djupet igen. Trots sin storlek rör sig valen fantastiskt smidigt och mjukt. När man åker ut med båt för att uppleva valar och andra havsdjur kan man komma djuren riktigt nära vilket är en otrolig upplevelse och adrenalinkick.

När man åker på Ocean Safari har man chans att se en mängd olika djur. Förutom val och säl har finns även delfiner och en del hajar här omkring. När man kör längs kusten utanför Port Elizabeth har man även chansen att se olika fågelarter som man inte ser överallt i landet. Guiden som man har med sig delar med sig om sin kunskap om djuren vi ser och berättar om sina erfarenheter och historier. Turen varar i fyra timmar så det finns gott om tid för att spana efter dessa skygga, men imponerande havsdjur.

Förslag på resor till Sydafrika med safari