Upplevelser från hästryggen

Sydafrika är en klassisk destination för den djur- och naturintresserade och till det hör även ridning. Turridning likväl som ridningsarrangemang under flera dagar är utbrett i Sydafrika och det finns alternativ för alla, både nybörjare och erfarna. En uppskattad dagstur med guide är att med hjälp av hästryggen besöka några av Western Capes många vingårdar. Kombinationen av ridningen, den storslagna naturen, lugnet i omgivningarna och vinprovningarna är verkligen svårslaget!

Söder om Kapstaden ligger långsträckta, orörda och mycket vackra Noordhoek Beach. Med ögonen vilande på de vidsträckta sanddynerna längs med Atlantens kuststräcka och frisk havsluft i lungorna skapas det bästa förutsättningarna för en fantastisk ritt på stranden med en guide. Strandridningen passar de flesta och en utflykt hit är ett trevligt inslag i dagsprogrammet för resenären i Kap-regionen.

Även de norra delarna kan man uppleva från hästryggen. Några timmars körning norr om Johannesburg ligger Waterberg, ett naturskönt område med stor variation av djur och natur. Omgiven av vackra utsiktsplatser, bergsformationer och klart, porlande vatten finns det möjlighet att vara i väg på ett flera dagar långt ridläger med engelsktalande guider. Förutom härlig tid på hästryggen ordnas det safariturer i öppna jeepar vilket är ett trevligt avbrott från sadeln. För den äventyrlige så går det att komma ännu närmare naturen genom att uppleva den till fots med guide. Det är en otrolig känsla att vara med om kombinationen av den fantastiska naturen, bushens dofter och de många ljud som den avger. Fler aktiviteter som ordnas är bland annat nattsafaris, noshörningsspårning och bågskytte. Det hela varvas med vällagade måltider, avkoppling vid poolen eller varför inte en avkopplande massage för de trötta musklerna efter en dag i sadeln? För den historieintresserade går det dessutom turer till Sanfolkets målningar, jägarfolket som levt i området i över 2000 år. Vore inte det något alldeles särskilt att ha med sig i bagaget hem?